Road trip Järvi-Suomi

Kauniit maisemat ja leppoisa tunnelma reitittävät matkailijaa läpi Järvi-Suomen. Täällä siniset järvet kohtaavat jylhät kansallismaisemat ja kiinnostavat kaupunkikohteet. Katso Järvi-Suomen mielenkiintoisimmat kohteet!

LOMAYÖT 20 % ALENNUKSELLA

Juuri nyt varaat hotelliyöt 20 % alennuksella varauskoodilla FG2. Ei ennakkomaksua, joustava muutos- ja peruutusoikeus.

KAppale kauneinta SUomea

Saimaa

Saimaa, kuvaoikeudet: Visit Finland & Go Saimaa

Kaunis Saimaa on monen suosikkikohde. Lappeenranta Saimaan rannalla on viihtyisä kesäkaupunki, jossa sijaitsee Suomen vanhin ortodoksikirkko. Lappeenrannan satamasta suuntaat helposti risteilylle höyrylaivan kyydissä tai päiväksi Viipuriin Saimaan kanavaa pitkin. Lisäksi vesistö tarjoaa kauniin ympäristön melonta- ja kajakkiretkille. Saimaan alueella saatat myös törmätä saimaannorppaan.

Hotellivinkki:

Kesäiset kaupunkikohteet 

Kenkävero Mikkeli, Kuvaoikeudet: Visit Finland

Upeiden luontomaisemien lisäksi Järvi-Suomi tarjoaa myös mahdollisuuksia rentouttavalle kaupunkilomalle. Mikkeli on mukava kesäkaupunki. Kaupungin mielenkiintoiseen historiaan lisäksi taide- ja käsityökauppa Kenkävero ja Tertin kartano ovat kokemisen arvoisia.

Hotellivinkki:

Risteily Kuopiossa, Kuvaoikeudet: Kuopion kuvapankki Vicente Serra

Savolaista tunnelmaa ja letkeää menoa on luvassa Kuopiossa. Kaupungin torin ja Kauppahallin lisäksi Puijon tornista voit hyvällä säällä nähdä jopa 542 saarta.

Hotellivinkki:

Hurmaavat maisemat

Imatrankoski ja Scandic Imatran Valtionhotelli

Imatran Valtionhotelli ja Imatrankoski hurmaavat kerta toisensa jälkeen. Upeaa koskea on aikoinaan tultu ihastelemaan Euroopasta asti ja koskea on edelleen mahdollista nähdä vapaana näytöksissä kesäaikaan.

Imatrankosken rannalta löytyy yksi Suomen kauneimmista hotelleista, satulinnaa muistuttava jugendkaunotar Imatran Valtionhotelli, jossa voit nauttia herkullisen aterian tai jäädä yöksi.

Hotellivinkki:

Perhosia ja kansallismaisemaa

Koli kuvaoikeudet Visit Finland / Seppo Rinta-Kauppila

Joensuussa odottaa vierailijaa maailman pohjoisin trooppinen perhostalo Botania. Täällä voit tutustua erilaisten perhoslajikkeiden lisäksi yli 2000 kasviin. Kokemisen arvoinen on myös Kolin kansallispuisto, jossa vastassa on henkeä salpaavan upeat maisemat.

Hotellivinkki:

Keski-Suomen Koli

Hyyppäänvuoren maisemat kuvaoikeus Visit Jyväskylä / Moose Hurskainen

Jyväskylässä riittää upeita maisemia, aktiviteetteja ja hauskaa tekemistä. Kohokohtana Keski-Suomen Koliksikin kutsuttu jylhä Hyyppäänvuori, jonka huippu kohoaa jopa 160 metriin. 

Hotellivinkki:

Hotellit Järvi-Suomen alueella