Frankfurtin museot

Monipuolinen pankkimaailman metropoli on täynnä yllätyksiä ja tarjoaa lukuisia kulttuuritapahtumia. Vanhoista mestareista moderniin taiteeseen, luontoon ja teknologiaan – kaupungin museot tarjoavat viihdyttävän matkan kulttuurin ja tieteen historiaan. Tässä ovat Frankfurtin suosituimmat museot.Städel Museum

Frankfurtin kenties suosituin museo tekee lähtemättömän vaikutuksen valtavalla määrällä taideteoksiaan viimeisten 700 vuoden jokaiselta kaudelta. Städel Museumissa pääset ihailemaan erilaisia veistoksia, maalauksia ja valokuvia historiallisen ja modernin taiteen kokoelmista. Vieraillessasi museossa muista tutustua myös sen lukuisiin jatkuvasti vaihtuviin näyttelyihin.

MUSEUM FÜR KOMMUNIKATION

Frankfurtin viestintämuseo tarjoaa mielenkiintoisen katsauksen eilisen, tämän päivän ja huomisen viestintään. Useiden interaktiivisten näyttelyiden ohella ylimmän kerroksen lasten työpaja tekee museosta suositun kohteen koko perheelle.

Naturmuseum Senckenberg – Senckenbergin luonnonhistorian museo

Myös Saksan suurimmassa luonnonhistorian museossa kannattaa käydä lasten kanssa. Vaikuttavat dinosaurusten luurangot tekevät lähtemättömän vaikutuksen. Dinosaurusten lisäksi museossa on myös paljon muita luonnonilmiöitä ja eläimiä, kuten maailman suurin lintukokoelma.

Museum für Moderne Kunst – Modernin taiteen museo

Kansainvälisestikin tunnetussa nykytaiteen museossa on valtava kokoelma modernia ja nykytaidetta: maalauksia, veistoksia ja esittävää taidetta sekä muun muassa Andy Warholin ja Roy Liechtensteinin teoksia sisältäviä näyttelyitä. Museum für Moderne Kunst toimii jatkuvasti maailmanlaajuisestikin merkittävien näyttelyiden esityspaikkana.

Vasen kuva* | Oikea kuva**

Deutsches Filmmuseum

Tätä elokuvien ystävän ei kannata jättää väliin! Saksan elokuvamuseo tarjoaa katsauksen Hollywoodin ja muiden elokuvastudioiden kulisseihin. Vierailijat pääsevät ihailemaan vanhoja ja nykyisiä elokuvatekniikoita sekä tutustumaan ohjaajien ja tuottajien käyttämiin taianomaisiin keinoihin. Lukuisten interaktiivisten näyttelyiden ansiosta Saksan elokuvamuseo on yksi Frankfurtin viihdyttävimmistä museoista.

Lyhyen kävelymatkan päässä

Frankfurtin-matkailijan kannattaa ehdottomasti vierailla jossakin kaupungin lukuisista kuuluisista museoista. Suurin osa kaupungin museoista sijaitsee ihastuttavalla kävelykadulla, jonka mukaan on nimetty myös Scandic Frankfurt Museumsufer. Museumsufer on vastapäätä hotelliamme ja lyhyen kävelymatkan päässä Main-joen rantaa pitkin.

* MMK 1 eli MMK Museum für Moderne Kunst, Frankfurt am Main. Kuva: Axel Schneider

** MMK 1 eli MMK Museum für Moderne Kunst, Frankfurt am Main