Skagenin Sandormen

Tanskan kärjessä on kiemurrellut 1940-luvun lopulta asti erityinen ”käärme” kohdassa, jossa kaksi merta yhtyvät. Tuohon aikaan tätä erityistä perävaunua käytettiin rakennusmateriaalien keräämiseen, mutta pian keksittiin, että sillä voitaisiinkin kuljettaa vierailijoita koko matka Skagenin Greneniin. Nykyään Sandormen on ainoa kulkuväline, jolla Greneniin pääsee.Tee retki Sandormenilla ja lähde katsomaan paikkaa, jossa kaksi merta kohtaavat.

Grenenissä, Jyllannin pohjoisimmassa kärjessä, pystyt seisomaan kahdessa meressä yhtä aikaa. Täällä kohtaavat kaksi merta, Kattegat ja Skagerrak. Voit matkustaa Sandormenilla Grenenin kärkeen. Retki on jännittävä ja täynnä seikkailuja - sen aikana kuulet myös liikkuvasta rantaviivasta ja monipuolisesta luonnosta.

Grenen, Skagen | VisitDenmark | Scandic Hotels

Skagenin valkoiset hiekkarannat ja vaikuttava luonto

Grenen, Skagen | Thomas Nykrog, VisitDenmark | Scandic HotelsGreneniä ympäröivät molemmin puolin upeat hiekkarannat. Erityisesti itäpuoli sopii hyvin lapsille, kun taas länsipuoli syvine vesineen ja voimakkaine virtauksineen on hieman haastavampi.
Hiekan, veden ja vaikuttavan valon yhdistelmä on tehnyt Grenenistä yhden Tanskan suosituimmista turistikohteista, joka houkuttelee joka vuosi miljoona kävijää.

Sandormenilla ei ole kiinteää aikataulua, mutta se liikennöi säännöllisesti Grenenin pysäköintialueelta.

Hotellit lähellä Sandormenia ja Greneniä

Jos matkustat Tanskan pohjoisimpaan kärkeen, koko perhe yöpyy miellyttävästi Scandic The Reef -hotellissa Frederikshavnissa. Jos Grenenissä ei ole vierailusi aikana rantasää, voit aina käydä uimassa hotellille palattuasi. Hotellissa on suuri sisävesipuisto, joka on tarkoitettu sekä lapsille että aikuisille.