Herkullinen turkkilainen piiras

Vastaleivotut turkkilaiset piiraat ovat mieluisa yllätys aamiaispöydässä.



Valokuva: Christian Løken

Nauti viikonloppuna ruhtinaallisesta aamiaisesta ja valmista turkkilainen piiras. Resepti sisältää pinaattia, persiljaa ja fetajuustoa. Herkullinen piiras on rapea päältä ja pehmeän mehukas sisältä.

RESEPTI

Ainesosat

kuudelle

  • 1 paketti filotaikinaa
  • 2 munaa
  • 1 dl öljyä
  • 1 dl maitoa
  • 1 rkl luonnonjogurttia
  • 200 g fetajuustoa
  • 1 nippu persiljaa, pinaattia maun mukaan
  • suolaa ja pippuria
  • seesaminsiemeniä

Lisäksi tarvitset:

  • vispilä
  • leivontasuti
  • puhdas keittiöpyyhe

Työvaiheet

1. Laita uuni 180 °C:seen.

2. Vatkaa munat, öljy, maito ja jogurtti. Lisää hieman suolaa ja pippuria.

3. Sekoita joukkoon fetajuusto ja hienonnettu persilja ja pinaatti.

4. Aseta filotaikina kostean pyyhkeen alle.

5. Levitä munaseos kauttaaltaan taikinan toiselle puolelle leivontasudilla. Levitä täyte vähän keskikohdan alapuolelle ja taita taikina. Voitele sudilla kananmunaseosta kumpaankin taitteeseen. Rullaa yhteen ja aseta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Voitele jälleen ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

6. Paista uunissa keskitasolla, kunnes turkkilainen piiras on kullanvärinen ja rapea, noin 30 minuuttia.

7. Hyvää ruokahalua!

8. Turkkilainen piiras maistuu hyvältä myös seuraavana päivänä. Lämmitä sitä paistinpannulla 3–4 minuutin ajan. Kääntele usein.