Kööpenhaminan rannat ja puistot

Kaupunkilomalla Kööpenhaminassa ei tarvitse jäädä paitsi retkistä rannalle tai auringonotosta vehreissä puistoissa.Täältä löydät Kööpenhaminan rannat ja puistot

Tässä on lista Kööpenhaminan keskustan lähellä sijaitsevista rannoista, joihin on lyhyt matka autolla ja julkisilla liikennevälineillä. Yöpyessäsi Scandicissa voit vuokrata polkupyörän – hyppää siis pyörän selkään ja ota suunnaksi lähin ranta!

Kun tutustut tarkemmin Kööpenhaminaan, huomaat, että puistot ja vihreät keitaat sijaitsevat lähellä toisiaan. Tälle sivulle on kerätty joitakin Kööpenhaminan suosituimmista puistoista.

Amager Strandpark

Lapset voivat uida Amager Strandparkissa Juutinrauman sillan jäädessä taustalle

Amager Strandpark on Kööpenhaminan suurin ranta, ja se sijaitsee vain 5 km päässä keskustasta. Siellä on laguuneja ja hiekkarantaa sekä puistoalueita, jos haluat mieluummin ottaa aurinkoa ja rentoutua nurmella. Kesällä alueella on tarjolla hauskoja ulkoaktiviteetteja, kuten surffausta, kalliosukellusta ja melontaa.

Svanemøllestranden

Kööpenhaminan trendikkään Østerbron vieressä on 130 metriä pitkä kävelylaituri. Täällä vesipedot voivat pulahtaa aaltoihin. 100 m pitkä hiekkaranta on kesäisin suosittu, ja pienimmätkin uimarit voivat nauttia rantaelämästä. Svanemøllestranden on keinotekoinen ranta, jonka pehmeä hiekka on tuotu suoraan Juutinraumalta. Vaihtelua loputtomaan merinäkymään tuo Kim ja Jørn Utzonin suunnittelemat kauniit satamarakennukset.

Bellevue-rannan torniBellevue-ranta

Kööpenhaminan pohjoispuolella, lähellä Dyrehavenia sijaitsee kaunis Bellevue-ranta, joka on todellinen ilo silmälle. Ranta sijaitsee 10 km päässä Kööpenhaminasta, ja siellä on lukuisia hiekka- ja puistoalueita. Valtavat laiturit sopivat täydellisesti uimahyppyihin Juutinrauman kirkkaaseen veteen. Matkan varrella kannattaa käydä Dyrehaven-puistossa, joka on viikonloppuisin paikallisten keskuudessa suosittu ajanviettopaikka. Suosittelemme myös vierailua Karen Blixen -museoon, joka sijaitsee noin 15 km rannikkoa pohjoiseen päin.

Kongens Have

1600-luvulla Kristian IV määräsi Kööpenhaminan keskustasta osan maata tyhjennettäväksi taloja ja puutarhoja varten. Kuninkaan suunnitelmissa oli rakentaa sinne linna ja puutarha. Nykyään kuninkaallinen puutarha (tanskaksi Kongens Have) on Kööpenhaminan suosituin puisto. Keskellä vehreää puutarhaa sijaitsee Rosenborgin linna – todellinen seikkailujen linna, jossa kannattaa ehdottomasti käydä! Vierailetpa kuninkaallisessa puutarhassa mihin vuodenaikaan tahansa, siellä on aina paljon paikallisia, jotka vuodenajasta riippuen lämmittelevät kuuman kahvikupillisen äärellä, ihailevat Rosenborgin linnan edustalle istutettuja satoja krookuksia tai ottavat aurinkoa nurmella. Puutarhan pienimmät vieraat voivat pitää hauskaa vaikuttavissa leikkipuistoissa tai kastaa jalkansa suihkulähteen veteen.

Ihmiset kävelevät kuninkaallisen puutarhan läpi

Østre Anlæg

Tanskan kansallisgalleria sijaitsee puiston eteläosassa, ja se kannattaa ehdottomasti kokea! Puiston pohjoisosassa on Østerbro ja Østerportin rautatieasema. H. A. Flindt on suunnitellut Østre Anlæg -puiston, kuten myös kasvitieteellisen puutarhan. Täällä on ruusupuutarhoja sekä valtava leikkipuisto ja kenties kaupungin parhain pulkkamäki. Puisto tarjoaa hyvät mahdollisuudet grillaamiseen. Puistossa on myös Danmarksmonumentet – mahtipontinen patsas, joka ennen puistoon siirtämistään vuonna 1920 sijaitsi Tanskan kansallisen taidemuseon edessä. Danmarksmonumentetista (kolme leijonaa ja suuri naishahmo) ollaan montaa mieltä, ja siksi vanha patsas päätettiin sijoittaa Østre Anlægiin.

Kasvitieteellinen puutarha

Kasvitieteellisen puutarhan kasvihuone

Rentoudu kasvitieteellisen puutarhan rauhassa ja hiljaisuudessa. Vanhaan puutarhaan astuessasi kaupungin vilinä ja hälinä jäävät taakse. Nimensä mukaisesti täältä löytyy kasveja kaikkialta maailmasta. Puutarhaa käytetään ensisijaisesti tutkimus- ja opetustarkoituksiin sekä tiedon tarjoamiseksi yleisölle. Puutarhassa käy päivittäin satoja vierailijoita. Puutarhassa on valtava kasvihuone, jonka kasvit elävät kuumissa, kosteissa olosuhteissa, joita Tanskan ilmasto ei muuten tarjoa. 1600-luvulta lähtien puutarha on käynyt läpi lukuisia muutoksia. Nykyisellään tuntemamme kasvitieteellisen puutarhan suunnitteli 1870-luvulla H. A. Flindt. Vuonna 1969 puutarha päätyi Tanskan konservointiviranomaisten listalle.