Vietä kaupunkiloma Helsingissä

Helsinki on ihanteellinen kaupunki rentoon lomaan! Kompaktissa kaupungissa kaikki on lähellä, kulkeminen paikasta toiseen käy nopeasti ja ympäri vuoden riittää nähtävää ja koettavaa!

10 vinkkiä lomaan Helsingissä

Juuri nyt varaat hotelliloman Helsingissä alk. 99 €. Katso kaikki hotellit ja varaa!

1. Kaupunki täynnä nähtävää

Sofiankatu, Jussi Hellsten / Visit Helsinki

Helsingin tunnetuin maamerkki on Senaatintorilla sijaitseva Tuomiokirkko (kuvassa). Kirkkoa ympäröi myös lukuisat muut Carl Ludvig Engelin suunnittelemat arvorakennukset, kuten Valtioneuvoston linna ja Helsingin yliopiston päärakennus. 

Alue tunnetaan myös nimellä Torikorttelit, joka kokoaa yhteen designia, käsityötä ja suomalaisia perinneherkkuja. Kesällä iltaa voi viettää vaikkapa ulkoilmaelokuvateatterissa tai kuunnella konsertteja, jouluna taas tehdä ostoksia ja nauttia glögistä tunnelmallisilla sisäpihoilla tai Tuomaan markkinoilla.

Torikortteleiden kesäterassilla nautit kesäherkkuja 24.5. alkaen aina elokuun loppuun asti, jolloin viereiset ravintolat valtaavat torin. 

Sammaljätit, Kim Simonsson Amos Rex

Helsingissä riittää mielenkiintoista nähtävää mm. Ateneumin taidemuseo, Keskustakirjasto Oodi sekä Amos Rex -museo (kuvassa), jonka sisäpihalla komeilee Kim Simonssonin Sammaljätit 20.10.2024 asti.

2. Upea katukuva

Huvilakatu Helsinki, Visit Finland / Aku Pöllänen

Kaupungin rakennukset ovat itsessään jo nähtävyys ja Helsingin katukuvassa riittääkin ihasteltavaa. Upeaa kaupunkikuvaa hallitsee Art Nouveau, eli jugend-tyyliset rakennukset, joita löytyy etenkin Helsingin Ullanlinnasta (kuvassa Huvilakatu) ja Katajanokalta.

Kaupunkikuvasta löydät myös tunnettujen suomalaisten arkkitehtien Alvar Aallon sekä Eliel Saarisen töitä, esimerkiksi upea Scandic Grand Central Helsinki - hotelli rautatieasemalla.

3. Tunnelmallinen saaristo

Lonna, Visit Helsinki

Hyppää yhteysalukseen ja suuntaa jollekin Helsingin lukuisista saarista: Suomenlinna (kuvassa alhaalla), Vallisaari, Lonna (kuvassa), Uunisaari tai Pihlajasaari. Seurasaareen, Suomenlinnaan ja Uunisaareen pääset matkustamaan ympäri vuoden, muut saaret ovat kesäkohteita. Saarista löytyy myös kioskeja, kahviloita sekä ravintoloita, joissa voit nauttia merellisistä maisemista ja herkullisesta ruoasta pöytään tarjoiltuna. 

Suomenlinna, Mostphotos.com

Suomenlinnan lautta on loistava tapa nähdä Helsinki mereltä edestakaisen lauttamatkan aikana myös talvella. Kesällä voit pakata mukaasi piknik-eväät torilta tai osta ne hotellista, ja suunnata johonkin Helsingin kauniista saarista.

4. Shoppailu ja second hand

Relove, Pramesh Khanal / Visit Helsinki

Vierailuun Helsingissä kannattaa myös yhdistää ostoskierros kaupungilla. Keskustassa ostoskeskukset, tavaratalot ja tunnettu Design District pitävät sisällään löytöjä jokaiselle sekä suomalaista muotoilua että kansainvälisiä brändejä. Helsinki on myös second hand -rakastajien paratiisi ja siksi suosittelemme myös katsastamaan kaupungin kirppikset, vintage- ja second hand -liikkeet, joita löytyy useita keskustan lähettyviltä. Kurkkaa esimerkiksi Relove (kuvassa), Moody Monday tai Fasaani Antik & Vintage ja Punavuoren Patina.

