Energiatekoja

Scandicissa seuraamme säännöllisesti hotelliemme energian kulutusta ja käytämme hotelliemme energialähteenä 100 % uusiutuvaa sähköä. Joutsenmerkki asettaa ympäristömerkittyjen hotelliemme toiminnalle tiukat vaatimukset energian kulutuksen vähentämiseen.energiansäästötalkoot

Valaisin, Scandic Grand Central Helsinki -hotellin kokoustila Loja

Scandicissa olemme sitoutuneet Astetta alemmas -kampanjaan, jotta energiaa riittää meille kaikille. Olemassa olevien toimenpiteidemme lisäksi varaudumme hotelleissamme energiankulutuksen pienentämiseen nykytasosta. Tutkimme toimipisteittäin mahdollisuuksia alentaa hotelliemme lämpötiloja sekä säästää sähköä ja vettä tinkimättä turvallisuudesta ja asiakasviihtyvyydestä.

Merkittävimmät energiansäästöt saamme aikaiseksi, kun seuraamme säännöllisesti taloautomaation ilmanvaihtoa, lämmitystä sekä jäähdytystä ja tarvittaessa muutamme asetusarvoja. Liikeohjatulla valaistuksella, LED-polttimoiden käytöllä ja energiatehokkaiden laitteiden hankinnoilla pienennämme sähkön kulutustamme.

Energiansäästöä tekojen kautta

Käytämme kaikissa hotelleissamme sähkön lähteenä sataprosenttisesti uusiutuvaa vesivoimaa ja tällä hetkellä lähes kaikki hotellimme ovat ympäristömerkittyjä. ​Pohjoismaissa tämä tarkoittaa Joutsenmerkkiä ja Saksassa sekä Puolassa vastaavasti Green Globe tai EU Ecolabel -merkkiä. Tavoitteemme on, että jokainen hotelleistamme saa ympäristömerkinnän.

Esimerkkejä miten säästämme energiaa ympäristömerkityissä hotelleissamme:

  • LED-polttimoiden käyttö valon lähteenä
  • Hotellihuoneiden valaistusta ohjataan avainkortilla tai muulla järjestelmällä
  • Hotellihuoneiden tarkistus päivittäin: avainkortti on poistettu lukijasta, ikkunat ovat suljettuina ja vesihanat eivät ole päällä.
  • Yleisten tilojen ja kokoustilojen kierrokset kaksi kertaa päivässä
  • Energiatehokkaiden laitteiden käyttö; huoneiden vedenkeittimet sammuvat automaattisesti kun vesi on kiehunut, hiustenkuivaimet ovat paino-ohjattuja ja sammuvat automaattisesti, kun kuivaus loppuu.
  • Liikeohjattu valaistus käytävillä, yleisissä wc-tiloissa sekä kuntosalilla, pysäköintihalleissa ja ulkona olevilla pysäköintipaikoilla
  • Terassilämmittimien tulee olla tarpeen mukaan ohjattuja ja kirjoitetut rutiinit milloin lämmitys käynnistetään ja milloin suljetaan sekä kuka on siitä vastuussa.
  • Asiakassaunat ovat päällä vain saunavuorojen aikaan tai tilaussaunojen varausten mukaisesti. Saunat sammuvat automaattisesti.

Suosimme kaikissa hotelleissamme myös ympäristömerkittyjä tuotteita ja materiaaleja. Valitsemme aina ympäristömerkityn tuotteen, kun se on toimintamme kannalta mahdollista. Hotelliemme sängyt, käyttöhyödykkeet sekä päivittäiseen tilojemme puhtaanapitoon käytämme 100 % ympäristömerkittyjä kemikaaleja.