Tarinamme

Ikoninen Hotel Norge avattiin jo vuonna 1885, ja siitä onkin nykyään tullut yksi Bergenin tunnetuimmista hotelleista. Hotellin perustaja Georg Pommerenk oli edistyksellinen visionääri. Hän halusi luoda vieraille paikan, jossa rentoutua ylellisessä ja tilavassa ympäristössä, keskustella maailman tapahtumista ja nauttia houkuttelevista kulinaarisista elämyksistä, juhlista ja taiteesta.Alku

Tarkoitus oli alusta lähtien rakentaa yhteisöllinen hotelli bergeniläisten iloksi ja hyödyksi. Alkuperäisessä hotellissa oli 42 huonetta, joissa oli 60 vuodetta, ruokasali 80 hengelle, vastaanottotilat, seurustelutilat ja kylpytilat sekä kahvila ja biljardihuone katutasossa. Hotelli sisustettiin hyvällä ja elegantilla maulla. Se oli ulkoasultaan nykyaikainen, moderni ja mukava.

Vaikka kyseessä ei ollut kaupungin ensimmäinen eurooppalaistyylinen hotelli, se oli merkittävimmässä asemassa Bergenin kehittyessä tärkeäksi matkailukohteeksi. Pommerenkin kerrotaan olleen ensimmäisiä, joka tarjosi vierailleen tulostetun oppaan Bergeniin sekä kaupungin kartan. Hän ojensi ne vieraille henkilökohtaisesti.

Hotellin varhaisista vuosista alkaen rakennusta on uudistettu ja laajennettu useaan kertaan. Vuonna 2016 hotelli suljettiin laajan uudistuksen vuoksi.

Loistavassa paikassa Torgallmenningenin kävelykadun varrella Byparkenin ja Lille Lungegardsvannin vieressä sijaitseva Hotel Norge on aina ollut kaupungin ravintola- ja viihde-elämän sydämessä – tarjoten majoitusta korkein kansainvälisin standardein.

29.6.2018 hotelli avattiin Hotel Norge by Scandic -nimellä. Upeaa pohjoismaista designia esittelevä, moderni ja ikoninen rakennus on nyt osa Scandicin maineikkaita ja ainutlaatuisia signature-hotelleja. Hotellissa on lukuisia poikkeuksellisia piirteitä, ja se on paljon muuta kuin vain hotelli. Se on suosittu kohtaamispaikka, jonka eloisasta tunnelmasta nauttivat niin paikalliset kuin kansainvälisetkin vieraat.

Uudistuksessa hotelliin lisättiin uusi ylin kerros. Hotelli onkin nyt Bergenin suurin hotelli – 415 huonetta, mukaan lukien 17 tilavaa sviittiä, 3 baaria ja 3 ravintolaa 10 kerroksessa. Hotellissa on myös erittäin modernit kokoustilat juhlasaleineen erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Huoneessa on ainutlaatuinen ja upeasti kuvitettu kartta Bergenin parhaista paloista, aivan kuin vuonna 1885.

Tervetuloa ikoniseen Hotel Norge by Scandiciin!