Aulangon aktiviteetit

Scandic Aulanko sekä Aulangon ja Hämeenlinnan alue tarjoavat runsaasti vaihtoehtoja liikuntaan, rentoutumiseen ja yhteiseen ajanviettoon. Katso tekemisvinkkimme niin aktiivisille matkailijoille kuin rentoutumista kaipaavillekin.KESÄN lomayöt ALK. 95 €

Juuri nyt varaat hotelli- ja kylpyläyöt parhaaseen Scandic Friends -jäsenhintaan hotelleissamme kuudessa maassa. Majoittua voit 22.6.–13.8.2023. 

MITÄ TEHDÄ AULANGOLLA?

Aulanko on yksi Suomen kauneimmista luontokohteista ja suosittu matkailukohde ympäri vuoden. Sen upea luonto ja monipuoliset aktiviteetit takaa sen, että tylsistymään et pääse! 

Aulangon kylpylä

Sanomattakin selvää, että kylpylävierailu majoituksen yhteydessä tai pitkän päivän jälkeen tarjoaa virkistävän irtioton arjesta. Scandic Aulanko -hotellin kylpylässä on suuri allasosasto; allasosastolla on 25 metriä pitkä kuntouintiallas, monitoimiallas porepenkkeineen ja vesihierontapisteineen, poreallas, lämminvesilaguuni, kylmävesialtaat, vesiliukumäki, ulkoallas, pienille lapsille sopiva allas sekä Day Spa.

Hugo Park -seikkailupuistoScandic Aulanko -kylpylähotellin puistossa on vaikuttava Hugo Park -seikkailupuisto kaikenikäisille, aina kaksi vuotiaista ylöspäin. Puistossa on 9 eritasoista seikkailurataa, jotka sisältävät liukuja, kiipeilyseiniä, kiipeilyverkkoja, erinäköisiä köysisiltoja, liaani- ja Base Jump -hyppyjä ja paljon muuta. Hotellin vastaanotosta voit ostaa liput alennettuun hintaan.

Ulkoilu ja aktiviteetit

Scandic Aulanko -kylpylähotellin ympäristö tarjoaa lukuisia aktiviteetteja ja monenlaista tekemistä. Hoidetut ja valaistut puistotiet sekä ulkoilureitit hemmottelevat ulkoilijaa ympäri vuoden. Alueelta löytyy myös valaistu pururata ja maastohiihtoreittejä sekä vapaalle että perinteiselle hiihdolle.

Hotellin vieressä on neljä ulkotenniskenttää, johon voit varata vuoron Aulangon tenniskentät -sivuilta. Omatoimiseen sporttailuun Aulanko Outdoor -välinevuokraamo tarjoaa kylpylähotellin vieressä monipuolisesti välineitä ja retkeilyvinkkejä. Valikoimasta löytyy mm. fatbiket, sup-laudat, avokanootit, kajakit, lumikengät, retkiluistimet, potkukelkat, trangiat ja paljon muuta.

Kaupunkisoutuveneet ovat kaikkien vapaasti käytettävissä ja ne voi ottaa käyttöönsä niille merkitystä rannasta. Käytön jälkeen vene palautetaan samaan paikkaan. 

Aulangon ratsastuskoulu hotellin vieressä tarjoaa ratsastustuntien lisäksi ajelua vaunuilla tai reellä ja talutus- sekä maastoratsastusta.

Puistometsä

Aulangon puistometsä ja näkötorni - luonnonsuojelualueen puistohistoria alkaa 1800-luvulta eversti Hugo Standertskjöldin perustamasta englantilaisyylisestä maisemapuistosta. Alueen näkötornista aukeaa huikea näköala Vanajaveden laaksoon. Opastettu kierros puistometsässä matkaoppaiden toimesta tarjoaa mahdollisuuden Suomen ensimmäiseen kansalliseen kaupunkipuistoon.

Kahvilat

Kesäkahvila Kavaljeeri – vanha romanttinen huvila kutsuu nauttimaan kesäkahvilan herkkuja kulttuurihistoriallisissa puitteissa Scandic Aulanko -kylpylähotellin pihapiirissä. Kesäkahvilassa nautit itsetehtyjä vohveleita, erilaista suolaista ja raikkaita juomia vuonna 1890 valmistuneessa upeassa huvilassa. Aulangon tornikahvilan löydät historiallisen näkötornin kupeesta. Aulangonjärven rannassa sijaitseva Järvikahvila on viihtyisä virvokkeiden nauttimispaikka sekä portti Aulangon aktiviteetteihin.

Golf

Aivan kylpylähotellin vieressä sijaitsee Aulanko Golf, josta löytyy yksi 18 reiän kenttä Eversti sekä yhdeksän reiän puistokenttä Hugo. Hämeenlinna alueella on myös useita muita golfkenttiä kuten Linna Golf, ja Tawast Golf. Kylpylähotellin pihasta löytyy 12-ratainen minigolfrata, hinta 8 €/aikuinen ja 6 €/lapsi 0–14 v. sekä frisbeegolfrata. Kylpylän vastaanoton vieressä golfharjoittelun löytyy lisäksi golfsimulaattori.

Hämeen linna

Vanajaveden rannalla ylväänä kohoava Hämeen linna on yksi Suomen keskiaikaisista linnoista ja Hämeenlinnan tunnetuin maamerkki, jossa pääset kurkistamaan keskiaikaan ja 700-vuotiaan linnan loiston ja rappion päiviin. 

Kesäteatteri

Hämeenlinnan kesäteatterit ovat ehdottomasti vierailun arvoisia ja kasvattavat suosiotaan jatkuvasti. Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri sijaitsee ihastuttavassa kaupunginpuistossa ja siinä on nouseva katettu katsomo. Lasten ja nuorten harrastajateatterin Miniteatteri-esitykset nähdään kesällä puistometsän Graniittilinnassa, joka sijaitsee kylpylähotellia vastapäätä.

  Lippuetu 28.6.–19.8.2023 Uudessa Kesäteatterissa nähdään unohtumaton Dingo-musikaaliScandic Aulanko ja Scandic Hämeenlinna City -hotellien vastaanotosta voit ostaa liput alennettuun hintaan 32 €/hlö (norm. 39 €/hlö) etukäteen ostettuna. Lippuvaraukset tehtävä viimeistään näytöstä edeltävänä päivänä. Lisätietoja ja esitysajat www.hukteatteri.fi sekä www.dingomusikaali.fi

  Hohtokeilahalli

  Hohtokeilahallissa keilaat ja nautit hyvästä musiikista. Lapsille löytyy omat kengät ja kevyet pallot.

  Iittala Village

  Koe suomalaisen lasin historiaa designmuseossa Iittalassa, noin 20 minuutin ajomatkan päässä Hämeenlinnan keskustasta.

  Risteilyt

  Hopealinjat järjestävät risteilyjä vaihtuvissa Vanajaveden maisemissa. Risteilyt pysähtyvät myös Aulangolla.