Aulangon historia

Aulangon upean alueen puistometsineen loi Hugo Standertskjöld.Kesän ennakkoale ALK. 79 €​

Vielä ehdit! Juuri nyt varaat hotelli- ja kylpyläyöt parhaaseen Scandic Friends -jäsenhintaan hotelleissamme Suomessa 23.6.–21.8. Tarjoushintaisia huoneita on rajoitetusti, joten ole nopea. Katso kohteet ja varaa.

ROMANTIKON PERINNE

Hugo Standertskjöldin satumainen perintö on vieläkin aistittavissa upeassa luonnonpuistossa, Joutsen- ja Metsälammilla, suloisissa pitsihuvimajoissa, tekosaarissa, puiston vanhoissa istutuksissa ja taianomaisessa jylhässä Granaattilinnassa.

Tunnetuin kohde lienee jykevä linnantornia muistuttava Aulangon näkötorni, josta avautuvat upeat maisemat järville ja metsien yli silmänkantamattomiin. Tornilta laskeutuvat pitkät raput kallionjyrkännettä pitkin Karhuluolaan ja järven rannalle.

Aulangolla ovat viihtyneet taiteilijat. Viime vuosisadan alun porvariston hillitty juhlacharmi on vähitellen vaihtunut itsestään huolehtiviin kuntolomailijoihin ja svingejään hioviin golfaajiin, jotka nauttivat Vanajaveden laakson maisemista Suomen toiseksi vanhimmalla golfkentällä.

Ratsukot olivat tuttu näky Aulangolla jo viime vuosisadan alussa, ja kopse kuuluu edelleenkin, sillä Scandic Aulanko -kylpylähotellin kupeessa sijaitsee edelleen hevostalli ja ratsastuskoulu.