Valaiden tarkkailua Middelfartissa

Nähdäkseen oikeita valaita ei tarvitse matkustaa valtamerille. Näitä kauniita eläimiä on täällä Tanskassa. Valaita pääsee näkemään lähietäisyydeltä Fynin Middelfartissa, kun osallistuu valassafarille Lillebæltin salmella.Valaiden tarkkailua Middelfartissa kaikenikäisille

Valaiden tarkkailua Middelfartissa | Valokuva: Niels Martner | Scandic HotelsPyöriäisen pienestä koosta huolimatta sen näkeminen on jännittävä kokemus - se on ainoa valas Tanskan vesillä. Valaiden tarkkailu Middelfartissa tarjoaa parhaat mahdollisuudet näiden leikkisien eläinten havainnointiin. Laiva lähtee vesille Middelfartin vanhasta satamasta ja kuljettaa sinua Lillebæltin salmella. Pääset kuuntelemaan kapteenin hauskoja ja opettavaisia tarinoita pyöriäisestä ja käyttämään erityisiä kuuntelulaitteita, joilla kuulee pyöriäiselle luonteenomaisen naksahtelevan äänen.

Pyöriäinen – maailman pienin valas

Valaiden tarkkailua Middelfartissa | Valokuva: Niels Martner | Scandic Hotels

Olet ehkä ajatellut, että marsu on pieni, söpö jyrsijä, jota voi pitää häkissä pihalla. On se sitäkin. Tämä pieni jyrsijä on kuitenkin myös maailman pienimmän valaan kaima - kyseinen valas on ainoa valas, joka elää ja lisääntyy Tanskassa. Pyöriäinen kasvaa enintään 1,8 metrin pituiseksi ja painaa 55–65 kiloa. Pyöriäinen pystyy olemaan veden alla jopa kymmenen minuuttia, joskin sen sukellus kestää yleensä kahdesta kuuteen minuuttia. Valaan lempiruokaa on kala, erityisesti turska ja silakka. Pyöriäiset löytävät ruokaa päästämällä veden läpi naksahtelevia ääniä, jotka kimpoavat takaisin valaan luo - näin se tietää, missä saalis on. Juuri näitä naksahtelevia ääniä kuulet, kun tarkkailet valaita Middelfartissa.

Hotellit lähellä Middelfartia

Middelfart sijaitsee Länsi-Fynin kärjessä ja sinne on vain 20 minuutin ajomatka Scandic Kolding -hotellilta, joka sijaitsee Lillebælt-salmen toisella puolella. Scandic Kolding sijaitsee vihreällä alueella lähellä monia paikallisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Se on paras lähtöpiste, kun haluat nauttia valaiden tarkkailusta Middelfartissa.