Itsetehty näkkileipä

Näkkileivän valmistaminen itse on helpompaa kuin luulit!



Helppo ja rapea herkku

Näkkileivän leipominen on helpompaa kuin luulet. Valitse haluamasi terveelliset raaka-aineet ja suosikkisiemenesi ja -viljasi. Tällä reseptillä valmistat herkullista ja rapeaa näkkileipää. Voit itse päättää, kuinka paksua näkkileipää haluat. Muistathan, että mitä ohuempaa näkkileipää leivot, sitä rapeampaa se myös on.

Ainesosat

  • 4 dl kaurahiutaleita
  • 4 dl karkeaa jauhoa
  • 4 dl siemeniä
  • 6 dl vettä
  • 3 tl suolaa

Työvaiheet


1. Keitä vesi ja lisää kaikki ainesosat.

2. Sekoita kiinteäksi massaksi ja kauli tasaiseksi leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.

3. Jotta saat sileän ja ohuen pinnan, tasoita pinta vedellä kastellulla lastalla.

4. Paista 170 ºC:ssa noin 40 minuuttia, kunnes pinta on rapea ja kullanvärinen.