Hampuri lasten kanssa

Matkustatko Hampuriin koko perheen kanssa? Tässä on 5 vinkkiä Hampurin-matkalle lasten kanssa. Upeista nähtävyyksistä jännittäviin aktiviteetteihin, peleihin ja seikkailuihin – näistä lapsiystävällisistä Hampurin-vinkeistä nauttivat myös aikuiset.Nauti luonnosta Hagenbeckin eläintarhassa


Valokuva: Hagenbeck/Toni Gunner

Satavuotias Tierpark Hagenbeck on Saksan vanhin eläintarha, ja sen suosio yltää kauas Hampurin ulkopuolelle. Tutustu yli 1 800 eläimeen eri maanosista. Eläintarhan koulu on vain lapsille: vietä täällä syntymäpäivää tai lähde yksityiskierrokselle.

Pidä hauskaa Grasbrookparkin leikkipuistossa

Aivan tyylikkään satamakaupungin sydämessä, Speicherstadtin alueella, on yksi upeimmista lasten leikkipuistoista. Hübenerstraßella sijaitsevassa Grasbrookparkissa on lukuisia kiipeily- ja leikkilaitteita, suuria nurmialueita ja varjostavia puita. Leikkipuistosta avautuu yksi Hampurin upeimmista näköaloista Elbphilharmonie-konserttitalolle.

Osallistu, opi ja ymmärrä KLICK-lastenmuseossa


Valokuva: Lastenmuseo Klick

Hamburg-Osdorfissa sijaitsevassa Klick-lastenmuseossa lapset voivat kokeilla, kysyä ja koskettaa kaikkea. Museon voi kokea kaikilla aisteilla. Museon eri alueilla, kuten ”Isoisoäitien arkipäivää”, ”10 000 vuotta ennen ajanlaskua / kivikaudella” ja ”Rakennustyömaa – käy peremmälle”, lapset oppivat historiaa ja arkiaskareita leikin avulla.

Tutustu pienoismaailmoihin Miniatur Wunderlandissa


Valokuva: Miniatur Wunderland

Yksi Euroopan menestyksekkäimmistä näyttelyistä on Hamburger Speicherstadtissa sijaitseva Miniatur Wunderland. Pienoismaailmojen lukumäärä on noussut yhdeksään maahan, eikä loppua ole näkyvissä. Täydellinen päivä niin lapsille kuin lapsenmielisille – ja huippuhauskaa, vaikka pienoisrautatiet eivät olisikaan sinun juttusi.

Vuoristorataillallinen

Jos nälkä yllättää jännittävien aktiviteettien jälkeen, kannattaa piipahtaa vuoristorataravintola Schwerelosissa (”Painoton”). Täällä lapsiperheet toivotetaan sydämellisesti tervetulleiksi. Hampurilaiset, pasta ja kalaruoat sujahtavat ravintolan läpi raiteilla kulkevissa kattiloissa suoraan lautasellesi. Ehdoton nähtävyys!

Scandic-hotellit ovat myös lapsiperheiden hotelleja

Hampuriin tutustuminen on lasten kanssa kaksin verroin hauskempaa. Vanhemmat voivat nauttia kaupunkilomastaan ja piipahtaa lapsiystävällisissä paikoissa nähtävyyksien katselun lomassa. Scandic Hamburg Emporio on ihanteellinen tukikohta kaupunkilomalle Hampurissa. Hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla Gänsemarktin aukiolla, ja Speicherstadtin alue on vain lyhyen matkan päässä. Muistathan myös, että alle 13-vuotiaat lapset yöpyvät Scandicilla maksutta!