Aulangon aktiviteetit

Scandic Aulanko sekä Aulangon ja Hämeenlinnan alue tarjoavat runsaasti vaihtoehtoja liikuntaan, rentoutumiseen ja yhteiseen ajanviettoon. Katso tekemisvinkkimme niin aktiivisille matkailijoille kuin rentoutumista kaipaavillekin.MITÄ TEHDÄ AULANGOLLA?

Aulanko on yksi Suomen kauneimmista luontokohteista ja suosittu matkailukohde ympäri vuoden. Sen upea luonto ja monipuoliset aktiviteetit takaavat sen, että tylsistymään et pääse! 

Aulangon kylpylä

On sanomattakin selvää, että kylpylävierailu majoituksen yhteydessä tai pitkän päivän jälkeen tarjoaa virkistävän irtioton arjesta. Scandic Aulanko -hotellin kylpylässä on suuri allasosasto; allasosastolla on 25 metriä pitkä kuntouintiallas, monitoimiallas porepenkkeineen ja vesihierontapisteineen, poreallas, lämminvesilaguuni, kylmävesialtaat, vesiliukumäki, ulkoallas, pienille lapsille sopiva allas sekä Day Spa. Majoittuessasi hotellissa kylpylän käyttö sisältyy hintaan.

Hohtokeilahalli

Kylpylärakennuksessa sijaitsevassa hohtokeilahallissa keilaat ja nautit hyvästä musiikista. Lapsille löytyy omat kengät ja kevyet pallot.

HugoPark-seikkailupuistoScandic Aulanko -kylpylähotellin puistossa on vaikuttava Seikkailupuisto HugoPark kaikenikäisille, aina 2-vuotiaista ylöspäin. Puistossa on 9 eritasoista seikkailurataa, jotka sisältävät liukuja, kiipeilyseiniä, kiipeilyverkkoja, erinäköisiä köysisiltoja, liaani- ja Base Jump -hyppyjä ja paljon muuta.

Kesäaikaan Scandic Friends -jäsenetuna seikkailulippu vain 20 € (norm. 25 €). Osta lippu puiston lipunmyynnistä ja esitä Scandic Friends -jäsenkortti. Etu on voimassa lokakuu 2023 loppuun asti.

Ulkoilu ja aktiviteetit

Scandic Aulanko -kylpylähotellin ympäristö tarjoaa lukuisia aktiviteetteja ja monenlaista tekemistä. Hoidetut ja valaistut puistotiet sekä ulkoilureitit hemmottelevat ulkoilijaa ympäri vuoden. Alueelta löytyy myös valaistu pururata ja maastohiihtoreittejä sekä vapaalle että perinteiselle hiihdolle.

Hotellin vieressä on neljä ulkotenniskenttää, joihon voit varata vuoron Aulangon tenniskentät -sivuilta. Omatoimiseen sporttailuun Aulanko Outdoor -välinevuokraamo tarjoaa kylpylähotellin vieressä monipuolisesti välineitä ja retkeilyvinkkejä. Valikoimasta löytyy mm. fatbiket, sup-laudat, avokanootit, kajakit, lumikengät, retkiluistimet, potkukelkat, trangiat ja paljon muuta.

Kaupunkisoutuveneet ovat kaikkien vapaasti käytettävissä ja ne voi ottaa käyttöönsä niille merkitystä rannasta. Käytön jälkeen vene palautetaan samaan paikkaan. 

Aulangon ratsastuskoulu hotellin vieressä tarjoaa ratsastustuntien lisäksi ajelua vaunuilla tai reellä ja talutus- sekä maastoratsastusta.

Puistometsä

Aulangon puistometsä ja näkötorni - luonnonsuojelualueen puistohistoria alkaa 1800-luvulta eversti Hugo Standertskjöldin perustamasta englantilaisyylisestä maisemapuistosta. Alueen näkötornista aukeaa huikea näköala Vanajaveden laaksoon. Opastettu kierros puistometsässä matkaoppaiden toimesta tarjoaa mahdollisuuden Suomen ensimmäiseen kansalliseen kaupunkipuistoon.

Kahvilat

Kesäkahvila Kavaljeeri – vanha romanttinen huvila kutsuu nauttimaan kesäkahvilan herkkuja kulttuurihistoriallisissa puitteissa Scandic Aulanko -kylpylähotellin pihapiirissä. Kesäkahvilassa nautit itsetehtyjä vohveleita, erilaisia suolaisia herkkuja ja raikkaita juomia vuonna 1890 valmistuneessa upeassa huvilassa. Aulangon tornikahvilan löydät historiallisen näkötornin kupeesta. Aulangonjärven rannassa sijaitseva Järvikahvila on viihtyisä virvokkeiden nauttimispaikka sekä portti Aulangon aktiviteetteihin.

Golf

Aivan kylpylähotellin vieressä sijaitsee Aulanko Golf, josta löytyy yksi 18 reiän kenttä Eversti sekä yhdeksän reiän puistokenttä Hugo. Hämeenlinna alueella on myös useita muita golfkenttiä kuten Linna Golf, ja Tawast Golf. Kylpylähotellin pihasta löytyy 12-ratainen minigolfrata, hinta 8 €/aikuinen ja 6 €/lapsi 0–14 v. sekä frisbeegolfrata. Kylpylän vastaanoton vieressä golfharjoittelun löytyy lisäksi golfsimulaattori.

Hämeen linna

Vanajaveden rannalla ylväänä kohoava Hämeen linna on yksi Suomen keskiaikaisista linnoista ja Hämeenlinnan tunnetuin maamerkki, jossa pääset kurkistamaan keskiaikaan ja 700-vuotiaan linnan loiston ja rappion päiviin. 

Hämeenlinnan Teatteri

Tarjoamme yhteistyössä Hämeenlinnan Teatterin kanssa mahdollisuuden ostaa liput valittuihin näytöksiin tarjoushintaan. Etu koskee näytelmiä: Rottien pyhimys, Sherlock Holmes ja murhan punainen lanka sekä Kysy siskoilta.

Lippuetu 31.12.2023 asti. Hyödynnä etu ja osta liput lippu.fi
- valitse näytelmä
- valitse kampanja Hotellikampanja Scandic
- kirjoita kampanjakoodi Scandic2023
- valitse lippujen määrä ja siirry maksamaan

Iittala Village

Koe suomalaisen lasin historiaa designmuseossa Iittalassa, noin 20 minuutin ajomatkan päässä Hämeenlinnan keskustasta.

Risteilyt

Hopealinjat järjestävät risteilyjä vaihtuvissa Vanajaveden maisemissa. Risteilyt pysähtyvät myös Aulangolla.