Eggs en cocotte

Täydellinen viikonloppuaamiainen – Oeufs en cocotte



Kananmunien valmistukseen on lukemattomia reseptejä. Kannattaa kokeilla tätä versiota – uunissa kypsennettyjä munia, tai kuten Ranskassa sanotaan: oeufs en cocotte. Voit käyttää mitä vain raaka-aineita – mitä tahansa jääkaapista löytyy ja mistä pidät. Nauti munat vaikka paahtoleivän kera. Hyvää ruokahalua!

RESEPTI

Ainesosat

  • neljälle
  • 4 munaa
  • Tomaattisalsa: 2–3 tomaattia, 1 punasipuli, 3 basilikan oksaa, suolaa ja pippuria maun mukaan
  • Sinappikastike: 2 dl crème fraîchea, 2 rkl karkeaa Dijon-sinappia
  • Leipäviipaleet: ½ leipä, noin 1 dl oliiviöljyä, viipaloitua valkosipulia, suolaa ja pippuria

Työvaiheet

1. Aseta uuni 200 °C:seen.

2. Salsa: Pilko kaikki ainekset pieneksi, sekoita ne ja lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Voit halutessasi käyttää myös chiliä, valkosipulia ja limeä.

3. Sinappikastike: Sekoita kaikki ainekset.

4. Käytä annoskokoisia muotteja ja aseta ne uuninkestävälle alustalle kuumaan veteen.

5. Annostele sinappikastiketta muotin pohjalle, riko muna kuhunkin muottiin ja levitä päälle salsaa.

6. Paista cocottea uunissa noin 15 minuuttia, kunnes munanvalkuainen on hyytynyt, mutta keltuainen on edelleen pehmeää.

7. Leipäviipaleet: Leikkaa leipä viipaleiksi. Kääntele viipaleita valkosipulilla, suolalla ja pippurilla maustetussa öljyssä ja paista pannulla, kunnes ne ovat rapeita.