Råbjerg Mile

Råbjerg Mile on harvinaislaatuinen, aavikon kaltainen luonnonympäristö, jollaista ei ole Tanskassa toista. Voimakkaat paikalliset tuulet siirtävät 35-metrisiä dyynejä jopa 15 metriä vuodessa. Koe luonnonvoimien mahti käymällä Råbjerg Milellä.Råbjerg Mile – Euroopan suurin vaeltava dyyni

Råbjerg Mile | Valokuva: VisitDenmark | Scandic HotelsMikään muu paikka Tanskassa ei vedä vertoja Råbjerg Milelle, joka on luonnonihme. Råbjerg Mile on vaikuttava näky ja peittää noin kahden neliökilometrin alueen. Voimakkaat paikalliset tuulet siirtävät 35-metrisiä dyynejä jopa 15 metriä vuodessa. Råbjerg Mile onkin Euroopan suurin vaeltava dyyni. Hiekan siirtymistä on hillitty ehkäisevin toimenpitein Jyllannin koko länsirannikolla. Råbjerg Mile on kuitenkin suojeltu alue, joten sen annetaan liikkua edelleen vapaasti. Jos Råbjerg Mile kuitenkin jätettäisiin oman onnensa nojaan, se peittäisi Skageniin johtavan päätien sadassa vuodessa.

Tutustu Tanskan miniaavikkoon

Råbjerg Mile muodostui yli 300 vuotta sitten Råbjerg Stene -nimisellä alueella. Maisema muistuttaa enimmäkseen aavikkoa ja voit nähdä hiekan juoksevan, hyppivän ja tanssivan. Hiekan ansiosta kasvit eivät menesty tai kasva täällä.
Jos saavut aikaisin aamulla, huomaat, että hiekka vaimentaa ääntä ja hiljaisuus on korvia hivelevää. Jos satut käymään siellä tuulisella säällä, kuulet kuitenkin tuulen jatkuvan ujelluksen, kun se pyyhkii Råbjerg Milen aavikkomaista maisemaa.

Hotellit lähellä Råbjerg Milea

Jos käyt Råbjerg Milessa Tanskan pohjoiskärjessä, Scandic The Reef on ihanteellinen yöpymispaikka. Frederikshavnissa sijaitsevalta hotellilta on noin 30 minuutin ajomatka Råbjerg Mileen. Kun takana on pitkä patikointipäivä dyynillä, voit rentoutua hotellin suuressa sisävesipuistossa, joka tarjoaa seikkailuja kaikenikäisille.