10 vinkkiä Stavangeriin

Stavangerin alueella on runsaasti nähtävää ja koettavaa. Listasimme sinulle 10 parasta asiaa Stavangerissa. Meillä on Stavangerissa viisi hotellia, joissa on mukavat huoneet ja palkittu aamiainen.1. Preikestolen

Jos et ole vielä käynyt Preikestolenilla, nyt on oiva mahdollisuus! Upea näköalapaikka tarjoaa uskomattoman elämyksen. Täältä avautuu kaunis näköala Lysefjordenille ja sen ympäristöön. Preikestolen on yksi Rogalandin läänin suosituimmista nähtävyyksistä sekä yksi maailman valokuvatuimpia luonnonihmeitä. Sekä CNN että Lonely Planet ovat nimenneet Preikestolenin yhdeksi maailman upeimmista näköalapaikoista. Se kohoaa 604 metrin korkeuteen Lysefjordenin ylle.

2. Kjerag

Kjerag kohoaa 1 084 metrin korkeuteen Lysefjordenin yläpuolelle ja on sen korkein huippu. Viime vuosina se on tullut suosituksi ylätasangolle patikoivien vaeltajien keskuudessa. Useimmat ilahtuvat lumoavien näköalojen ihailemisesta vuoren huipulta. Jotkut taas haluavat tulla kuvatuksi pyöreällä railoon jumiutuneella kivellä, Kjeragboltenilla.

3. Vanha Stavanger

Kävelyretki Stavangerin vanhaankaupunkiin on ehdoton osa matkaa. Vanha Stavanger on alueena melko pieni, mutta siellä on lukuisia ihastuttavia rakennuksia, joilla on mielenkiintoinen historia. Stavangerissa on itse asiassa Euroopan suurin säilyneiden puutalojen kokoelma.

4. Fargegaten (värikäs katu) Stavangerissa

Joidenkin mukaan tämä saattaa olla maailman värikkäin katu, sillä kaikki rakennukset on maalattu raikkain ja kirkkain värein. Kadulla on ainutlaatuisia puoteja, kahviloita, taideliikkeitä ja valokuvauksellinen miljöö. Istahda alas ja nauti näkymistä. Kadun oikea nimi on Ovre Holmegate, mutta kaikki tuntevat sen ”Fargegatenin” nimellä.

5. Surffaa tai leijalautaile Jærenin rannoilla

Jærenin rannoilla on parhaat olosuhteet surffaukseen tai leijasurffaukseen. Eräs australialainen asiakkaamme kertoi, ettei hän ollut koskaan nähnyt mitään vastaavaa… Se kertoo jo kaiken.

6. Flo & Fjære

Flo & Fjære on ainutlaatuinen ”trooppinen” saari täynnä kukkia ja palmuja. Vierailu Flo & Fjærellä alkaa mukavalla venematkalla, jota seuraa nähtävyyskierros vehreässä puistossa.

7. Gamlingen

Gamlingen on yksi Stavangerin huomattavimmista maamerkeistä ulkouima-altaineen. Paikalla on pitkä historia kaupungin identiteetin näkökulmasta. Gamlingen ei ole ainoastaan ulkouima-allas, vaan myös Stavangerin kostein kohtaamispaikka. Ulkouima-allas sijaitsee aivan Scandic Forum -hotellin vieressä.

8. Norjan petrolimuseo

Idea öljyteollisuudelle omistetun museon perustamisesta Stavangeriin syntyi jo 1970-luvulla. Viralliset avajaiset kuningas Haraldin toimesta järjestettiin kuitenkin vasta 20.5.1999. Museo on pinta-alaltaan 5 000 m², ja se sijaitsee Stavangerin keskustassa. Museossa on näyttelytila, elokuvateatteri, ravintola, kirjasto, kokoustiloja, työpajoja ja toimistoja.

9. Sverd i fjell

Sverd i fjell (Miekat kivessä) -monumentti sijaitsee lähellä Hafrsfjordenia. Monumentti esittää 9,2-metrisiä miekkoja kivessä Hafrsfjordin taistelun muistoksi vuonna 872, jolloin Harald Kaunotukka yhdisti Norjan yhdeksi kuningaskunnaksi.

10. Ravintola Renaa

Intiimi paikka on kokin leikkikenttä. Täällä kokit tarjoilevat ja esittelevät itse omia kulinaarisia mestariteoksiaan. Annoksiin inspiraation on antanut Rogalandin alue, josta myös paikalliset raaka-aineet ovat peräisin. Täällä nautit innovatiivisia annoksia erinomaisin makuelämyksin. Vuonna 2016 ravintola palkittiin Michelin-tähdellä Skandinavian Michelin-oppaassa. Varaa ajoissa – paikka on erittäin suosittu!