Vietä kaupunkiloma Helsingissä

Helsinki on ihanteellinen kaupunki rentoon lomaan! Kompaktissa kaupungissa kaikki on lähellä, kulkeminen paikasta toiseen käy nopeasti ja ympäri vuoden riittää nähtävää ja koettavaa!

10 vinkkiä lomaan Helsingissä

Nappaa parhaat menovinkit, lainaa pyörä hotellimme vastaanotosta ja suuntaa merelliseen Helsinkiin.

1. Kaupunki täynnä nähtävää

Tuomiokirkko, Jere Huttunen/Visit Helsinki

Helsingissä riittää nähtävää. Helsingin tunnetuin maamerkki on Senaatintorilla sijaitseva Tuomiokirkko. Tämä valkoinen, neoklassinen kirkko on Helsingin symboli.

Senaatintori on Helsingin historiallinen keskusaukio. Sitä ympäröivät lukuisat arvorakennukset, kuten Helsingin tuomiokirkko, Valtioneuvoston linna ja Helsingin yliopiston päärakennus. Senaatintorilla järjestetään erilaisia tapahtumia kuten joulukuussa Tuomaan Markkinat.

Oodi, Tuomas Uusheimo/Visit Helsinki

Uusia ja mielenkiintoisia nähtävyyksiä ovat mm. täysin uudistettu OlympiastadionAmos Rex -museo, Ateneum sekä Keskustakirjasto Oodi.

2. Upea katukuva

Huvilakatu Helsinki, Visit Finland / Aku Pöllänen

Kaupungin rakennukset ovat itsessään jo nähtävyys ja Helsingin katukuvassa riittääkin ihasteltavaa. Upeaa kaupunkikuvaa hallitsee Art Nouveau, eli jugend-tyyliset rakennukset, joita löytyy etenkin Helsingin Ullanlinnasta ja Katajanokalta. Kaupunkikuvasta löydät myös tunnettujen suomalaisten arkkitehtien Alvar Aallon sekä Eliel Saarisen töitä, esimerkiksi upea Scandic Grand Central Helsinki - hotelli rautatieasemalla.

3. Tunnelmallinen saaristo

Helsinki

Hyppää yhteysalukseen ja suuntaa jollekin Helsingin lukuisista saarista: Suomenlinna, Vallisaari, Lonna, Uunisaari tai Pihlajasaari. Seurasaareen, Suomenlinnaan ja Uunisaareen pääset matkustamaan ympäri vuoden, muut saaret ovat kesäkohteita. Saarista löytyy myös kioskeja, kahviloita sekä ravintoloita, joissa voit nauttia merellisistä maisemista ja herkullisesta ruoasta pöytään tarjoiltuna. 

Suomenlinnan lautta on loistava tapa nähdä Helsinki mereltä edestakaisen lauttamatkan aikana myös talvella. Kesällä voit pakata mukaasi piknik-eväät torilta tai osta ne hotellista, ja suunnata johonkin Helsingin kauniista saarista.

4. Shoppailu ja second hand

Design Museo Helsinki

Vierailuun Helsingissä kannattaa myös yhdistää ostoskierros kaupungilla. Keskustassa ostoskeskukset, tavaratalot ja tunnettu Design District pitävät sisällään löytöjä jokaiselle sekä suomalaista muotoilua että kansainvälisiä brändejä. Helsinki on myös second hand -rakastajien paratiisi ja siksi suosittelemme myös katsastamaan kaupungin kirppikset, vintage- ja second hand -liikkeet, joita löytyy useita keskustan lähettyviltä. Kurkkaa esimerkiksi Relove, Moody Monday tai Fasaani Antik & Vintage ja Punavuoren Patina.

5. Merellinen Helsinki

Talviuinti Helsingissä

Helsingissä merenrantaa on yli 130 km. Ranta-alueita ja -teitä yhdistää mainiot kävely- ja pyöräreitit. Merikylpylä Allas Sea Pool on ainutlaatuinen mahdollisuus virkistäytyä ympäri vuoden kolmessa meren päälle rakennetussa altaassa.