5. Merellinen Helsinki

Allas Sea Pool, Lauri Rotko / Visit Helsinki

Löyly ja Helsinki Sky Wheel, VisitFinland / Pekka Keränen & Ari-Pekka Darth

Helsingissä merenrantaa on yli 130 km. Ranta-alueita ja -teitä yhdistää mainiot kävely- ja pyöräreitit. Merikylpylä Allas Sea Pool (kuvassa) on ainutlaatuinen mahdollisuus virkistäytyä ympäri vuoden kolmessa meren päälle rakennetussa altaassa.

Pääset myös näkemään ydinkeskustaa ja läheisiä saaria Kauppatorin laidalla sijaitsevan maailmapyörä SkyWheelin (kuvassa)  kyydissä. Ydinkeskustasta pääset myös kätevästi ainutlaatuiseen Löyly-ravintola- ja saunakompleksiin (kuvassa) Hernesaaressa. Löylyssä voit myös pulahtaa talviseen mereen uimaan.

6. Helsingin puistot

Sinebrychoffin puisto, Kuvatoimisto Kuvio oy

Helsinki on tunnettu hyvin hoidetuista puistoistaan ja viheralueistaan. Ydinkeskustassa nautit aurinkoista päivistä Esplanadin puistossa, Vanhan kirkon puistossa ja Sinebrychoffin puistossa (kuvassa).

Kaivopuisto sekä Töölönlahti ovat suosittuja ulkoilualueita. Kaupunkia halkovasta Keskuspuistosta löytyy pidempiäkin lenkkipolkuja ja metsäreittejä. Kasvitieteellisessä puutarhassa Kaisaniemessä voi nauttia luonnosta ympäri vuoden.

7. Kaupunkikierros raitiovaunulla

Bulevardi kuva: VisitHelsinkii/OmarElMrabt

Voit ostaa päivälipun, hypätä valitsemaasi raitiovaunuun ja kiertää kaupunkia oman mielesi mukaan. Raitiovaunureitti 2 varrella on useita nähtävyyksiä, arkkitehtuurin ystävät bongaavat Helsingin helmet reitillä 4 ja designista kiinnostuneet reitillä 6. 

8.  Loma koko perheelle

Linnanmäki Visit Finland/Aku Pöllänen

Helsinki tarjoaa lukuisia aktiviteetteja, jotka sopivat kaiken ikäisille. Suuntaa kesäkaudella Linnanmäen (kuvassa) vauhdikkaisiin laitteisiin, ympäri vuoden voit nähdä Korkeasaaren hurjat eläimet, kokea oivaltamisen iloa Heurekassa tai sukeltaa merimaailma SeaLife:n vedenalaiseen maailmaan. Myös Helsingin 60 julkista leikkipuistoa tarjoavat mahdollisuuden liikkumisen riemuun.

9. Herkut torilta tai kauppahallista

Fredrikin tori, Punavuori

Helsingissä on useita toreja, toriterasseja ja kauppahalleja täynnä herkkuja ja elämää. Kauppatorin kojuissa myydään perinteisten toriherkkujen lisäksi myös käsitöitä ja matkamuistoja. Lämmitettyyn telttakahvioon voi pistäytyä kuumalle kahville vaikka keskellä paukkuvia pakkasia. (Kuvassa Fredrikin tori).

Kauppahalleissa pääset myös nauttimaan herkuista lounaan tai kahvin merkeissä. Vanha kauppahalli on yksi kaupungin tunnetuimmista ja vanhimmista kauppahalleista. Se sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, kauppatorin kupeessa. Muita suuria kauppahalleja ovat Hakaniemen kauppahalli ja Hietalahden kauppahalli.

10. Suunnitelma huonon sään varalle

Ateneum, Aleks Talve/Visit Helsinki

Lomaan kulttuuripääkaupungissa kannattaa yhdistää myös käynti jossain Helsingin monista teattereista ja esityksiä on tarjolla niin suurilla kuin pienemmilläkin lavoilla. Helsingissä on myös yli 80 museota. Tunnetuimpien Ateneumin (kuvassa) ja Kiasman lisäksi kaupungista löytyy mm. designiin, arkkitehtuurin, luonnontieteisiin, historiaan ja taiteisiin suuntautuvia museoita.

Majoitus Helsingissä

Scandicilla on useita hotelleja Helsingin parhailla paikoilla.