Helsingin saaristo

Helsingissä meri ja luonto ovat aina lähellä. Kaupungin ympärillä on yli 300 saarta jotka houkuttelevat vierailijoita läheltä ja kaukaa. Saaristoon ja rannikkoseutuun voi tutustua maisemaristeilyllä, tai vaikka reittimatkalla lautalla.

Koe merellinen Helsinki

Upea Suomenlinna

Helsingin saarista tunnetuin on merilinnoitus Suomenlinna, joka kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Säännöllinen lauttaliikenne kuljettaa helposti päiväretkelle tutustumaan linnoitukseen sekä saaren upeisiin maisemiin. Lauttamatka itsessään on jo kokemus sekä maisemaristeily.

Monipuolinen Vallisaari

Luonnonmukaisessa tilassa elänyt Vallisaari on Helsingin uusimpia vierailukohteita ja sijaitsee aivan Suomenlinnan naapurissa. Ainutlaatuinen luonto ja entisen sotilassaaren historialliset nähtävyydet sekä huikeat näköalatasanteet tarjoavat monipuolista nähtävää. Myös Vallisaaren pääset vesitse Kauppatorilta.

Rento päiväretki saarille

Ota mallia paikallisista, pakkaa mukaan piknik-eväät ja suuntaa jollekin Helsingin lukuisista saarista. 

Sympaattinen Lonna, vanha huvilasaari Pihlajasaari sekä eteläisen Helsingin Uunisaari ja Liuskasaari sijaitsevat myös Suomenlinnan läheisyydessä. Lisäksi Mustasaari, Isosaari, Vartiosaari ja Lammassaari ovat suosittuja kohteita. Monista saarista löytyy myös ravintoloita ja kahviloita, joissa nauttia merellisistä maisemista ja herkullisesta ruoasta pöytään tarjoiltuna.

Saariston vesireitit 

Helsingin vesiliikennereittejä on lähes 20. Hakaniementorilta pääsee kesäisin laivalla Korkeasaareen tai itäisen Helsingin Aurinkolahteen. Kauppatorilta voi suunnata Suomenlinnaan ja muille lähisaarille, sekä maisemaristeilylle tai reittimatkalle moneen suuntaan!

Majoitus Helsingissä

Hotellimme Helsingissä sijaitsevat kaupungin parhailla paikoilla ja niistä on helppo suunnata päiväksi saaristoon.