Hampurin joulumarkkinat

Jos pidät glögistä, paahdetuista manteleista ja kastanjoista, olet saapunut juuri oikeaan paikkaan! Saksan toiseksi suurimmassa kaupungissa Hampurissa on lukuisia joulumarkkinoita kaikkiin makuihin. Esittelemme nyt Hampurin kauneimmat joulumarkkinat.Hampurin joulumarkkinat

Historialliset joulumarkkinat

Rathausmarkt-aukiolla järjestettävät historialliset joulumarkkinat kuuluvat Hampurin tunnetuimpiin ja suurimpiin. Vuosittain vaihtuva teema on ”Taidetta kaupankäynnin sijaan”. Hampurin kaupungintalo Rathaus toimii markkinoiden näyttämönä, ja suositun Rathaus-glögin lisäksi tarjolla on käsintehtyjä puuesineitä ja muita käsitöitä, leluja sekä tavanomaisesta poikkeavia lahjaideoita. Joulumarkkinat avataan marraskuun lopussa ja ne päättyvät juuri ennen joulua. Markkinoille on vain 15 minuutin kävelymatka keskustan hotellistamme. Kohokohta: Joka päivä joulupukki lentää reellään historiallisten joulumarkkinoiden yli ja kertoo Petteri Punakuonon tarinan! Lisäksi täällä on adventtiaikaan paraati joka lauantai.

Milloin? 27.11.–23.12.

Merelliset joulumarkkinat

HafenCity-kaupunginosan sydämessä Fleetinselissä järjestettävät joulumarkkinat ovat todellinen elämys. Markkinapaikka Alsterfleet-kanaalin äärellä sataman lähellä tekee tunnelmasta merellisen. Gründerzeit-ajan arkkitehtuuri ja näkymät kimmeltävään veteen tuovat tapahtumaan romantiikkaa. Myös lapsille on paljon puuhaa, kuten karuselli ja näytteillä olevat klassiset purjeveneet.

Milloin? 27.11.–23.12.

Värikkäät joulumarkkinat

Ottensenissa järjestettävillä joulumarkkinoilla kannattaa ehdottomasti piipahtaa. Ottensen- ja Altona-kaupunginosien rajamailla, aivan Altonan aseman vieressä järjestettävät Ottensen-joulumarkkinat tarjoavat värikkään yhdistelmän kulinaarisia elämyksiä ja käsitöitä kaikkialta maailmasta. Täällä painopiste on runsaassa ja monipuolisessa viihteessä lapsiperheille. Täältä löytyy jokaiselle jotakin. Kuuntele vaikka joulutarinoita, leivo herkkuja, kokeile käsitöitä tai ihaile nukketeatteria.

Milloin? 27.11.–23.12.

Taianomaiset joulumarkkinat

Hohtavat teltat, valoheijastukset Binnenalster-järvelle, boolimaljat ja maailmanpyörä – kaiken tämän ja paljon muuta tarjoaa marraskuun lopusta alkaen Weisserzauber-joulumarkkinat Jungfernstiegin bulevardilla. Valkoiset huvimajamaiset teltat tekevät Hampurin upeasta bulevardista säkenöivän valomeren. Historiallisesta maailmanpyörästä on upea näköala taianomaisesti valaistuun ympäristöön, ja se on ehdoton hitti lasten kanssa.

Milloin? 23.11.–29.12.

Perinteiset joulumarkkinat

Vain lyhyen matkan päässä Scandic Hamburg Emporio -hotellista järjestetään Gänsemarkt-aukion joulumarkkinat. Piparkakkutalomaiset mökit saavat Gänsemarktin vaikuttamaan pieneltä ja kotoisalta satukylältä. Tänne kannattaa tulla maistelemaan perinteisiä klassikkoja, kuten Schmalzkuchenia (pieniä saksalaisia donitseja), Spanferkeliä (maitoporsasta) ja kuumaa punssia.

Milloin? 23.11.–23.12.

Mukavasti ja kuivasti veden äärellä

Scandic Hamburg Emporio -hotelli sijaitsee lyhyen matkan päässä Binnenalster-järveltä Jungfernstieg-bulevardilla. Hotelli on suunniteltu vesi-teeman mukaan. H2O Kitchen Bar Lounge -ravintolassa voit valita jonkin kauden raaka-aineista valmistetun annoksen tai viimeistele päivä drinkin äärellä hotellin baarissa. Jos haluat nauttia pohjoismaisista jouluklassikoista, kokeile tiettyinä päivinä tarjoiltavaa perinteistä ”Julbord”-joulubuffetia.