7 vinkkiä vireämpään kokouspäivään

Näillä asiantuntijan vinkeillä pitkästäkin päivästä saa helposti enemmän irti.

Varaa kokous

Virheellinen arvo osallistujamäärässä
Tiedot
Yhteyshenkilö puuttuu
Sähköposti puuttuu Virheellinen sähköpostiosoite
Puhelin puuttuu Virheellinen puhelinnumero
Virheellinen muoto

Väsyttääkö? - Näillä täsmävinkeillä nostat kokouspäivän vireystasoa

Yksi kokousjärjestäjän suurimpia haasteita on pitää osallistujien vireys- ja keskittymistaso korkeana. Yli kolmasosa esimiehistä uskoo, että kokouspäivät ovat osallistujille huomattavasti kuluttavampia kuin tavalliset työpäivät.*

Poimi kokousasiantuntija Emmi Bachlerin 7 vinkkiä vireämpään kokouspäivään.

1. Selkeä tavoite tekemiseen
Ennen kokouksen koollekutsumista mieti, miksi se järjestetään ja mitkä sen tavoitteet ovat. Kun osallistujat pääsevät vaikuttamaan kokouksen tavoitteisiin, ovat he myös motivoituneempia työskentelemään niiden eteen.

2. Päästä valo sisään!
Kokouspaikka vaikuttaa suuresti siihen, millaisella vireystasolla osallistujat ovat mukana. Pelkästään mahdollisuus katsoa ikkunasta ulos vaikuttaa jo paljon osallistujien vireystilaan.

3. Ylläpidä tehokkuus
Kännykän selailu vie helposti mielen harhateille. Kerätkää tapaamisen aluksi kaikilta puhelimet pois ja sopikaa, että keskitytte täysillä käsiteltävään asiaan.

4. Sijoita vesipiste käden ulottumattoomiin
Mieli pysyy vireänä, kun keho ei jämähdä paikalleen pitkäksi aikaa. Kun juotavaa ei ole tarjolla käden ulottuvilla, on viimeistään janon yllättäessä pakko nousta ylös ja kävellä.

5. Nauttikaa epätavallinen lounas
Parhaat ideat saattavat syntyä tavanomaisesta poikkeavan lounastauon aikana. Nauttikaa lounas seisomapöytien ääressä tai tilatkaa kokouslounas take-away-astioissa ja ruokailkaa ulkosalla.

6. Ulkoilulla keskittyminen kuntoon
Ilman laatu vaikuttaa verensokerin ohella ihmisen keskittymiskykyyn kaikkein eniten. Pidä huoli, että kokouspäivään sisältyy riittävästi taukoja, ja vie taukoporukka välillä myös ulos raittiiseen ilmaan!

7. Nosta vireystaso energisöivällä harjoituksella
Aikuinen jaksaa keskittyä tehokkaasti käsiteltävään asiaan noin tunnin. Rakenna kokouspäivän ohjelma riittävän vaihtelevaksi ja kokeile energisöiviä harjoituksia.

Järjestä unohtumaton tilaisuus ilman järjestelystressiä

Erilaisten työkalujen avulla kokousasiantuntijamme järjestävät tarpeitasi vastaavan kokouksen aina täydellisestä huoneesta, ruoasta ja luovista välineistä lähtien. Asiantuntemuksemme ja neuvojemme avulla varmistat parhaan mahdollisen kokouksen.

*Lähde: Meeting facts: gr8 meetings, Meeting Quality Index 2013