Vaellusreitit

Kokosimme vinkit suosituimpiin retkeilykohteisiin ja kansallispuistoihin ympäri Suomen. Mukana muun muassa Nuuksio, Karhunkierros ja muut upeat vaelluskohteet.

Katso kaikki hotellit SuomessaVaellusreitit Etelä-Suomi

Eteläinen Suomi on täynnä kiehtovia vaelluskohteita ja kansallispuistoja. Kansallispuisto Nuuksio Espoossa sopii koko perheen vaelluskohteeksi ja tarjoaa myös esteettömiä reittejä. Saariston Rengastie Turun seudulla takaa upeita merellisiä elämyksiä. Parhaiten koet reitin pyöräilemällä. Teijon kansallispuisto Salossa kohtaa historiallisen Mathildedalin ruukkikylän tunnelman.

Vaellusreitit Lappi

Hetta-Pallas-vaellusreitti Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa tarjoaa upean n. 50 km pituisen kesävaellusreitin ja talvisin suositun hiihtoreitin. Haltin vaellus Käsivarren erämaassa vie sinut Halti-tunturin korkeuksiin ja matkan varrelle osuu myös Saana-tunturi ja upea Pihtsusköngäs-vesiputous. Urho Kekkosen kansallispuistossa vaellusreittejä on niin aloitteleville kuin kokeneillekin retkeilijöille, joista Nuorttin retkeilyreitti on yksi upeimmista.

Vaellusreitit Keski-Suomi

Seitsemisen kansallispuisto Pirkanmaalla soveltuu kaikenkuntoisille retkeilijöille, ja tarjontaa on niin hiihto- kuin pyöräilyreiteistäkin. Peuran Polku on n. 115 km pituinen retkeilyreitistö Pohjois-Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa Suomenselän vedenjakajaseudulla. Helvetinjärven kansallispuistossa Pirkanmaalla tutustut ainutlaatuiseen rotkolaaksoon sekä Helvetinkolun kalliosolaan.

Vaellusreitit Itä-Suomi

Itä-Suomesta löydät Julma-Ölkyn rengasreitin, joka on tunnettu jylhistä maisemistaan. Ajoittain reitti kulkee kallionkielekkeiden tuntumassa, josta avautuu kuvankauniit maisemat. Repovesi on suosittu retkeilykohde, josta löydät reittejä yli 40 km verran. Repovedellä voit helposti tehdä useamman päivän vaelluksen. Tapion taival, 20 km, sijaitsee aivan itärajan tuntumassa. Reitin varrella, noin Virmajärven lähistöllä, sijaitsee EU:n itäisin piste mantereella.

Karhunkierros, Kuusamo

Karhunkierros on Suomen suosituin vaellusreitti, joka vie sinut Oulangan kansallispuiston kauniisiin maisemiin. Kuusamon ja Rukan alue tarjoaa myös useita muita vaellusreittejä. Lue lisää täältä

Katso kaikki hotellit Suomessa