Dybbøl Banke

On vuosi 1864, jolloin Tanska käy sotaa Itävaltaa ja Preussia vastaan oikeuksistaan Schleswigiin, Holsteiniin ja Lauenburgiin. Sota raivoaa Dybbøl Bankessa ja Preussin tykit pommittavat Tanskan redutteja. Useiden pitkien taistelujen ja neuvottelujen jälkeen Tanska luovuttaa suurimman osan Etelä-Jyllannista. Koe koko historia lähietäisyydeltä Dybbøl Bankessa.Dybbøl Banken historiakeskus

Dybbøl Banken historiakeskus | Valokuva: VisitDenmark | Scandic HotelsKoko perhe pääsee nauttimaan hauskasta ja opettavaisesta päivästä Dybbøl Banken historiakeskuksessa. Vieraat pääsevät kokemaan kappaleen Tanskan historiaa Dybbøl Banken taistelun ajalta. Koe tykkituli ja juokse suuren hirsirakennuksen suojaan, joka toimi sotilaiden suojana. Tutustu kahteen synkkään ruutimakasiiniin ja kokeile valaa itse luoteja. Pääset tutustumaan myös sotilaiden arkielämään sellaisena kuin se oli vuonna 1864, jolloin Tanskan urheat miehet nukkuivat olkipatjoilla ja kirjoittivat kirjeitä kotiin mustekynällä.

Dybbøl Mølle

Dybbøl Mølle | Scandic HotelsDybbøl Mølle on kiistatta yksi Tanskan kuuluisimmista kansallisista muistomerkeistä. Valkoinen mylly seisoo kauniina Dybbølin vihreiden kukkuloiden keskellä. Preussin tykistö tulitti Dybbøl Møllen maan tasalle sodassa vuonna 1864, mutta se jälleenrakennettiin melko pian. Nykyään mylly ja viljavarastot toimivat museona, niissä on näytteillä Dybbølin historiaa. Tuuliolosuhteiden salliessa myllyn siivet jauhavat jyviä jauhoksi niin kuin menneinä aikoina.

Hotelli lähellä Dybbøl Bankea ja Dybbøl Møllea

Scandic Sønderborg sijaitsee vehreällä viheralueella aivan Sønderborgin keskustan tuntumassa, vain 15 minuutin automatkan päässä Dybbøl Bankesta ja Dybbøl Møllesta. Hotelli onkin erinomainen lähtöpiste, kun suunnitelmissa on käydä historiallisilla paikoilla ja Sønderborgin monissa muissa kohteissa.