Gråstenin linna

Saatat tuntea Gråstenin linnan parhaiten kuningatar Margareetan ja prinssi Henrikin kesäasuntona. Kuningaspari viettää linnassa joka kesä noin kolme viikkoa. Linnalla on kiehtova historia ja erityisesti sen puutarha on vierailun arvoinen!Tutustu kuningattaren linnaan

Mietitkö koskaan, miten kuningatar ja prinssi elävät elämäänsä? Gråstenin linnassa pääset näkemään sen omin silmin. Kuningatar Margareeta ja prinssi Henrik asuvat linnassa joka kesä, myös heidän lapsensa sekä pikkuiset prinssit ja prinsessat käyvät  heidän luonaan usein.
Gråstenin linna annettiin vuonna 1935 häälahjaksi kruununprinssi Frederik IX:lle ja kruununprinsessa Ingridille, kun kuningatar Ingrid kuoli vuonna 2000, linnan peri kuningatar Margareeta.

Todellinen prinsessatalo ja seikkailujen puu

Linnassa käydessään on ehdottomasti kuljeskeltava myös sen kauniissa puutarhassa. Kuningatar Ingridin istuttama puutarha on englantilainen maisemapuutarha, jossa luonnonympäristöt ja puutarha elävät yhteen sulautuneina. Puutarhassa sijaitsee myös pieni rakennus nimeltä ”Prinsessojen talo”. Kuningatar Margareeta ja hänen kaksi siskoaan leikkivät siellä lapsena.

Katso, löydätkö puutarhasta valtavan, kahtia haljenneen tammen. Sanotaan, että itse Hans Christian Andersen istui tämän puun alla kirjoittaessaan sadun ”Pieni tulitikkutyttö”. Kuka tietää? Ehkä sinäkin inspiroidut kirjoittamaan klassikkoromaanin.