Berliini nähtävyydet

Kokosimme tavallisesta poikkeavia matkailuvinkkejä, joiden avulla pääset kokemaan Saksan pääkaupungin aivan uudella tapaa.Kävelyretki Berliinin halki

Tutustu kaupungin mielenkiintoisiin nähtävyyksiin kävellen. Ihaile pilvenpiirtäjiä ja suuntaa pohjoiseen Ebertstrasselle. Ennen pitkää päädyt Berliinin suurimpaan puistoon, Tiergarteniin​, vasemmalla puolellasi. Oikealla puolellasi on 2 711 betonilaatasta koostuva holocaust-muistomerkki. Täältä ei ole pitkä matka Brandenburgin portille, Berliinin tunnetuimmalle maamerkille, joka on ihanteellinen selfie-paikka. Täältä voit jatkaa matkaasi mihin suuntaan tahansa: lännessä on Siegessäule (voitonpylväs), jonka näköalatasanteelta on henkeäsalpaavat näköalat. Idässä sinua odottaa suuri osa kaupungin nähtävyyksistä: Brandenburgin portilta Alexanderplatz-aukiolle ulottuvan Unter den Linden -lehmusbulevardin varrella ovat mm. seuraavat nähtävyydet: Staatsoper-oopperatalo, Bebelplatz ja Humboldt-yliopisto. 

Reichstag

Reichstag on yksi Berliinin tärkeimmistä rakennuksista. Juuri täällä Philipp Scheidemann julisti maan tasavallaksi 9. marraskuuta 1918. Kokoussali ja kupolikatto tuhoutuivat tulipalossa vuonna 1933. Vuodesta 1990 alkaen Reichstag on toiminut Saksan liittohallituksen istuntopaikkana. Nykyään matkailijat voivat vierailla upeassa lasikupolissa ja kattoterassilla maksutta. Täysistunnossa voi vierailla rekisteröitymällä netissä täällä.

Berliner Dom 

Kaikkien kirkoista kiinnostuneiden ja kaupungissa vierailevien on käytävä täällä! Keisari Wilhelm II rakennutti tuomiokirkon uudelleen 1894–1905, ja siitä lähtien se on loistanut Berliinin keskustassa upeine kupolikattoineen. Erityisen huomionarvoinen on Hohenzollerngruft-krypta, jonka lepoon on laskettu lähes 100 arkkua, sekä saarnakirkko vaikuttavine kupoleineen. Tuomiokirkossa järjestetään ohjattuja kierroksia 20 minuutin välein, ja ne kuuluvat lipun hintaan.

Gendarmenmarkt

Kaunis aukio sijaitsee aivan Berliinin sydämessä. Sitä ympäröi kolmelta laidalta vaikuttavat rakennukset: Deutscher Dom -kirkko, Französischer Dom -kirkko sekä Konzerthaus-konserttitalo. Saatat myös päästä nauttimaan ympäri aukiota pidettävistä julkisista esityksistä. Täällä voit nauttia muustakin kuin musiikista: Gendarmenmarkt-aukiolla on myös erinomaisia ravintoloita. Virkistäydy täällä pitkään sijainneissa ravintoloissa, kuten Lutter & Wegner -ravintolassa, Borchardt-ravintolassa tai Einstein-kahvilassa.

East Side Gallery

Kaikkien katutaiteesta ja Berliinin historiasta kiinnostuneiden pitäisi kävellä East Side Galleryä pitkin. Osa Berliinin muurista sijaitsee Friedrichshain-kaupunginosassa, ja se kulkee Spree-joen myötäisesti. Pituudeltaan 1 316 metriä kattava 101 taideteosta sisältävä muurinpätkä on maailman pisin ulkoilmagalleria. Kuvat entisestä itäpuolesta kertovat poliittisista muutoksista sekä riemusta muurin murtumisen aikana. Jotkin teokset, kuten venäläisen taidemaalari Dimitri Wladimirowitschin Bruderkiss (veljellinen suudelma) ovat herättäneet kansainvälistä huomiota. Parhaiten East Side Galleryyn pääsee tutustumaan Schlesisches Tor -metroasemalta tai Warschauer Strasse -metro- ja S-Bahn-asemilta.

