ART Rooms - Taidetta Hampurissa

Taidetta Scandic Hamburg Emporiossa yhteistyössä Millerntor Galleryn kanssa

Scandic Hamburg Emporiossa​ voit kokea monta ainutlaatuista konseptia. Inspiraatio hotellin suunnitteluun on saatu ”vesi”-teemasta, mikä luo yhteyden hansakaupungin veteen liittyvään historiaan. Scandic on tunnettu kestävästä kehityksestään, ja Hampurin hotellissamme tämä näkyy veteen liittyvän taiteen muodossa. Uudet ART-kerroksen huoneet Millerntor Galleryssa ovat taiteilijoiden yksilöllisesti suunnittelemia ja heijastavat vesiteeman yksilöllisiä tulkintoja. Lisäksi taiteessa näkyy myös kestävän kehityksen teema: Galleriassa ja huoneissa olevia kuvia voi myös ostaa printteinä, ja puolet tuotoista lahjoitetaan Hampurin Viva con Agua -järjestölle, jonka tukemissa projekteissa rakennetaan kaivoja ja toimitetaan puhdasta vettä kolmannen maailman maihin.

Taide on nähtävillä kaikkialla hotellissamme tarjoten nuorille taiteilijoille, joilla on rajallisesti näyttelytilaa, mahdollisuuden esitellä töitään, jopa kuuden metrin korkuisilla seinillä. Tästä voit tutustua taiteilijoihin, joiden töitä on tällä hetkellä näytteillä  Scandic Hamburg Emporiossa.

14 huonetta, 14 taiteilijaa – ART Rooms Hampurissa:

Julia Benz

”Maalaus alkaa, kun sivellin koskettaa kangasta – ei ideasta”, sanoo Julia Benz työstään. Hänen kuvansa ovat joskus esittäviä, mutta yleensä abstrakteja. Hänen kuvionsa eivät moralisoi eikä sisällä käytännöllistä sanomaa, vaan ovat ainoastaan hauskoja. ”Kun matkustamme nykyään, suorastaan hukumme valetodellisuuksiin. Minusta yksinkertaiset hetket ovat stimuloivia ja syvällisiä. Asetan mielellään banaalin kuvieni keskiöön, sillä todellisuudessa tämä on hienointa”, hän selostaa. Julia Benz opiskeli maalaustaidetta Düsseldorfin taideyliopistossa. Tällä hetkellä hän työskentelee ja opiskelee Berliinin taideyliopistossa.

www.juliabenz.de

1010

1010 elää ja työskentelee Hampurissa. Hänen taiteensa pyörii kielen, merkkien ja symbolien ympärillä ja käsittelee havainnointimme mekaniikkaa sekä yhteiskunnan rakenteita. Paperille toteutetuissa töissään hän omaksuu tietoisesti kauneuden estetiikan kiinnittääkseen katselijan huomion kriittisiin teemoihin. Hän houkuttelee taitavasti katsojan pehmeän tasapainoisten värisävyjen ohi mustan syöverin kuvitteellisiin syvyyksiin. 1010 on konseptualisti. Hänen taiteensa on kaukana itsestäänselvyydestä. Se perustuu hyvin laadittuun järjestelmään, jota hän on kehittänyt vuosien varrella. Tämä heijastuu hänen seinämaalauksistaan, maalauksistaan ja paperille toteutetuista töistään.

www.10101010101010101010.biz

Nelio

Minimalistinen ja moniulotteinen. 1990-luvun lopulta lähtien Nelio on kehittänyt maailmaa, jossa on runsaasti kontrasteja kuvitteellisen ja abstraktin välillä. Itseoppineena hän alkoi siirtää kiinnostustaan graafiseen suunnitteluun, kuvittamiseen ja arkkitehtuuriin omiin töihinsä ja keräsi samalla taiteellista inspiraatiota matkoillaan ja yhteistyössään muiden taiteilijoiden kanssa, mikä vaikutti hänen nykyiseen työhönsä. Spraymaali ja usein myös hänen keräämänsä esineet, kuten puunpalaset, auttavat häntä koristelemaan julkisia tiloja seinämaalauksilla ja installaatioilla. Hän käyttää selkeitä geometrisia muotoja, kirjaimia ja jopa kasvojen osia. Hänen vaikuttavat taideteoksensa tarjoavat leikkisän kuvan maailmasta.

