Saariretki Oslonvuonoon

Haluatko pois betoniviidakosta Oslon matkallasi? Vain puolen tunnin päässä Oslon keskustasta on kokonainen saariryhmä tutustuttavanasi. Pakkaa mukaasi piknikviltti, grilli ja eväät ja hyppää lauttamatkalle Oslonvuonolle.Tutustu vuonon idyllisiin saariin

Jos sinulla on tavallinen Ruter-lippu, hyppää vain jonkun lautan kyytiin Aker Bryggestä. Ennen kuin huomaatkaan, olet saapunut jollekin vuonon upeista saarista. Paikan päällä riitää tekemistä. Voit patikoida, uida, tutustua nähtävyyksiin, kalastaa, telttailla, lenkkeillä tai rentoutua yhdessä ystävien kanssa. Pääset nauttimaan upeista kesäelämyksistä, joita on myöhemmin mukava muistella.

Jos yövyt Scandic Solli- tai Scandic Victoria -hotellissa, lautoille on vain viiden minuutin kävelymatka.

Saaret

Hovedøya (Pääsaari) on Oslon keskustaa lähinnä sijaitseva saari. Venematka Aker Bryggestä kestää vain 8 minuuttia. Saaren länsipuolella on kaksi suurta rantaa. Jos pallopelit ovat lähellä sydäntäsi, saarella on valtava nurmikenttä, jossa voit pelailla pallopelejä. Saarella on myös sisterssiläisen luostarin rauniot 1100-luvulta. Kesällä saarella ovat avoinna kioski ja kahvila sekä vierasvenesatamassa on à la carte -ravintola Revierhavna Kro. Yöpyminen ja tulenteko ovat saarella kiellettyjä. Grillaaminen on sallittua vain määrätyillä grillipaikoilla sekä soralla tai hiekalla.

Lindøya sijaitsee 15–20 minuutin venematkan päässä. Saaren lounaisosassa on kaksi uimapaikkaa, joissa on uimalaiturit. Keskellä saarta on kauppa ja jalkapallokenttä. Suuri osa saaren pohjoisosaa on luonnonsuojelualuetta, jossa on suojeltuja kasveja ja eläimiä. Saarella on noin 300 punaista, keltaista tai vihreää kesämökkiä. Telttailu ja tulenteko ovat saarella kiellettyjä. Grillaaminen on sallittua vain soralla tai hiekalla.

Langøyene on Oslon ainut saari, jossa telttailu on sallittu. Täällä on suuri ranta, kioski, naturistiranta (eteläkärjessä), rantalentopallokenttä, jalkapallokenttiä sekä erinomaiset telttailupaikat. Langøyenellä järjestetään joskus myös konsertteja ja muita tapahtumia.

Gressholmen, Heggholmen ja Rambergøya ovat kolme toisiinsa yhteydessä olevaa saarta Oslonvuonolla. Siellä on hyviä uimapaikkoja erityisesti Gressholmenin itäpuolella ja Rambergøyan länsipuolella. Heggholmenissa on Heggholmen Fyr – yksi Oslonvuonon vanhimmista majakoista. Norjan ensimmäinen matkustajalentoliikenteen lentoasema avattiin Gressholmeniin vuonna 1927. Telttailu ja tulenteko ovat saarilla kiellettyjä. Myös grillaaminen on sallittua vain soralla tai hiekalla.