Mauerpark-kirpputori

Prenzlauer Berg -kaupunginosassa sijaitsevassa Mauerparkissa järjestetään värikäs kirpputori joka sunnuntai. Se toimii matkailijoiden, paikallisten ja opiskelijoiden kohtaamispaikkana. Kaikenlaisten keräilyesineiden, vaatteiden, käsitöiden ja laajan kansainvälisen katuruokavalikoiman lisäksi kirpputori vetää puoleensa muusikoita. Ehdottomana kohokohtana on yksi Saksan kenties parhaista karaokejuhlista. Sään salliessa järjestäjä Joe Hatchiban muuttaa kaiuttimiensa, miksauspöytänsä ja tietokoneensa avulla puiston puoliympyrän muotoisen amfiteatterin täydelliseksi karaokelavaksi. Rohkeat voivat koetella täällä laulutaitojaan. Ei hätää – täällä keskitytään enemmän viihteeseen kuin lahjakkuuteen.

Panoramapunkt

Aivan Potsdamer Platz -aukiolla sijaitseva Panoramapunkt on hyvä vaihtoehto TV-tornille. Täällä pääset puoleen hintaan nauttimaan 360°-näkymistä Berliinin ylle. Euroopan nopein hissi vie sinut Kollhoff-Towerin 24. kerrokseen vain 20 sekunnissa. Täällä on kahvila, Potsdamer Platzin historiasta kertova näyttely ja näköalatasanne, josta on henkeäsalpaavat näkymät Berliinin ylle. Bellevuen linna, Keisari Vilhelmin muistokirkko ja Gendarmenmarkt – täältä näkyy aivan kaikkialle. Etuna tällä paikalla on myös se, että Panoramapunkt sijaitsee vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Scandic Berlin Potsdamer Platz -hotellista. Jos haluat piipahtaa huipulla, voit ostaa liput täältä.

Teufelsberg

Teufelsberg on 120 metriä korkea toisen maailmansodan aikaisesta kivimurskasta rakennettu kukkula. Nauti upeista näköaloista  ”kukkulan” huipulta. Tutustu myös mystiseen ja salamyhkäiseen rakennukseen, joka toimi NSA:n entisenä lentoliikenteen valvonta- ja kuuntelupaikkana. Kukkula sijaitsee Charlottenburg-Wilmersdorfin alueella Grunewaldin kaupunginosassa. Täällä paikalliset harrastavat urheilua ja rentoutuvat maastopyöräilemällä, patikoimalla ja riippuliitämällä. Läheinen Teufelssee-järvi, joka on nimetty Teufelsbergin mukaan, on kesäisin ihanteellinen virkistyspaikka. Teufelsberg taas sopii talvella täydellisesti pulkkailuun.

Markthalle Neun

Kreuzbergissä sijaitseva Markthalle Neun on lähellä Görlitzer Park -metroasemaa, ja se vetää puoleensa lukuisia vierailijoita päivittäin. Vierailijoiden iloksi täältä löytyy aina paikallisia, kauden mukaisia tuotteita sekä autenttista ruokaa kaikkialta maailmasta. Hallin rauta- ja lasirakenne ilmavine atriumeineen antaa paikalle rustiikkista charmia. Joka torstai klo 17.00–22.00 on ”katuruokatorstai”. Tällöin kojut esittelevät kulinaarista monipuolisuuttaan ja hemmottelevat vierailijoita erinomaisilla herkuillaan. Lapset ja nuoret voivat osallistua kokkaustunnille ja oppia arvokkaita ruoanlaittotaitoja.

Majoitu Berliinin sydämessä

Kaksi hotelliamme toimii ihanteellisena lähtöpisteenä Berliinin parhaisiin aktiviteetteihin ja nähtävyyksiin tutustumiselle. Keskellä Potsdamer Platzia, lähellä Kreuzbergiä tai lännessä kuuluisalla Ku'dammilla aivan KaDeWe-tavaratalon vieressä – hotellimme sijaitsevat toiminnan keskipisteessä mutta silti hiljaisella ja rauhallisella paikalla, jotta sinä voit rentoutua nähtävyyksillä kiertelyn jälkeen.

Scandic Berlin Potsdamer Platz Scandic Berlin Kurfürstendamm

 • Kaupunkihotellit keskeisillä paikoilla
 • Vain 15 minuutin kävelymatkan päässä Tiergartenista
 • Nähtävyydet aivan lähellä (mm. KaDeWe, Berliinin eläintarha, Brandenburgin portti, Gropius-talo)
 • Maksuton Wi-Fi
 • Alle 13-vuotiaat lapset yöpyvät ja nauttivat aamiaisen maksutta
 • Tilavat ja mukavat huoneet
 • Runsas aamiainen sisältää lukuisia luomutuotteita sekä tuotteita, jotka sopivat allergisille
 • Pysäköinti suoraan hotellillamme
 • Skandinaavista tunnelmaa Saksassa
 • Lämminhenkinen ja ystävällinen palvelu
 • Varaa suoraan nettisivultamme ja saat parhaan hinnan