Alueen aktiviteetteja

Nordkapp tarjoaa ainutlaatuisen luontoelämyksen rajattomiin valtameriin sukeltavine rantajyrkänteineen, puuttomine tasankoineen ja idyllisine kalastajakylineen. Lumihuippuiset vuoret ja rannikkokulttuuri – täynnä elämyksiä ja historiaa.Kalastajakyliä ja lintuyhdyskuntia

Vain muutaman kilometrin päässä Honningsvågista sijaitsee vanhoja ja idyllisiä kalastajakyliä. Kun suuntaat pohjoiseen kohti Nordkappia, voit kiertää Gjesværin ja Skarsvågin kalastajakylien kautta. 

Gjesværissa ja Gjesværstappanilla on Norjan suurimmat merilintuyhdyskunnat

Gjesvær on vanha ja idyllinen kalastajakylä, joka tunnettiin jo viikinkiajalla. Se mainitaan myös Snorri Sturlusonin kirjoittamissa norjalaisia kuninkaita käsittelevissä Heimskringla-saagoissa. Gjesværiin pääsi tietä pitkin ensimmäistä kertaa vasta vuonna 1976. Kylässä on noin sata vakituista asukasta sekä oma kirkko, ja Gjesvær onkin ehdottomasti vierailun arvoinen kohde. 

Gjesværstappan on saariryhmä lyhyen venematkan päässä Gjesværista. Lähde Gjesværista lintusafarille Norjan suurimpia merilintuyhdyskuntia katsomaan ja ihaile ruokkeja, uikkuja, merimetsoja, kuikkia, myrskylintuja ja ulappapääskyjä. Kesäkuukausina suurimmalle saarelle, Storstappenille, ei pääse Finnmarkin läänin suurimman lunniyhdyskunnan suojelemiseksi. 

Skarsvåg

Magerøyan saaren koillisosassa aivan Risfjorden-vuonolla sijaitsee Skarsvågin kalastajakylä, josta on noin 14 kilometriä Nordkappin ylätasangolle. Noin sadan asukkaan Skarsvåg on maailman pohjoisin kalastajakylä.

Skarsvågista on vain lyhyt kävelymatka vuoren yli ihailemaan geologista ihmettä, Kirkeportenia. Kirkeporten on suurta porttia muistuttava luonnonkivimuodostelma. Portin läpi on näkymät Mefjorden-vuonon yli kohti Nordkappia ja Nordkappin sarvea. Sekä Kirkeporten että Nordkappin sarvi toimivat esikristillisellä ajalla saamelaisten uhripaikkoina.

Reitti Kirkeportenille on kohtalaisen helppo, jos sinulla on hyvät vaelluskengät. Matka Kirkeportenille ja takaisin kestää noin 45 minuuttia.

Nordkapptrappa-portaita pitkin huipulle

Norjassa on useita kiviportaita. Honningsvågin portaita rakentamaan palkattiin nepalilaisia šerpoja. Portaat sijaitsevat Scandic-hotelleista vain lyhyen kävelymatkan päässä. Huipulle kiipeäminen voi olla raskasta, mutta näköala todellakin palkitsee!

71° North -aktiviteetit

Kuningasrapusafarit

Kuningasrapu kuuluu maailman suurimpiin äyriäisiin. Sen lihassa on yhtä paljon proteiinia kuin kanassa, ja saksineen se voi kasvaa yli kahden metrin kokoiseksi. Tämä herkku onkin yksi Nordkappin tärkeimpiä vientituotteita. Kummatkin 71° Nordin järjestämät retket päättyvät kuningasrapua, majoneesia, sitruunaa ja leipää sisältävän herkullisen aterian nauttimiseen Sarnesin upeissa maisemissa sijaitsevassa ravintolassa. Kuningasravun valmistamisen aikana opas kertoo vaikuttavan äyriäisen historiasta ja sen Pohjois-Norjan rannikkoalueiden valloituksesta.

Kuningasrapusafari RIB-veneellä

Osallistu ihastuttavalle ja vauhdikkaalle RIB-veneretkelle. Uskomattoman suosittu retki tarjoaa ikimuistoisia hetkiä sekä erinomaista vastinetta rahoille. Retkellä matkustat RIB-veneellä Honningsvågista merelle kokemaan rapumertoja. Sen jälkeen ravut viedään Sarnesiin, jossa ne valmistetaan herkulliseksi ateriaksi. Ei muuta kuin syömään! Voit lainata kaikki tarvitsemasi varusteet.

King Crab Express

Jos aikasi on kortilla mutta haluat silti päästä nauttimaan kuningasrapuelämyksestä, osallistu minibussiretkelle Sarnesissa sijaitsevaan ravintolaan. Ajomatka kestää vain 15 minuuttia. Samalla kun nautit tätä Barentsinmeren ”merihirviöstä” valmistettua ateriaa saat kuulla kuningasravun historiasta.

Mönkijäsafari

Mönkijäsafari on yksi jännittävimmistä tavoista päästä Norjan mantereen pohjoisimpaan paikkaan. Nelivetomönkijät tarjoavat uskomattomia elämyksiä kaikenikäisille – niin kuljettajalle kuin matkustajallekin. Kuljettajien tulee olla vähintään 18-vuotiaita, ja ajokortti vaaditaan.

Mönkijäsafari Nordkappiin

Perusteellisen perehdytyksen jälkeen lähdette Honningsvågista vuoriston halki kohti arktisia maisemia. Retkellä pysähdytään useasti ottamaan valokuvia, ja saaren läpi ajettuanne saavutte sen pohjoisimpaan paikkaan, Nordkappiin. Otettuanne valokuvia ikonisella Norkappin maapallopatsaalla ylätasangolla ja Nordkapphallen-hallissa retkeilijöitä odottaa opastettu kierros.

Mönkijäsafareita järjestetään myös iltaisin, mikä tarjoaakin hienon mahdollisuuden yöttömän yön kokemiseen. Nordkapp on yksi upeimmista paikoista keskiyön auringon ihailemiseen, ja se kiinnostaakin tuhansia vierailijoita joka vuosi.

Lisätietoja täältä

Lauttaretki merellä

Nauti Nordkappista mereltä käsin! Nordkapp on Magerøyan saaren pohjoisin paikka. Ihastuttavan merielämyksen yhteydessä voit nähdä myös alueen eläimiä, kuten kotkia, poroja, hylkeitä ja mahdollisesti myös lunneja. Kun olette ohittaneet yhden maailman pohjoisimmista majakoista, Helnesin majakan, retki suuntaa kohti Nordkappia. Retket ovat upeita, ja jokaisella pysähdyksellä pääset tutustumaan alueen historiaan.