www.nelio.fr

Nils Kasiske

Nils Kasiske on kuvanveistäjä, taidemaalari ja kuvittaja. Traagiset sisällöt saavat usein Kasisken käsissä tietynlaisen koomisen vivahteen. Filigraanipiirustukset pulleista lintumiehistä näyttävät esimerkiksi kuolevan Jimi Hendrixin tai Andreas Baaderin kuolleen ruumiin. Toinen lintu esittää työpöytänsä ääressä istuvaa Liliane Bettencourtin talousjohtajaa, joka viilteli ranteensa talouskriisin ollessa huipussaan. Hän on saanut viime aikoina huomiota pienten realististen veistostensa ansiosta ja jatkaa lintuteemaansa puusta valmistetuilla töillä.

strassenkoeter

strassenkoeter on Hampurin St. Paulista alkanut sosiaalinen taideprojekti, jonka aloittivat Thomas Koch ja Michael Fritz. strassenkoeter on Viva con Aguan tukija, ja alusta alkaen mukana Millerntor Galleryn toiminnassa. Muutamina viime vuosina suurin osa Köterien taiteesta koostuu vaihtuvasta sarjasta lähimuotokuvia, seulaprinttejä, jalkapallokuvia ynnä muita teoksia. strassenkoeter käsittelee myös mielellään ajankohtaisia aiheita ja valaisee niitä kriittisestä näkökulmasta.

www.thomaskoch.gallery

Zezao

Roskasta (Brasilian kielellä lixo) tulee luksusta (Brasilian kielellä luxo) – tämä on Zezaon työn keskeinen teema. Hänen juurensa ovat 1990-luvun graffititaiteessa, eikä hänen abstraktista sinisestä käsialastaan voi erehtyä. Se on peräisin vicio-sanan (pahe) maalauksesta. Hän polarisoi syvällisyyden ja pinnallisuuden välistä kriittistä dialogia ja havainnollistaa poliittisia ja sosiaalisia näkemyksiä kiinnittääkseen ihmisten huomion sellaisiin seikkoihin kuin kierrätys ja kestävä kehitys. Herkkien muotojen ja värisävyjen kautta hän sukeltaa kaoottiseen alamaailmaan, tunkeutuu maanalaiseen maailmaan ja puhaltaa elämää sen karkeisiin seiniin herkillä, helmiäisensinisillä kuvioillaan.

Anpu

ANPU (Anpu Varju). Nomadi, joka on koukussa korkeuksiin, aikamatkailuun ja karuihin, karkeisiin maisemiin. ”Olen maalannut suurikokoisia tauluja jo yli kymmenen vuoden ajan. Maalaukseni siirtyvät kankaalta ja paperilta seinille, julkisivuille ja jalkakäytäville. Käsittelemäni aiheet ovat moninaisia ja riippuvat tilanteesta, mutta kumppanieni eli kissojeni leikkisyys on ikuistettu niistä monissa halki Intian. Elän ja työskentelen Delhissä ja olen auttanut järjestämään erilaisia katutaideprojekteja Intian eri osavaltioissa.”

John Drypnz

John Drypnz eli Jonathan Alexanders Kennedy on keskittynyt vuodesta 2005 seinämaalauksiin. Hänen seinämaalauksensa ja julkiset ”interventionsa” ovat mahdollistaneet hänen nykyisten studiotöidensä kehityksen. John Drypnz työskentelee monialaisesti, mutta keskittyy maalaamiseen. Ympäristöllä on vaikutus pintojen ja menetelmien löytymiseen. Oman menneisyytensä jokaisen osan huipentuminen ja hyväksyntä sekä nykyisen ympäristönsä ymmärtäminen auttaa häntä määrittämään työnsä suunnan.