Kauppatori, Alex Bao/Visit Helsinki

Pääset myös näkemään ydinkeskustaa ja läheisiä saaria Kauppatorin laidalla sijaitsevan maailmapyörä SkyWheelin kyydissä. Ydinkeskustasta pääset myös kätevästi ainutlaatuiseen Löyly-ravintola- ja saunakompleksiin Hernesaaressa. Löylyssä voit myös pulahtaa talviseen mereen uimaan.

6. Helsingin puistot

Kaivopuisto, Jirina Alanko/Visit Helsinki

Helsinki on tunnettu hyvin hoidetuista puistoistaan ja viheralueistaan. Ydinkeskustassa nautit aurinkoista päivistä Esplanadin puistossa, Vanhan kirkon puistossa ja Sinebrychoffin puistossa.

Kaivopuisto, Visit Finland

Kaivopuisto sekä Töölönlahti ovat suosittuja ulkoilualueita. Kaupunkia halkovasta Keskuspuistosta löytyy pidempiäkin lenkkipolkuja ja metsäreittejä. Kasvitieteellisessä puutarhassa Kaisaniemessä voi nauttia luonnosta ympäri vuoden.

7. Kaupunkikierros raitiovaunulla

Rautatieasema, Jussi Hellsten/Visit Helsinki

Voit ostaa päivälipun, hypätä valitsemaasi raitiovaunuun ja kiertää kaupunkia oman mielesi mukaan. Raitiovaunureitti 2 varrella on useita nähtävyyksiä, arkkitehtuurin ystävät bongaavat Helsingin helmet reitillä 4 ja designista kiinnostuneet reitillä 6. 

8.  Loma koko perheelle

Linnanmäki Visit Finland/Aku Pöllänen

Helsinki tarjoaa lukuisia aktiviteetteja, jotka sopivat kaiken ikäisille. Suuntaa kesäkaudella Linnanmäen vauhdikkaisiin laitteisiin, ympäri vuoden voit nähdä Korkeasaaren hurjat eläimet, kokea oivaltamisen iloa Heurekassa tai sukeltaa merimaailma SeaLife:n vedenalaiseen maailmaan. Myös Helsingin 60 julkista leikkipuistoa tarjoavat mahdollisuuden liikkumisen riemuun.

9. Herkut torilta tai kauppahallista

Senaatintori/Kauppatori, Jussi Hellsten/Visit Helsinki

Helsingissä on useita toreja, toriterasseja ja kauppahalleja täynnä herkkuja ja elämää. Kauppatorin kojuissa myydään perinteisten toriherkkujen lisäksi myös käsitöitä ja matkamuistoja. Lämmitettyyn telttakahvioon voi pistäytyä kuumalle kahville vaikka keskellä paukkuvia pakkasia.

Hietalahden kauppahalli, Julia Kivelä/Visit Helsinki

Kauppahalleissa pääset myös nauttimaan herkuista lounaan tai kahvin merkeissä. Vanha kauppahalli on yksi kaupungin tunnetuimmista ja vanhimmista kauppahalleista. Se sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, kauppatorin kupeessa. Muita suuria kauppahalleja ovat Hakaniemen kauppahalli ja Hietalahden kauppahalli.

10. Suunnitelma huonon sään varalle

Ateneum, Aleks Talve/Visit Helsinki

Lomaan kulttuuripääkaupungissa kannattaa yhdistää myös käynti jossain Helsingin monista teattereista ja esityksiä on tarjolla niin suurilla kuin pienemmilläkin lavoilla. Helsingissä on myös yli 80 museota. Tunnetuimpien Ateneumin ja Kiasman lisäksi kaupungista löytyy mm. designiin, arkkitehtuurin, luonnontieteisiin, historiaan ja taiteisiin suuntautuvia museoita.

Katso Helsingissä järjestettävät tunnelmalliset joulumarkkinat 2023.

Majoitus Helsingissä

Scandicilla on useita hotelleja Helsingin parhailla paikoilla.