Vaellusreitit

Kokosimme vinkit suosituimpiin retkeilykohteisiin ja kansallispuistoihin ympäri Suomen. Mukana Karhunkierros ja muut upeat vaelluskohteet. Useimmat reitit sijaitsevat kätevästi lähellä Scandicin hotelleja tarjoten mukavan majapaikan matkan varrella.Vaellusreitit Pohjois- ja itä-Suomi

Julma-Ölkky

Kuusamosta löydät Julma-Ölkyn rengasreitin, joka on tunnettu jylhistä maisemistaan. Ajoittain reitti kulkee kallionkielekkeiden tuntumassa, josta avautuu kuvankauniit maisemat. Julma-Ölkky on suurin kolmesta Suomessa olevasta maan halkeamaan syntyneestä kanjonijärvestä.  

Karhunkierros on Suomen suosituin vaellusreitti, joka vie sinut Oulangan kansallispuiston kauniisiin maisemiin. Kuusamon ja Rukan alue tarjoaa myös useita muita vaellusreittejä.

Repovesi on suosittu retkeilykohde, josta löydät reittejä yli 40 km verran. Repovedellä voit helposti tehdä useamman päivän vaelluksen.

Tapion taival, 20 km, sijaitsee aivan itärajan tuntumassa. Reitin varrella, noin Virmajärven lähistöllä, sijaitsee EU:n itäisin piste mantereella.

Vaellusreitit Etelä-Suomi

Eteläinen Suomi on täynnä kiehtovia vaelluskohteita ja kansallispuistoja. Kansallispuisto Nuuksio Espoossa sopii koko perheen vaelluskohteeksi ja tarjoaa myös esteettömiä reittejä.

Saariston Rengastie Turun seudulla takaa upeita merellisiä elämyksiä. Teijon kansallispuisto Salossa kohtaa historiallisen Mathildedalin ruukkikylän tunnelman.

Vaellusreitit Lappi

Hetta-Pallas-vaellusreitti Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa tarjoaa upean n. 50 km pituisen kesävaellusreitin ja talvisin suositun hiihtoreitin. Haltin vaellus Käsivarren erämaassa vie sinut Halti-tunturin korkeuksiin ja matkan varrelle osuu myös Saana-tunturi ja upea Pihtsusköngäs-vesiputous. Urho Kekkosen kansallispuistossa vaellusreittejä on niin aloitteleville kuin kokeneillekin retkeilijöille, joista Nuorttin retkeilyreitti on yksi upeimmista.

Vaellusreitit Keski-Suomi

Seitsemisen kansallispuisto Pirkanmaalla soveltuu kaikenkuntoisille retkeilijöille, ja tarjontaa on niin hiihto- kuin pyöräilyreiteistäkin. Helvetinjärven kansallispuistossa Pirkanmaalla tutustut ainutlaatuiseen rotkolaaksoon sekä Helvetinkolun kalliosolaan.

Peuran Polku on n. 115 km pituinen retkeilyreitistö Pohjois-Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa Suomenselän vedenjakajaseudulla. Lukuisine taukopaikkoineen Peuran Polku tarjoaa monipuoliset retkeilymahdollisuudet myös lyhyille päiväretkille.