Paul Ripke

Lääkärin poika Paul Ripke syntyi vuonna 1981 ja varttui Heidelbergissä. Hänen isänsä oli innokas amatöörivalokuvaaja, joka välitti kokemuksensa pojalleen heidän yhteisillä lomillaan. Hän teki aluksi töitä ilmaiseksi pääasiassa hip-hopin alueella, ja nykyään hänen työnsä keskiössä on open aperture -matkaraportointi. Ripke dokumentoi esimerkiksi yhdessä Marterian kanssa maailman ympäri tekemänsä matkan. Lisäksi hänet nimitettiin Saksan maajoukkueen valokuvaajaksi vuoden 2014 World Cupissa.

Folorunsho

Mallence Bart-Williams syntyi Kölnissä. Saksalaisten ja sierraleonelaisten juuriensa vuoksi hän näkee itsensä siltana kahden täysin erilaisen maailman välillä. Monitahoisen taustansa ansiosta hän pystyy lähestymään nykyongelmia luovilla ratkaisuilla. Kolmen työvuotensa aikana hänen kollektiivinsa on pelastanut kodittomia lapsia kaduilta ja sijoittanut heitä kouluihin, suunnitellut kokoelman lenkkitossuja ja vaatekokoelman, julkaissut kirjan ja dokumentin hänen tarinastaan sekä järjestänyt taidenäyttelyitä. Työssään FOLORUNSHOn kanssa hän yhdistää kulttuurisia kontrasteja antamalla ihmisille mahdollisuuden vaihtaa ajatuksia, toimia ja saada aikaan tuloksia.

Bobbie Serrano

Bobbie Serrano on kuvittaja, taiteilija sekä taiteilijakollektiivi Der6teLachsin perustajajäsen. Hänen töilleen luonteenomaista on niin ihmisten ja eläinten kuvaus kuin hänen halunsa kerätä uusia kokemuksia ja kokeilla uusia tekniikoita. Koulutettuna sosiaalityöntekijänä hän käsittelee sosiaalisia ongelmia sekä tutkistelee olemassaoloaan yhteiskunnassa ja ihmisten välisiä suhteita ”lintujensa” yksinkertaisen ja minimalistisen tyylin avulla. Hän tekee yhteistyötä musiikin, muodin ja median aloilla ja tukee Viva con Aguaa sekä Millerntor Galleryn taiteilijoita.

Christian Rothenhagen

Jos haluat tietää jotakin Christian Rothenhagenista, kannattaa kysyä hänen taiteensa ihailijoilta, näytteilleasettajilta sekä hänen kanssaan työskenteleviltä taiteilijoilta. Ihan ensiksi näet urbaania taidetta, arkkitehtuuria, jonka tekee näkyväksi Rothenhagenin mustekynien, tussien, liiman, pahvin, paperin, MDF-levyn sekä jopa puun käyttö. Hän näyttää kuitenkin paljon muutakin kuin Berliinille tai San Franciscolle tyypillistä katukuvaa. Kaupunki on elämän ydin, ja sieltä alkaa elämä. Rotherhagen kuvaa tätä välillä filigraanin keveydellä ja toisinaan taas hätkähdyttävän elävästi herättäen kaikki suurkaupungin puolet eloon sillä seurauksella, että katselija tuntee itsensä osaksi tätä kaupunkia, joka viettelee sieluja, ryöstää ja rakastaa. Missä tahansa hänen työnsä ovatkaan näytteillä, ne luovat välittömän läheisyyden tunteen. Tuntuu kuin olisi itse kaupungissa Spreen varrella tai katselemassa Golden Gate Bridgeä.

