Aulangon aktiviteetit

Scandic Aulanko sekä Aulangon ja Hämeenlinnan alue tarjoavat runsaasti vaihtoehtoja liikuntaan, rentoutumiseen ja yhteiseen ajanviettoon. Katso vinkkimme niin aktiivisille matkailijoille kuin rentoutumista kaipaavillekin.Kesän ennakkoale: 3 yötä 2 hinnalla

Juuri nyt varaat kesän lomayöt kampanjahintaan hotelleihimme kuudessa maassa.  

MITÄ TEHDÄ AULANGOLLA?

Aulanko on yksi Suomen kauneimmista luontokohteista ja suosittu matkailukohde ympäri vuoden. Sen upea luonto ja monipuoliset aktiviteetit takaavat sen, että tylsistymään et pääse! 

Aulangon kylpylä ja days spa

On sanomattakin selvää, että kylpylävierailu tarjoaa majoituksen yhteydessä virkistävän irtioton arjesta. Hotellin monipuolinen suuri trooppisen lämmin allasosasto sopii kaiken ikäisille polskijoille ja sisältyy majoituksen hintaan.

Lisähemmottelua vierailuun tarjoaa Hygge Day Spa, jonka valikoimassa on spa-hoitoja, hierontaa, kasvo- ja vartalohoitoja sekä urheiluhierontaa.

Aulangon hohtokeilarata

Kylpylärakennuksessa sijaitsevassa hohtokeilahallissa keilaat ja nautit hyvästä musiikista. Lapsille löytyy omat kengät ja kevyet pallot. 

Ulkoilu ja aktiviteetitAulangon kylpylähotellin puistossa on vaikuttava Seikkailupuisto HugoPark kaikenikäisille, aina 2-vuotiaista ylöspäin. Puistossa on 9 eritasoista seikkailurataa, jotka sisältävät liukuja, kiipeilyseiniä, kiipeilyverkkoja, erinäköisiä köysisiltoja, liaani- ja Base Jump -hyppyjä ja paljon muuta.

Hotellin vieressä on neljä ulkotenniskenttää, joihin voit varata vuoron Aulangon tenniskentät -sivuilta.

Omatoimiseen sporttailuun Aulanko Outdoors -välinevuokraamo tarjoaa kylpylähotellin vieressä monipuolisesti välineitä ja retkeilyvinkkejä. Valikoimasta löytyy mm. fatbiket, sup-laudat, avokanootit, kajakit, lumikengät, liukulumikengät, retkiluistimet, potkukelkat, trangiat ja paljon muuta.

Scandic Aulanko -kylpylähotellin ympäristö tarjoaa lukuisia aktiviteetteja ja monenlaista tekemistä. Hoidetut ja valaistut puistotiet sekä ulkoilureitit hemmottelevat ulkoilijaa ympäri vuoden. Alueelta löytyy myös valaistu pururata ja maastohiihtoreittejä sekä vapaalle että perinteiselle hiihdolle.


Aulangon ratsastuskoulu hotellin vieressä tarjoaa ratsastustuntien lisäksi ajelua vaunuilla tai reellä ja talutus- sekä maastoratsastusta.

Kesäkaudella kaupunkisoutuveneet ovat kaikkien vapaasti käytettävissä ja ne voi ottaa käyttöönsä niille merkitystä rannasta. Käytön jälkeen vene palautetaan samaan paikkaan. 

Puistometsä ja näkötorni

Aulangon puistometsä ja näkötorni - luonnonsuojelualueen puistohistoria alkaa 1800-luvulta eversti Hugo Standertskjöldin perustamasta englantilaistyylisestä maisemapuistosta. Alueen näkötornista aukeaa huikea näköala Vanajaveden laaksoon. Opastettu kierros puistometsässä matkaoppaiden toimesta tarjoaa mahdollisuuden Suomen ensimmäiseen kansalliseen kaupunkipuistoon.

Kahvilat

Kesäkahvila Kavaljeeri – vanha romanttinen vuonna 1890 valmistunut huvila kutsuu nauttimaan kesäkahvilan herkkuja kulttuurihistoriallisissa puitteissa kylpylähotellin pihapiirissä. Kesäkahvilassa nautit itsetehtyjä vohveleita, erilaisia suolaisia herkkuja ja raikkaita juomia. 

Aulangon tornikahvilan löydät historiallisen näkötornin kupeesta. Aulangonjärven rannassa sijaitseva Järvikahvila on viihtyisä virvokkeiden nauttimispaikka sekä portti Aulangon aktiviteetteihin.

Golf ja minigolf

Aivan kylpylähotellin vieressä sijaitsee Aulanko Golf, josta löytyy yksi 18 reiän kenttä Eversti sekä yhdeksän reiän puistokenttä Hugo. Hämeenlinna alueella on myös useita muita golfkenttiä kuten Linna Golf, ja Tawast Golf.

Kylpylähotellin pihasta löytyy 12-ratainen minigolfrata, hinta 8 €/aikuinen ja 6 €/lapsi 0–14 v. sekä frisbeegolfrata. Kylpylän vastaanoton vieressä löytyy golfharjoittelun lisäksi golfsimulaattori.

Hämeen linna

Vanajaveden rannalla ylväänä kohoava Hämeen linna on yksi Suomen keskiaikaisista linnoista ja Hämeenlinnan tunnetuin maamerkki, jossa pääset kurkistamaan keskiaikaan ja 700-vuotiaan linnan loiston ja rappion päiviin.

Kesäteatteri

Hämeenlinnan kesäteatterit ovat ehdottomasti vierailun arvoisia ja kasvattavat suosiotaan jatkuvasti. Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri sijaitsee ihastuttavassa kaupunginpuistossa ja siinä on nouseva katettu katsomo. Kesäteatterin yhteydessä on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.

Lippuetu 26.6.-17.8.2024 
Rakkautta ja komediaa. Koskettavaa ja elämänmakuista tunnelmaa. Tätä on luvassa tulevana kesänä, kun arvostelumenestys Elämältä kaiken sain -musiikkikomedia nähdään Hämeenlinnan Uudessa Kesäteatterissa. Tässä musiikkikomediassa Pepe Willbergin hitit kajahtavat komeasti loistavien laulajien ja livebändin esittäminä. Scandic Aulanko ja Scandic Hämeenlinna City -hotellien vastaanotosta voit ostaa liput alennettuun hintaan 32 €/hlö (norm. 39 €/hlö) etukäteen ostettuna. Lippuvaraukset tehtävä viimeistään näytöstä edeltävänä päivänä. Lisätietoja ja esitysajat www.hukteatteri.fi.

Iittala Village

Iittala Village on mainio päiväretkikohde Hämeenlinnan pohjoisimmassa osassa, jonne kuljet kätevästi paikallisjunalla tai autolla noin 20 minuutissa. 1800-luvun lopulla perustetun Iittalan lasitehtaan lisäksi nähtävää ja koettavaa tarjoaa käsityöläisten ja taiteilijoiden Lasimäkeläiskortteli, jossa hyväntuulinen naivistinen taide kohtaa arvokkaan ja loisteliaan lasin historian. 

Risteilyt

Hopealinjat järjestävät risteilyjä vaihtuvissa Vanajaveden maisemissa kesäkaudella. Risteilyt pysähtyvät myös Aulangolla.