Syksy Oslossa

Kokosimme parhaat vinkit syksyiseen lomaan Oslossa.

Lähde kulinaristiselle matkalle

Oslo tunnetaan todellisena gastronomisena matkakohteena, jonka kätketyille helmille tullaan kauempaakin.

Napostele makuja maailman ympäri

Oslo Street Food -kauppahallista löydät ruokaa kaikkialta maailmasta. Kojut kattavat 1 800 neliömetrin alan entisessä julkisessa Torggata Bad -uimahallissa. Kauppahallista löydät kaikkea intialaisesta, kreikkalaisesta ja filippiiniläisestä ruoasta japanilaiseen ja perulaiseen ruokaan.

Torggata 16, 0187 Oslo

Mathallen – ruoan ystävien mekka

Scandic Vulkan -hotellin lähinaapuri Mathallenissa on yli 30 puotia, kahvilaa, ravintolaa ja baaria. Täällä panostetaan laatuun, ja tarjolla on parasta norjalaista ja kansainvälistä ruokaa.

Vulkan 5, 0178 Oslo

Maaemo – maailman pohjoisin kolmen Michelin-tähden ravintola

Huippuluokan kansainvälinen ravintola ja Norjan ainoa ravintola, jolle on myönnetty kolme Michelin-tähteä. Maaemo lupaa harvinaislaatuisen ruokailuelämyksen.

Schweigaards gate, 15b, 0191 Oslo

Näe Norjalaisen designin parhaat palat

Tutustu norjalaiseen ja pohjoismaiseen designiin.

Skogen Design

Gamle Oslossa sijaitseva sisustusmyymälä, joka tarjoaa mielenkiintoisen valikoiman vintagemuotoilua ja -huonekaluja pääosin 1900-luvun puolivälistä. Skogen Design -liikkeessä myydään myös norjalaisia matkamuistoja samalta ajalta.

Schweigaards gate 94, 0656 Oslo

Fuglen Vintage Boutique

Poikkeuksellinen vintage-design-myymälä aivan Pilestredetin päässä. Fuglen on päivisin kahvila ja iltaisin cocktailbaari, ja aukioloaikoinaan se toimii myös myymälänä. Kaiken näkemäsi voit ostaa: tuolit, pöydät, astiat ja sisustuselementit.

Universitetsgata 2, 0164 Oslo

Pur Norsk

Ainoastaan norjalaista designia sisältävä puoti, jossa kaikki tuotteet liittyvät jotenkin Norjaan joko konseptiltaan, designiltaan tai valmistuksen alkuperältään. Pur Norsk -liikkeessä myydään kaikkea moderneista designtuotteista ja henkilökohtaisista tavaroista uniikkeihin erikoisuuksiin ja lastentarvikkeisiin.

Industrigata 36, 0357 Oslo

Sadepäivän sattuessa

Kahvimaistelu Tim Wendelboella

Kahvipaahtimona ja espressobaarina Oslossa tunnetun Tim Wendelboen tavoite on olla yksi maailman parhaista kahvin suhteen. Oliver Strand The New York Times Magazine -lehdestä kirjoittaa, että kahvilassa on paikallisen kahvilan tunnelma, mutta sitä pyöritetään kuin Michelin-ravintolaa.

Grüners gate 1, 0552 Oslo

Ajelehdi saunalautan kyydissä

Loppusyksy on saapumaisillaan, päivät lyhenevät, yöt pitenevät, kylmä hiipii luihin ja ytimiin ja mieli tekee lämpimään. Kaikkialla ei kuitenkaan ole synkkää ja pimeää tähän aikaan vuodesta. Päinvastoin! Käytä tilaisuus hyödyksesi ja lämmittele viihtyisässä tunnelmassa. Viime vuosien aikana Osloon on avattu lukuisia saunoja.

Osallistu saunaistuntoon jopa 100 hengen SALT-saunassa.

Vuokraa oma kelluva KOK-puusauna.

Astrup Fearnley Museet

Astrup Fearnleyn kokoelma on yksi Pohjois-Euroopan merkittävimmistä modernin ja nykytaiteen kokoelmista. Museossa on myös tunnetuimpien nykytaiteilijoiden väliaikaisia näyttelyitä. Astrup Fearnley -museon kokoelmassa keskitytään yksittäisiin uraauurtaviin teoksiin kokonaisten aikakausien tai suuntausten sijaan.

Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

The Well

Pohjoismaiden suurin ja ylellisin kylpylä ja hyvinvointikeskus on pinta-alaltaan yli 10 500 neliömetriä. Siellä on 11 uima-allasta, 15 saunaa ja höyrysaunoja. The Well -kylpylässä yhdistyvät eri maiden perinteet. Täällä on vesiputouksia, japanilainen kylpylä ja onsen, itämainen hammam, rhassoul, ulkouima-allas, sauna ja poreallas sekä ravintola, jossa on tilava ruokailutila ulkona, sekä useita baareja. Erilaisten saunojen ja kylpytilojen lämpötila- ja kosteuserot tarjoavat erilaisia elämyksiä ja vaikutuksia.

Kongeveien 65, 1412 Sofiemyr