Nyhavn

Nyhavn on yksi Kööpenhaminan suosituimmista matkailukohteista. Satama, joka aikoinaan tunnettiin merenkulusta, on nykyään eloisa ajanviettopaikka, joka on aina täynnä ihmisiä. Jotkut Kööpenhaminan vanhimmista tatuointisalongeista ja baareista ovat vieri vieressä historiallisten rakennusten kanssa vanhalla satama-alueella. Nyhavn tunnetaan myös paikkana, jossa Hans Christian Andersen asui.

Kööpenhaminan uusi satama

Vanha satama-alue kaivettiin esiin 1600-luvun lopulla, ja koska satama täydensi olemassa olevaa satamaa, se nimettiin ”uudeksi satamaksi” (Den Nye Havnista tuli myöhemmin Nyhavn). Laivat eri puolilta maailmaa saapuivat tänne, ja Nyhavnista tulikin tärkeä alue kauppiaille ja käsityöläisille.

Nykyään 1600-luvun merenkulkuelämä on kaukaista historiaa, vaikka alueella onkin edelleen tatuointisalonkeja ja pubeja muistuttamassa menneistä ajoista.

Nyhavnin rakennukset

Nyhavnin kauniit vanhat rakennukset ovat 1600–1700-lukujen julkisia rakennuksista ja varastoja. Ne on maalattu kauniilla väreillä ja ovat monien postikorttien ja lomakuvien kohteena. Nyhavnin vanhin rakennus on nro 9 vuodelta 1681. Sitä ei ole kunnostettu, vaan se on alkuperäisessä tilassaan. Nyhavnin talot toimivat edelleen asuntoina, ja suurimmasta osasta löydät kahviloita, baareja ja ravintoloita.

Nyhavn | Valokuva: VisitDenmark | Scandic-hotellit

Hans Christian Andersenin Nyhavn

Hans Christian Andersen asui Nyhavnissa moneen otteeseen. Runoilija muutti Nyhavniin ensimmäisen kerran vuonna 1865. Tuolloin hän asui nro 280:ssä, joka on nykyään nro 20. Täällä hän kirjoitti ensimmäisen satunsa. Se julkaistiin kirjasessa, joka sisälsi mm. sadut ”Tulukset”, ”Iso Klaus ja Pikku Klaus”, ”Prinsessa ja herne” ja ”Pikku Iidan kukat”. Myöhemmin Hans Christian Andersen muutti nro 67:ään, johon on kiinnitetty muistolaatta juhlistamaan rakennusta maailmankuulun runoilijan ja kirjailijan kotina. Tämän jälkeen Hans Christian Andersen muutti Nyhavn nro 18:aan, josta tuli hänen viimeinen asuntonsa Nyhavnissa.

Hotellit Nyhavnin lähellä

Jos matkasi vie sinut Kööpenhaminaan, sinun kannattaa varata hotelli Nyhavnin läheltä. Suosittelemme Scandic Frontia. Hotellistamme on näkymät Kööpenhaminan satamaan, ja olet vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Nyhavnista.