Vinkit verkostoitumiseen
Karin Sinclair on Scandic Norra Bantorget -hotellin johtaja ja erinomainen verkostoituja. Saimme häneltä vinkkejä miten introvertit voivat parantaa sosiaalisia taitojaan ja oppia verkostoitumaan tapaamisissa ja kokouksissa.
Vinkit paremmaksi
verkostoitujaksi
Sosiaaliset taidot ja kanssakäyminen ovat tulleet tärkeäksi osaksi liikemaailmaa. Statistiikan mukaan neljä viidestä työpaikasta on saatu tuttujen kautta. Tämä tieto ei ole mukavaa kuultavaa introverteille. Samoin sana minglaus. Minglausta karttava henkilö on hyvä kuvaus introvertista.
"Minglaus on hauskaa"
Karin Sinclair työskentelee hotellinjohtajana Scandic Norra Bantorget -hotellissa Tukholmassa ja hänen työtehtävään sisältyy paljon verkostoitumista ja minglausta (minglaus tarkoittaa juttelemista, seurustelua, tutustumista). Monet tilaisuuksista ovat myös täysin työn ulkopuolisia.
–Pidän minglaamisesta sillä samalla tutustun uusiin ihmisiin. Se on varmasti myös syy miksi päädyin hotellialalle. Voi sanoa, että työssäni tapaan koko mailman, kertoo Karin.
Minglaukseen yhdistyy epämukavuus
Vaikkakin Karin minglaa usein huvikseen, on se myös osa hänen työtä.
–Se ei tarkoita, että myisin hotelia tilaisuuksissa. Sen sijaan puhun mielelläni tuotemerkistä Scandic ja Karin Sinclair. Uusia tuttavuuksia työssä ja vapaa-ajalla ei voi olla liikaa. Monet ystävistäni olen tavannut minglauksen merkeissä. Harva meistä on kuitenkaan syntynyt superminglaajaksi, päinvastoin. Monelle astuminen ulos omalta mukavuusalueelta on vaikeaa.
Introverteillekin löytyy apua
Joidenkin tutkimusten mukaan ihmistyypin voi tunnistaa minglauskutsun saaneista – jos ensimmäinen reaktio on: miten voin välttää tämän? olet varmasti introvertti. Heille löytyy kuitenkin keinoja joista saattaa olla hyötyä, tuumaa Karin, ja antaa pari vinkkiä omista kokemuksista.
Ensimmäiseksi, ole valmistautunut. –Valmistaudu ottamalla selvää aiheesta ja muodosta siitä mielipide. Keksi viisi kysymystä. Nämä voivat olla yksinkertaisia kysymyksiä ruoasta, säästä tai puhujasta. Ota selvää tilaisuudesta etukäteen, selvitä esim. kuka on tulossa, jolloin sinulla on helpompi osallistua keskusteluun.
"Ole ajoissa!"
Tilaisuuteen on aina hyvä tulla ajoissa. Etenkin jos olet introvertti. Näin voit tutustua muihin vieraisiin heti heidän saavuttua ja vältät jäämästä keskustelujen ulkopuolelle.
Muista myös hymyillä, se on asia joka helposti unohtuu. Ja jatka hymyilemistä. Katso myös silmiin. Se on paras tapa saada yhteyttä muihin ihmisiin. Kun olet avannut keskustelun kysy kysymyksiä henkilöstä.
–Ihmiset rakastavat puhua itsestään, joten ole kiinnostunut ja kysy paljon. Näin jäät positiivisesti mieleen, selittää Karin.
"Älä suhtaudu liian vakavasti"
Karin painottaa kuitenkin olla ottamatta vinkkejä liian vakavasti. Sinusta ei heti tarvitse tulla superminglaajaa, sillä tämäkin taito vaatii harjoittelukertoja. Ja ei myöskään kannata seurata omaa suunnitelmaa ja kysymyksiä liian tarkasti.
–Älä yritä liikaa, ja älä ole liian innokas. Kaikki olemme vasta-alkajia alussa.
Parhaan vinkkinsä hän jättää viimeiseksi. Tätä voit käyttää kun kaikki menee päin metsää.
–Mene naisten -tai miestenhuoneeseen ja katso itseäsi peiliin. Naura makeasti, sillä se vapauttaa kehoon endorfiineja. Mene takaisin ja aloita alusta, lopettaa Karin.
5 parasta vinkkiä:
- Valmistaudu hyvin - ota selvää tilaisuudesta ja laadi pari kysymystä muistiin
- Saavu ajoissa ja hae kontaktia - näin et jää ulkopuoliseksi
- Hymyile - ja katso silmiin
- Unohda tavoitteet - sinun ei tarvitse olla pro
- Naura itsellesi - jos asiat eivät onnistu, naura ja aloita alusta