Vietä kaupunkiloma Helsingissä

Helsinki on ihanteellinen kaupunki rentoon lomaan! Kompaktissa kaupungissa kaikki on lähellä, kulkeminen paikasta toiseen käy nopeasti ja ympäri vuoden riittää nähtävää ja koettavaa!

10 vinkkiä lomaan Helsingissä

Nappaa parhaat menovinkit, lainaa pyörä hotellimme vastaanotosta ja suuntaa merelliseen Helsinkiin.

1. Kaupunki täynnä nähtävää ja tapahtumia

Helsingissä riittää tehtävää ja kaupungin nähtävyydet ja tapahtumat varmistavat onnistuneen loman. Uusia ja mielenkiintoisia nähtävyyksiä ovat täysin uudistettu OlympiastationAmos Rex -museo sekä Keskustakirjasto Oodi.

Lisää upea elämys vierailuusi Helsingissä. Miltä kuulostaa helikopterilento kaupungin yllä, opastettu kaupunkikerros tai luontoretki lähiluontoon?

2. Upea katukuva

Kaupungin rakennukset ovat itsessään jo nähtävyys ja Helsingin katukuvassa riittääkin ihasteltavaa. Upeaa kaupunkikuvaa hallitsee Art Nouveau, eli jugend-tyyliset rakennukset, joita löytyy etenkin Helsingin Ullanlinnasta ja Katajanokalta. Kaupunkikuvasta löydät myös tunnettujen suomalaisten arkkitehtien Alvar Aallon sekä Eliel Saarisen töitä, esimerkiksi uusi Scandic Grand Central Helsnki - hotelli rautatieasemalla.

3. Tunnelmallinen saaristo

Pakkaa mukaasi piknik-eväät torilta tai osta ne hotellista, hyppää yhteysalukseen ja suuntaa jollekin Helsingin lukuisista saarista: Suomenlinna, Vallisaari, Lonna, Uunisaari tai Pihlajasaari. Seurasaareen kuljetaan kaunista siltaa pitkin. Saarista löytyy myös kioskeja, kahviloita sekä ravintoloita, joissa voit nauttia merellisistä maisemista ja herkullisesta ruoasta pöytään tarjoiltuna.

4. Loistavat ostosmahdollisuudet

Vierailuun Helsingissä kannattaa myös yhdistää ostoskierros kaupungilla. Keskustassa ostoskeskukset, tavaratalot ja tunnettu Design District pitävät sisällään löytöjä jokaiselle sekä suomalaista muotoilua että kansainvälisiä brändejä. Suosittelemme myös katsastamaan kaupungin kirppikset ja käytetyn tavaran liikkeet, joita löytyy useita keskustan lähettyviltä.

5. Merellinen Helsinki

Kaupungin ydinkeskusta tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia tutustua merelliseen Helsinkiin. Helsingissä merenrantaa on yli 130 km. Ranta-alueita ja -teitä yhdistää mainiot kävely- ja pyöräreitit. Merikylpylä Allas Sea Pool on ainutlaatuinen mahdollisuus virkistäytyä ympäri vuoden kolmessa meren päälle rakennetussa altaassa.

Löyly ja Helsinki SkyWheel kuvaoikeudet VisitFinland/Pekka Keränen ja Ari-Pekka Darth

Pääset myös näkemään ydinkeskustaa ja läheisiä saaria Kauppatorin laidalla sijaitsevan maailmapyörä SkyWheelin kyydissä. Ydinkeskustasta pääset myös kätevästi ainutlaatuiseen Löyly-ravintola- ja saunakompleksiin Hernesaaressa.

6. Helsingin puistot

Helsinki on tunnettu hyvin hoidetuista puistoistaan ja viheralueistaan. Ydinkeskustassa nautit aurinkoista päivistä Esplanadin puistossa, Vanhan kirkon puistossa ja Sinebrychoffin puistossa. Kaivopuisto sekä Töölönlahti ovat suosittuja ulkoilualueita. Kaupunkia halkovasta Keskuspuistosta löytyy pidempiäkin lenkkipolkuja ja metsäreittejä. Kasvitieteellisessä puutarhassa Kaisaniemessä voi nauttia luonnosta ympäri vuoden.

7. Kaupunkikierros raitiovaunulla

Voit ostaa päivälipun, hypätä valitsemaasi raitiovaunuun ja kiertää kaupunkia oman mielesi mukaan. Raitiovaunureitti 2 varrella on useita nähtävyyksiä, arkkitehtuurin ystävät bongaavat Helsingin helmet reitillä 4 ja designista kiinnostuneet reitillä 6. 

8.  Loma koko perheelle

Helsinki tarjoaa lukuisia aktiviteetteja, jotka sopivat kaiken ikäisille. Suuntaa Linnanmäen vauhdikkaisiin laitteisiin, näe Korkeasaaren hurjat eläimet tai sukella merimaailma SeaLife:n vedenalaiseen maailmaan. Myös Helsingin 60 julkista leikkipuistoa tarjoavat mahdollisuuden liikkumisen riemuun.

9. Herkut torilta tai kauppahallista

Helsingissä on useita toreja ja kauppahalleja täynnä herkkuja ja elämää. Kauppahalleissa pääset myös nauttimaan herkuista lounaan tai kahvin merkeissä.

10. Suunnitelma sadepäivän varalle

Lomaan kulttuuripääkaupungissa kannattaa yhdistää myös käynti jossain Helsingin monista teattereista ja esityksiä on tarjolla niin suurilla kuin pienemmilläkin lavoilla. Helsingissä on myös yli 80 museota. Tunnetuimpien Ateneumin ja Kiasman lisäksi kaupungista löytyy mm. designiin, arkkitehtuurin, luonnontieteisiin, historiaan ja taiteisiin suuntautuvia museoita.

Korona-tilanteeseen liittyvät rajoitukset saattavat aiheuttaa muutoksia sivulla mainittuihin tapahtumiin ja tekemisiin.

Majoitus Helsingissä

Scandicilla on useita hotelleja Helsingin parhailla paikoilla.