Elbphilharmonie Hampuri

Tutustu Hampurin Elbphilharmonie-konserttitaloon, joka avattiin tammikuussa 2017. Kaupungin uudessa maamerkissä on kolme konserttisalia, suuri musiikkialue, catering-palvelu, hotelli ja kaikille avoin panoraamatasanne, josta avautuu upea näkymä kaupunkiin ja satamaan.KULTTUURIA HampuriSSA

Nyt on hyvä syy vierailla Pohjois-Saksassa ja tutustua Hampurin uuteen maamerkkiin Elbphilharmonie-konserttisaliini. Scandic Hamburg Emporio on täydellinen hotelli Elbphilharmonie-konserttitalossa vierailuun.

Scandic Hamburg Emporio sijaitsee aivan Laeiszhallen vieressä, joka on Elbphilharmonien sisarkonserttitalo. Hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla, ja sen 7. kerroksesta avautuu näköala Elbphilharmonie-konserttitalolle.

Kuva: www.mediaserver.hamburg.de / Christian Spahrbier

Elbphilharmonie on yksi Euroopan upeimmista konserttitaloista, ja sen rakennushistoria yllättää. Suunnittelu- ja rakennustyötä kesti noin 10 vuotta rakennustöiden aloittamisesta konserttitalon avajaisiin tammikuussa 2017. Siitä on tullut kaupungin uusi maamerkki, ja se houkuttelee Hampuriin vierailijoita ympäri maailmaa. Elbphilharmonie rakennettiin Kaispeicher A -varastorakennuksen päälle, joka oli rakennettu satamaan 1960-luvulla kaakaon varastointiin. Elbphilharmonie sijaitsee lähellä historiallista Kontorhausin aluetta ja UNESCOn maailmanperintökohdetta Speicherstadtia. Rakennuksen korkein kohta ulottuu 110 metriin. Se rikastuttaa kaupungin arkkitehtonista maisemaa ja toimii uuden ja vanhan kulttuurisena kohtaamispaikkana.

Kuva: www.mediaserver.hamburg.de / Michael Zapf

Konserttitalo

Musiikkiohjelma on laadukas ja monipuolinen. Elbphilharmonien konsertit järjestetään suuressa konserttisalissa, aivan rakennuksen sydämessä. Konserttisalissa on 2 100 istumapaikkaa, jotka on järjestetty omiksi saarekkeiksi keskellä sijaitsevan lavan ympärille. Toinen konserttitalon erikoisuuksista on ainutlaatuinen ”valkoinen iho”, jonka kansainvälisesti kuuluisa akustikko Yasuhisa Toyota suunnitteli erityisesti Elbphilharmonielle. Iho koostuu 10 000 erillisestä millimetrin tarkasti asennetusta kipsikuitupaneelista, joiden ansiosta ääni kantautuu salin joka nurkkaan.

PLAZA panoraamatasanne

Vierailun kohokohta on 37 metriä maanpinnan yläpuolella oleva Plaza-tasanne. Tasanteelle on mahdollista varata lippuja ja sieltä avautuu upea panoraamanäköala kaupunkiin ja satamaan. Vanhan Kaispeicher-varaston ja rakennuksen uuden osan välissä sijaitseva näköalatasanne kulkee rakenteiden ympäri, josta konserttisalin suuri koko on helppo kokea. Sisäpuolella on hotellin aula, ja sieltä pääsee myös konserttisaleihin. Tasanne on avoinna kaikille Hampurin-vierailijoille, eikä vierailu edellytä konserttiin osallistumista.