Helsingin saaristo

Helsingissä meri on aina lähellä. Kaupungin ympärillä on yli 300 saarta jotka houkuttelevat vierailijoita läheltä ja kaukaa. Saaristoon ja rannikkoseutuun voi tutustua maisemaristeilyllä, tai vaikka reittimatkalla lautalla!

Koe merellinen Helsinki

Ainutlaatuinen Suomenlinna

Suomenlinna on Helsingin saarista tunnetuin ja se kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Säännöllinen lauttaliikenne kuljettaa helposti päiväretkelle tutustumaan linnoitukseen sekä saaren upeisiin maisemiin. Lauttamatka itsessään on jo kokemus sekä maisemaristeily. Suomenlinnaan voi tutustua mihin aikaan vuodesta tahansa.

Rento päiväretki saarelle

Ota mallia paikallisista, pakkaa mukaan piknik-eväät ja suuntaa jollekin Helsingin lukuisista saarista. Seurasaari, Pihlajasaari, Uunisaari, Lonna ja Vallisaari sijaitsevat Suomenlinnan naapurissa. Lisäksi Liuskasaari, Liuskaluoto, Lammassaari ja Korkeasaari ovat suosittuja kohteita. Monista saarista löytyy myös ravintoloita, joissa nauttia merellisistä maisemista ja herkullisesta ruoasta pöytään tarjoiltuna.

Helsingin vesiliikennereittejä on lähes 20. Hakaniementorilta pääsee kesäisin laivalla Korkeasaareen tai itäisen Helsingin Aurinkolahteen. Kauppatorilta voi suunnata Suomenlinnaan ja muille lähisaarille, sekä maisemaristeilylle tai reittimatkalle moneen suuntaan!

Majoitus Helsingissä

Hotellimme Helsingissä sijaitsevat kaupungin parhailla paikoilla ja niistä on helppo suunnata päiväksi saaristoon.