Berliinin joulumarkkinat

Berliini – rajattomien mahdollisuuksien kaupunki. Jos ihastuit tähän pääkaupunkiin kesällä, et varmasti tule pettymään talvellakaan. Berliini näyttää joulumarkkinoilla monipuolisimman ja vilkkaimman puolensa. Kaupungissa järjestetään lähes sadat joulumarkkinat. Esittelemme nyt niistä seitsemän parasta.Berliinin joulumarkkinat

Lucian joulumarkkinat

Joulumarkkinoiden esikuvan kaima ”Lucia” on peräisin Skandinaviasta ja tarkoittaa valon tuojaa. Hän tuo valoa tälle Berliinin alueelle, mutta myös lämpöä ja viihtyisää tunnelmaa Prenzlauer Bergissä sijaitsevaan Berliinin historialliseen Kulturbrauereihin. Täällä on tarjolla kaikenlaisia pohjoismaisiin perinteisiin nojaavia herkkuja ja käsitöitä. Suosittelemme erityisesti kuuluisaa skandinaavista glögiä, joka valmistetaan punaviinistä ja tilkasta kirkasta viinaa sekä mausteista, kuten kanelista, kardemummasta tai inkivääristä. Glögi tarjoillaan rusinoiden ja kuorittujen manteleiden kera. Muista myös kokeilla hauskaa takin lämmitintä tai saunakiuasta! Täällä on tietysti myös lapsille paljon puuhaa. Piipahtakaa ritarin linnassa tai nauttikaa pohjoismaisesta musiikista.

Milloin? 27.11.–22.12.

Alt-Rixdorferin joulumarkkinat

Neukölln – Richardplatz-aukiolla järjestettävät joulumarkkinat luovat erityisen joulutunnelman kerosiinilamppujensa ja upeasti koristeltujen puidensa ansiosta. Toisena adventtiviikonloppuna tarjolla on värikäs yhdistelmä ihastuttavia käsitöitä ja kotitekoisia herkkuja. Muita erikoisuuksia täällä ovat vaununäyttely ja kylän vanha verstas, jossa sepät esittelevät taitojaan.

Milloin? 8.–10.12.

Weihnachtsrodeo

Sisätiloissa järjestettävä joulurodeo – ei mitkään tavalliset joulumarkkinat. Berliinin entinen jäätehdas Kühlhaus Berlin avaa ovensa joulurodeota varten. Yli viidessä kerroksessa on tarjolla hienostunut valikoima taidetta, muotia, koruja ja katuruokaa taiteilijoilta ja muilta luovan alan ammattilaisilta. Joulurodeo on hyvä vaihtoehto klassisille joulumarkkinoille, ja täältä kannattaa etsiä erikoisia lahjaideoita – täällä myydään nimittäin kaikenlaisia poikkeuksellisia yksittäiskappaleita. Täällä soitetaan myös hyvin poikkeuksellista musiikkia, kuten elektronista musiikkia berliiniläisiltä DJ:iltä.

Milloin? 9.–10.12. ja 16.–17.12. klo 12–20.

Gendarmenin joulumarkkinat

Jouluisin eräs Berliinin kauneimmista aukioista muuntautuu pieneksi valaistuksi telttakyläksi. Gendarmenmarkt-aukiolta löytyy yhdistelmä tavanomaisesta poikkeavia kulinaarisia herkkuja sekä taidetta ja kulttuuria. Kaikkea säestää kattava lavaohjelmisto tanssiakrobaatteineen, kuoroineen ja klovneineen. Täällä kannetaan myös yhteiskuntavastuuta, sillä osa yhden euron sisäänpääsymaksusta ohjataan yhteiskunnallisiin ja kulttuurikohteisiin. Gendarmenin joulumarkkinat ovat avoinna marraskuun lopusta uuteenvuoteen.

Milloin? 27.11.–31.12.

Lämpimästi tervetuloa Berliinin Scandic-hotelleihin

Talvi voi joskus uuvuttaa, erityisesti jos olet käynyt kävelemässä Berliinin lukuisilla ihastuttavilla joulumarkkinoilla. Kaksi Berliinissä sijaitsevaa hotelliamme, Scandic Berlin Kurfürstendamm ja Scandic Berlin Potsdamer Platz, tarjoavat ihanteellisen paikan rentoutua rankan päivän jälkeen. Lataa akkujasi ja vetäydy mukavaan jenkkisänkyyn tai lämmittele baarissa lämpimän juoman äärellä. Jos haluat nostaa hien pintaan, piipahda hotellin saunassa.