Presidentin odotussali

Helsingin rautatieaseman alkuperäisessä osassa sijaitseva Eliel Saarisen suunnittelema Presidentin odotussali tarjoaa ainulaatuiset puitteet erilaisiin tilaisuuksiin.uniikki TAPAHTUMATILA helsingin keskustassa

Presidentin odotussali, Scandic Grand Central Helsinki
Entistä keisarivaltaa symboloi tammioven kruunuleikkaukset. 

Presidentin odotussali valmistui 1909 alkujaan keisarin odotussaliksi ja Suomen itsenäistymisen jälkeen kaikki Suomen presidentit ovat käyttäneet salia virkamatkoillaan maakuntiin. Arvokas, 124 m2 tila on nyt varattavissa osana Scandic Grand Central Helsinki -hotellin tapahtumatiloja, tarjoten upeat mahdollisuudet ainutlaatuisiin, jopa 80 hengen tapahtumiin. Tämän uniikimpaa tapahtumatilaa perhejuhliin, illallisiin, lanseerauksiin tai vaikkapa cocktailtilaisuuksiin on vaikea löytää!

Tila muodostuu kolmesta huoneesta, jonne on näyttävä sisäänkäynti Rautatientorin puolelta. Kahden kerroksen korkuisesta miltei kirkkomaisesta pääsalista sekä kahdesta sivuhuoneesta, jotka alun perin olivat keisarin ja keisarinnan odotushuoneet.  

Eliel Saarisen kalustus kruunaa tilan

Kivimiesfiguurit ja Magnus Enckellin Porvoo-aiheinen taulu
Eliel Saarisen ystävän Emil Wikströmin veistämät Kivimies-figuurit sekä Magnus Enckellin Porvoo-aiheinen taulu.

Pääsisäänkäynnin tammiovia vartioi kaksi kivimiesfiguuria ja päätilassa on esillä mm. Ateneumin omistuksessa olevat Väinö Blomstedtin Olavinlinna-aiheinen taulu sekä Magnus Enckellin Porvoo-aiheinen taulu, jotka ovat olleet esillä Suomen Paviljongissa Pariisiin maailmannäyttelyssä 1900.

Ruusu-ryijy & sydäntuolit / Elien Saarinen
Eliel Saarisen alkuperäiset sydäntuolit sekä Ruusu-ryijy.

Kaikki tilan kalusteet ovat Eliel Saarisen suunnittelemia. Osa kalusteista on alkuperäisiä kuten sydäntuolit ja pöytä sekä näyttävät kaapit, osa uudistuotantoa Saarisen suunnitelmien mukaan. Pääsalin seinällä oleva upea Ruusu-ryijy on myös Saarisen 1900-luvun alkupuolella suunnitteleman mallin mukaan.

Kurkkaa sisään varaamalla tutustumiskierros.