10 hyvää tekoa vastuullisemman huomisen puolesta

10 hyvää tekoa ovat kaikille niille matkailijoille, jotka uskovat parempaan huomiseen. Lue lisää, miksi toimisit niiden mukaan ja tutustu samalla, mitä teemme asian eteen hotelleissamme.Tutustu tekoihin

Pikalinkit

Hyvä teko #1

Hymyile tutuille ja tuntemattomille. Hymyillessäsi vapautat mielialaa nostattavia välittäjäaineita. Näytä, että välität.

​Me Scandicissa hymyilemme vieraillemme ja välitämme aidosti heidän tarpeistaan ja toiveistaan, jotta vierailu olisi ikimuistoinen.  

Hyvä teko #2

Suosi lomakohteita monipuolisesti. Sesonkiaikana tietyt lomakohteet saattavat ruuhkautua ja ympäristöjalanjälki saattaa kasvaa.

Toimimme lähes 280 hotellissa 130 paikkakunnalla. Löydät varmasti Scandic-hotellin sinua kiinnostavan lomakohteen läheltä.

Hyvä teko #3

Kunnioita luontoa toimimalla vastuullisesti vierailemissasi kohteissa. Jätteet eivät kuulu luontoon ja haluamme kannustaa kaikkia lajittelemaan jätteensä niille tarkoitettuihin astioihin.

Hotelleissamme on kattavat siivouskäytännöt. Scandicissa kierrätämme myös toiminnastamme syntyvät jätteet sekä vieraidemme huoneiden jäteastioihin jättämät roskat.

Hyvä teko #4

Syö vastuullisesti. Jo osittain kasviperäinen ruokavalio auttaa vähentämään kasvihuonekaasuja, suojelemaan vesistöjä ja maata.

Scandicissa on helppo valita kasviperäisiä annoksia. Toimme ensimmäisenä hotelliketjuna Euroopassa 100 % kasviperäisen ja ympäristöystävällisen Beyond Burgerin ruokalistoillemme!

Hyvä teko #5

Tee vastuullisia valintoja. Suosittelemme käyttämään samaa pyyhettä koko vierailusi ajan. Päivittäinen pyyhkeen pesu aiheuttaa turhaa ympäristökuormitusta. Vähentämällä pyyhkeiden pesukertoja säästämme runsaasti energiaa, vettä, kemikaaleja ja pesulakuljetuksista aiheutuvia CO2-päästöjä. Tutustu "ripusta pyyhkeesi" -aloitteeseemme!

Hyvä teko #6

Sulje vesihana ja suojellaan yhdessä luonnonvarojamme. Käytetään vettä säästeliäästi. Sulkemalla suihkun saippuan, shampoon ja hoitoaineen käytön ajaksi ja säästät 6-15 litraa vettä yhden suihkukerran aikana.

Teemme aktiivisesti töitä veden kulutuksen vähentämiseksi, ja muistutamme siitä myös vieraitamme kylpyhuoneiden peileissä olevilla tarroilla.

Hyvä teko #7

Kannustamme vieraitamme liikkumaan vähäpäästöisemmin. Monissa hotelleissamme on sähköautojen latauspisteitä, useimmissa hotelleissamme lainaamme polkupyöriä, ja monet hotellit sijaitsevat lähellä julkista liikennettä kaupunkien keskustoissa.

Hyvä teko #8

Auta meitä vähentämään ruokahävikkiä, ja ota lautasellesi vain sen verran mitä jaksat syödä. Ruokahävikkiä pienentämällä voimme vähentää kasvihuonekaasupäästöjä.

Me Scandicilla teemme järjestelmällisesti työtä ruokahävikin minimoimiseksi, ja Suomessa olemme ensimmäisenä hotelliketjuna mukana ResQ Club -palvelussa myyden aamiaiselta, lounaalta tai illalliselta ylijäänyttä ruokaa.

Hyvä teko #9

Valitse ympäristöystävällisempi majoitus. Kaikilla Scandic-hotelleilla on kunnianhimoiset kestävän kehityksen tavoitteet ja jopa 200 hotelliamme ympäri Pohjoismaita ovat Joutsenmerkittyjä.

Hyvä teko #10

Pidä huolta itsestäsi ja muista. Meille tärkeintä on vieraidemme ja tiimiläistemme hyvinvointi ja turvallisuus. Teemme kaiken mahdollisen voidaksesi majoittua ja vierailla meillä turvallisesti. Olemme lisänneet siivous- ja hygieniatoimia, muokanneet ruokatarjoilua sekä huomioimme turvavälit. Seuraathan matkustaessasi myös alueen pandemiaohjeita ja -käytäntöjä.