Osca

Osca on moderni taiteilija. Hänen työssään hyödynnetään sekä taiteen että teatterin menetelmiä ja julkisia tiloja. Arkkitehtuurin esittävän luonteen sekä kirjallisuuden ja filosofian kriittisten ja narratiivisten impulssien inspiroimana hän etsii poeettisten hetkien kokemusta jokapäiväisestä elämästään. Oscan yhteistoiminnallinen työ syntyy yhteyksistä poliittisten ja taiteellisten aloitteiden välillä, jotka kyseenalaistavat nykyisiä vallan ideologioita ja vaihtavat selviytymisen kokemuksia.

Case Maclaim

Case on Andreas von Chrzanowskin taiteilijanimi. Hän on saksalainen graffititaiteilija, joka kasvoi Itä-Saksassa. Hän alkoi maalata käyttäen aerosoleja vuonna 1995 ja käyttää tätä keinoa maalatessaan muotokuvia, fotorealistisia kuvia ja kehoja, joita hän vie pois niiden normaalista ympäristöstä. Tämän ansiosta hän pystyy korvaamaan perinteisen kauneuskuvan kiistanalaisilla kuvilla. Yksi hänen töidensä silmiinpistävimmistä piirteistä on hänen käyttämiensä pintojen tekstuuri. Yleisesti ottaen hän käyttää aerosoleille pahvipakkausmateriaaleja, jotka pysyvät koossa liimalla, niiteillä ja teipillä. Joskus jopa pienet osat, niitit ja teippi liitetään yhteen. Joskus pienet osat ja puunpalaset kiinnitetään pintaan. Näiden täydellisesti toteutettujen kuvien täysin vastakkainen rakenne antaa Casen töille niiden ainutlaatuisen luonteen.

ART-kerroksen Galleria:

Tällä hetkellä: Florian Weber

Rock-bändi Sportfreunde Stillerin rumpali Florian Weber mallinsi, maalasi, piirsi, työskenteli puun kanssa ja loi valikoiman lauluja heidän nykyiselle albumilleen ”New York, Rio, Rosenheim”. Albumin jokaisella laululla on oma pieni taideteoksensa, joka tutkii laulun sanoja, tästä kehittyviä tunteita ja äänen muodonmuutosta kuvaksi. Quasi on taiteellinen uudelleenmuotoilu siitä, mikä koskettaa häntä musiikissa, vangitsee hänen tunteensa ja herättää hänessä kuvia – New Yorkista Rion kautta Rosenheimiin. Maalattu tuoli, poikkeava liikennemerkki, värin räjähdykset puun pinnalla, katkaistut rumpupalikat, öljytatuoinnit, pahamaineisen mopojengin nahkatakki, sata vuotta vanhat ikkunankarmit sekä sanat – ihan kaikki! Kappaleesta ”Hymne auf Dich” kappaleeseen ”Wunder fragen nicht!”

MILLERNTOR GALLERY Art Creates Water:

MILLERNTOR GALLERY järjestetään FC St. Paulin jalkapallostadionilla joka vuosi. Se on kansainvälinen urbaanin taiteen, musiikin ja kulttuurin festivaali. Tapahtuma aloitettiin yhteistyönä FC Sankt Paulin ja Viva con Agua de Sankt Pauli e.V.:n välillä. Viimeksi mainittu on hyväntekeväisyysjärjestö, jonka tavoitteena on tarjota puhdasta juomavettä kaikkialla maailmassa. Mottonsa ”Art Creates Water” (Taide luo vettä) kautta MILLERNTOR GALLERY haluaa lisätä tietoisuutta globaalista juomavesitilanteesta kulttuurin keinoin sekä korostaa saniteettitiloja ja hygieniaa koskevaa tilannetta kehitysmaissa herättääkseen sosiaalista vastuuta näyttelyn vierailijoissa. Lyhenne WASH (Water, Art, Sanitation and Hygiene; vesi, sanitaatio ja hygienia) korostaa tätä päämäärää. Taiteilijat lahjoittavat suurimman osan taideteosten myynnistä tulevista tuotoista Viva con Aguan työn edistämiseksi.

www.vivaconagua.org

www.millerntorgallery.org