Jyväskylän kesä

Kesäinen Jyväskylä tarjoaa paljon: tapahtumia, järvimaisemia, mainiot ostosmahdollisuudet sekä monipuolinen ravintola- ja baaritarjonta takaavat tekemistä vaikka koko viikonlopuksi.

Kiehtova kesäkohde

Kätevä ostoskaupunki

Toivolan pihan makasiinit. Kuvaoikeudet: Jyväskylän kaupunki

Jyväskylän keskustan läpi kulkeva Kauppakatu ja sen varrella sijaitseva Kompassiaukio ovat tunnettuja kohtaamispaikkoja. Kompassiaukiolla järjestetään kesäisin paljon tapahtumia, kuten teatteri- ja musiikkiesityksiä. Keskustasta löytyy runsaasti ostosmahdollisuuksia, kahviloita ja ravintoloita. Ostoksia voi tehdä myös Toivolan vanhan pihan makasiinien käsityöputiikeissa ja -pajoissa.

Arkkitehtuurin ystäville

Aalto2-museokeskus esittelee Alvar Aallon työtä ja elämää. Näyttely vie katsojan syvemmälle arkkitehdin työhön ja suunnitteluprosessiin, olipa kyseessä sitten yksittäinen rakennus, kaupunkikeskus, huonekalu tai aluesuunnitelma.

Nauti upeista maisemista

Satama ja risteily. Kuvaoikeudet: Visit Jyväsylä / Julia Kivelä & Tero Takalo-Eskola

Jyväskylän keskustan läheisyydessä sijaitsevalta Harjulta ja sen päällä olevalta Vesilinnan näköalatasanteelta avautuvat upeat maisemat keskustan yli Jyväsjärvelle. Harju on myös suosittu ulkoilualue siellä kulkevien useiden polkujen ja kävelyreittien ansiosta.

Jyväskylän kesäisistä maisemista voi nauttia myös risteilyllä. Nouse sisävesilaivan kyytiin ja nauti upeista järvimaisemista. Jyväskylästä pääsee kanavareittejä Pielavedelle ja Lahteen saakka. Valikoimasta löytyy lyhyempiä sekä pidempiä risteilyjä.

Menovinkkejä kesä-Jyväskylään

Neste Rally ja esitys. Kuvaoikeudet: Jyväskylän kaupunki

Jyväskylän suurin tapahtuma lienee Rally Finland, joka tänä vuonna järjestetään poikkeuksellisesti syksyllä kesän sijaan. Tämän lisäksi kaupungissa järjestetään monia kesätapahtumia, joista Jyväskylän Kesä -festivaali ja Suomipop-festivaali ovat tunnetuimpia. Tämän Suomen vanhimman kaupunkifestivaalin tarjontaan kuuluu monipuolisesti teatteri- ja musiikkiesityksiä sekä paljon muuta kaikenikäisille. Myös Lounaispuisto Yläkaupungilla tarjoaa kesäisin monenlaista ohjelmaa festivaaleista ulkoilmaelokuviin.

Aktiivisia lomapäiviä

Opastekyltti Laajavuoressa. Kuvaoikeudet: Scandic Hotels

Scandic Laajavuoren vieressä sijaitseva Laajavuoren seikkailupuisto on yksi Pohjoismaiden suurimmista; kiivettävää ja zipline-köysiliukuja löytyy puiden latvoista ja tolpista lähes 2,5 km. Ratoja löytyy niin aloittelijalle kuin kovakuntoisillekin. Voit myös vuokrata e-fatbiken tai alamäkipyörän ja kokea vauhdin hurmaa Laajavuoren rinteiden eritasoisilla reiteillä. Myös koko perheelle sopivaa rentoa frisbeegolfia voit pelata eritasoisilla radoilla.

Scandic Laajavuoressa on kylpylän ja kuntosalin lisäksi minigolfrata ja keilahalli.  

Perheen pienimmille hupia tarjoaa Laajavuoren seikkailupuiston yhteydessä toimiva Hupimaa sekä Nokkakiven huvipuisto ja Suomen käsityön museon tehtävärata tarjoaa paljon kivaa myös perheen pienimmille.  

Upeita luontoelämyksiä

Laajavuoren luontopolku alkaa 500 m Scandic Laajavuoresta. Polku kiertää alueen noin neljän kilometrin mittaisena kiiveten vuoren ala- ja välirinteiden metsissä. Polun varrella on alueen luonnosta kertovia rastitauluja ja myös taukopaikaksi laavu, jossa voit käydä paistamassa makkaraa. Alueelta löytyy myös kaunis Vuorilampi, jonka itäpuolella on uimapaikka uimahyppyrin kera.

Tourujoen luontopolku. Kuvaoikeudet: Visit Jyväskylä

Tourujoen luontopolku sijoittuu Tourujokilaakson luonnonsuojelualueelle aivan kaupungin keskellä. Lehdon ja lehtokorven kasvillisuus on kaupungin ja maakunnankin oloissa poikkeuksellista. Opastauluje avulla voit tutustua lehtokasveihin, vesiensuojeluun sekä alueen kulttuurihistoriaan.

Oravivuoren näköalatorni ja polku. Kuvaoikeudet: Visit Jyväskylä / Tero Takalo-Eskola

Oravivuoren polku ja näköalatorni sijaitsevat Korpilahden Puolakassa. Lähtö- ja pysäköintipaikka on Vanhanpääntien varressa. Noin kilometrin mittainen polku vie välillä jyrkkääkin kallioista rinnettä ylös Oravivuoren huipulle, missä sijaitsee yksi Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluva kolmiomittaustorni Struven ketju, josta avautuu upeat maisemat Päijänteelle.

Hyyppäänvuori. Kuvaoikeudet: Visit Jyväskylä / Moose Hurskainen

Jylhä Hyyppäänvuori on ainutlaatuinen retkikohde, jonka huippu kohoaa jopa 160 metriä alla olevaa syvännettä korkeammalle. Sen mahtavilta kallioilta avautuvat upeat maisemat Lievestuoreenjärven selälle sekä ympäröivään metsämaisemaan, maisemien vuoksi Hyyppäänvuorta kutsutaankin Keski-Suomen Koliksi. Jääkauden muovaamalla laella on hieno näköalapaikka, lakkapäämäntyjä ja keloja sekä Metsähallituksen rauhoittama luonnonhoitometsä. Jääkauden merkit ovat nähtävissä myös kalliorinteiden luolastoissa. Maasto on vaativa, vuoren rinteet ovat jyrkät ja kosteina liukkaat, joten on parasta varustautua pitävillä kengillä.

Leivonmäen kansallispuisto sijaitsee lähellä Jyväskylää Joutsassa. Valittavana on erilaisia reittejä ja koko perheelle sopivia turvallisia ja helppokulkuisia polkuja pitkospuineen löytyy useita. Leivonmäen kansallispuisto tarjoaa kuin Keski-Suomen pienoiskoossa: luontoa metsistä soihin, järviin, kuohuviin koskiin ja serpentiinimäisesti kiemurteleviin upeisiin harjuihin.

Hotellimme Jyväskylässä

Hotellimme Jyväskylässä sijaitsevat keskustassa sekä Laajavuoren jylhissä maisemissa.