Joulumarkkinat Oslossa

Haluatko kokea joulun taikaa? Oslon joulumarkkinoilta löydät joulutunnelman kaiken ikäisille.Viihtyisä vierailu koko perheelle

Jul i Vinterland -joulumarkkinat

Spikersuppa ja Jul i Vinterland -joulumarkkinat sijaitsevat aivan Stortinget-parlamenttitalon edustalla. Täältä löydät joululahjat ja joulukoristeet sekä maistelet perinteisiä norjalaisia ruokia ja juomia. Kokeile paahdettuja manteleita, perinteistä julegløgg-glögiä ja muita herkkuja. Jos haluat puuhata jotain aktiivisempaa, käy luistelemassa Spikersuppa-alueen keskellä sijaitsevalla luisteluradalla tai hyppää maailmanpyörän kyytiin ja ihaile upeita näköaloja Oslon keskustaan. Lämmittele joulupukin glögitalossa tai takan edustalla kuuman juoman äärellä. Täältä löytyy jokaiselle jotakin. 

  • Avoinna 11.11.–31.12.

Norsk Folkemuseum -museon joulumarkkinat

Eräät maan parhaimmista joulumarkkinoista löytyvät Bygdøy-alueelta. Spikersuppa-alueelta ja kansallisteatterilta matka kestää julkisilla liikennevälineillä vain 15 minuuttia.

Osta joululahjoja markkinoiden yli sadasta kojusta ja koe joulujuhlien historia vuosikymmenten ja -satojen takaa. Koko museo on koristeltu erilaisten tapojen ja aikakausien mukaan, joten voit kokea kaiken rikkaan kauppiaan kotona vuonna 1769 vietetystä jouluaatosta maalaisperheen kotona vuonna 1959 vietettyyn jouluun.

Markkinakojut ovat pullollaan mielenkiintoisia tuotteita ja perinneruokia. Joulupukki avaa työpajansa ovet ja tanssii ”joulupukin tanssin” lastensa kanssa. Kaunis äänimaailma, ihastuttavat tuoksut ja herkulliset maut täyttävät museon. Koe hämärän hurma tanssimalla joulukuusen ympärillä. Täällä pääset takuulla joulutunnelmaan.

  • Avoinna 2.–3.12. sekä 9.–10.12. klo 11.00–16.00