Kööpenhaminan rannat ja puistot

Kaupunkilomalla Kööpenhaminassa ei tarvitse jäädä paitsi retkistä rannalle tai auringonotosta vehreissä puistoissa.Kööpenhaminan parhaat rannat ja puistot

Kokosimme listan Kööpenhaminan keskustan suosituimmista puistoista ja lähellä sijaitsevista rannoista leppoisaan loman viettoon.

Amager Strandpark

Lapset voivat uida Amager Strandparkissa Juutinrauman sillan jäädessä taustalle

Amager Strandpark on Kööpenhaminan suurin ranta, ja se sijaitsee vain 5 km päässä keskustasta. Siellä on laguuneja ja hiekkarantaa sekä puistoalueita, jos haluat mieluummin ottaa aurinkoa ja rentoutua nurmella. Kesällä alueella on tarjolla hauskoja ulkoaktiviteetteja, kuten surffausta, kalliosukellusta ja melontaa.

Svanemøllestranden

Kööpenhaminan trendikkään Østerbron vieressä on 130 metriä pitkä kävelylaituri. Täällä vesipedot voivat pulahtaa aaltoihin. 100 m pitkä hiekkaranta on kesäisin suosittu, ja pienimmätkin uimarit voivat nauttia rantaelämästä. Svanemøllestranden on keinotekoinen ranta, jonka pehmeä hiekka on tuotu suoraan Juutinraumalta. Vaihtelua loputtomaan merinäkymään tuo Kim ja Jørn Utzonin suunnittelemat kauniit satamarakennukset.

Bellevue-rannan torniBellevue-ranta

Kööpenhaminan pohjoispuolella, lähellä Dyrehavenia sijaitsee kaunis Bellevue-ranta, joka on todellinen ilo silmälle. Ranta sijaitsee 10 km päässä Kööpenhaminasta, ja siellä on lukuisia hiekka- ja puistoalueita. Valtavat laiturit sopivat täydellisesti uimahyppyihin Juutinrauman kirkkaaseen veteen. Matkan varrella kannattaa käydä Dyrehaven-puistossa, joka on viikonloppuisin paikallisten keskuudessa suosittu ajanviettopaikka. Suosittelemme myös vierailua Karen Blixen -museoon, joka sijaitsee noin 15 km rannikkoa pohjoiseen päin.

Kongens Have - Kuninkaallinen puutarha

1600-luvulla Kristian IV määräsi Kööpenhaminan keskustasta osan maata tyhjennettäväksi taloja ja puutarhoja varten. Kuninkaan suunnitelmissa oli rakentaa linna ja puutarha. Nykyään kuninkaallinen puutarha (tanskaksi Kongens Have) on Kööpenhaminan suosituin puisto. Keskellä vehreää puutarhaa sijaitsee Rosenborgin linna – todellinen seikkailujen linna, jossa kannattaa ehdottomasti käydä! Vierailetpa kuninkaallisessa puutarhassa mihin vuodenaikaan tahansa, siellä on aina paljon paikallisia, jotka vuodenajasta riippuen lämmittelevät kuuman kahvikupillisen äärellä, ihailevat Rosenborgin linnan edustalle istutettuja satoja krookuksia tai nauttivat auringosta. Puutarhan pienimmät vieraat voivat pitää hauskaa vaikuttavissa leikkipuistoissa tai kastaa jalkansa suihkulähteen veteen.

Ihmiset kävelevät kuninkaallisen puutarhan läpi

Østre Anlæg

Tanskan kansallisgalleria sijaitsee puiston eteläosassa, ja se kannattaa ehdottomasti kokea! Puiston pohjoisosassa on Østerbro ja Østerportin rautatieasema. H. A. Flindt on suunnitellut Østre Anlæg -puiston, kuten myös kasvitieteellisen puutarhan. Täällä on ruusupuutarhoja sekä valtava leikkipuisto ja kenties kaupungin paras pulkkamäki. Puistossa on myös Danmarksmonumentet – mahtipontinen patsas, joka ennen puistoon siirtämistään vuonna 1920 sijaitsi Tanskan kansallisen taidemuseon edessä. Danmarksmonumentetista (kolme leijonaa ja suuri naishahmo) ollaan montaa mieltä, ja siksi vanha patsas päätettiin sijoittaa Østre Anlægiin.

Kasvitieteellinen puutarha

Kasvitieteellisen puutarhan kasvihuone

Rentoudu kasvitieteellisen puutarhan rauhassa ja hiljaisuudessa. Vanhaan puutarhaan astuessasi kaupungin vilinä ja hälinä jäävät taakse. Nimensä mukaisesti täältä löytyy kasveja kaikkialta maailmasta. Puutarhaa käytetään ensisijaisesti tutkimus- ja opetustarkoituksiin sekä tiedon tarjoamiseksi yleisölle. Puutarhassa käy päivittäin satoja vierailijoita. Puutarhassa on valtava kasvihuone, jonka kasvit elävät kuumissa, kosteissa olosuhteissa, joita Tanskan ilmasto ei muuten tarjoa. 1600-luvulta lähtien puutarha on käynyt läpi lukuisia muutoksia. Nykyisellään tuntemamme kasvitieteellisen puutarhan suunnitteli 1870-luvulla H. A. Flindt. Vuonna 1969 puutarha päätyi Tanskan konservointiviranomaisten listalle.