Pyöräilyreitit Suomessa

Katso vinkit parhaista retkipyöräily-, pyörävaellus- ja maastopyöräilyreiteistä ympäri Suomen. Pyöräily-ystävälliset hotellimme tarjoavat mukavan lepopaikan reitin varrella.Parhaat pyöräreitit ympäri suomen

Suomesta loistavan maastopyöräilykohteen tekee yötön yö sekä lukuisat metsät ja tunturit, ja maastopyöräiltävää riittääkin ympäri Suomea. Retkipyöräily on yksi upeimmista tavoista tutustua Suomeen. Retkipyöräilyreitit eroavat pyörävaellusreiteistä tien pinnoitteen osalta, ja reitit kulkevat pääosin päällystetyillä teillä. Pyörävaellus eli bikepacking on saavuttanut suuren suosion maailmalla ja nyt reittejä on julkaistu myös Suomessa. Nämä reitit ovat yleensä useita satoja kilometrejä pitkiä ja kulkevat sorateitä, metsäteitä ja polkuja pitkin.

Saimaan saaristoreitti (156 km)

Yksi suosituimmista Saimaan alueen pyöräilyreiteistä on upea Saimaan saaristoreitti, jonka varrella voit tutustua Lappeenrannan ja Imatran kaupunkien nähtävyyksiin sekä kolmeen viehättävään kirkonkylään Taipalsaarella, Ruokolahdella ja Joutsenossa. Reitille kannattaa varata aikaa useampi päivä, sillä nähtävää on paljon. Geologiasta kiinnostuneelle erityistä on pyöräily pitkin mannerjään muotoilemia suuria Salpausselkiä.

Hotellit reitin varrella

South-East by Cycle -pyöräreitti (420 km)

South-East by Cycle -pyörävaellusreitti on monipuolinen kattaus Kaakkois-Suomen parhaita paloja ja tarjoaa nähtävää sekä koettavaa monentasoisille pyöräilijöille. Pääosin metsä- ja hiekkateistä ja pienemmistä poluista muodostuva reitti vie sinut Kaakkois-Suomen ainutlaatuisiin luonto- ja kulttuurikohteisiin.

Hotellit reitin varrella

Aulangon maastopyöräreitti (13,8 km)

Aulangon monipuolisilla maastopyöräreiteillä voit kokea palan kansallismaisemaa historiallisesti merkittävässä puistometsässä. Aulangonvuoren maastoprofiililtaan vaihtelevat polut antavat haastetta kokeneellekin ajajalle. Samalla voit kokea upeat vierailukohteet, näkötornin ja Karhuluolan.

Hotelli reitin varrella

Turun seudun pyöräilyreitit

Kurkkaa esim. Vanhalinnan lenkkiin (29 km), jossa pääset tutustumaan Aurajoen riippusiltoihin ja jokivarren erilaisiin maastoihin tai Kuuden kunnanosan kierrokseen (73 km), jonka reitti on profiililtaan helppo, mutta haastetta tuovat soratiet, joita on valtaosa matkasta. Aurajoentie matkailutie (56 km) vie sinut lumoaviin maisemiin ja Aurajoen alkulähteille.

Saariston rengastie (250 km) on suoittu reitti ja suositeltu matka-aika on 2-5 päivää. Pieni Rengastie (120 km) on lyhyempi versio, joka vie sinut maisemalliselle matkalle viiden kaupungin läpi: Turun, Raision, Naantalin, Paraisten ja Kaarinan.

Hotellit reitin varrella

Laajavuoren maastopyöräreitti, Jyväskylä

Laajavuoren maastopyöräreitti sopii monen tasoisille pyöräilijöille. Reitin kiertämiseen menee vauhdista ja pysähdyksistä riippuen 0,5–1,5 h. Laajavuoren maastossa pärjää parhaiten maastoajoon tarkoitetulla pyörällä. Lähtöpisteestä, eli Laajiksesta voi vuokrata sähköavusteisia maastopyöriä, joiden avulla pyöräily helpottuu entisestään.

Hotelli reitin varrella

Erityisen pyöräily-ystävälliset Welcome Cyclist -hotellimme

Pyöräiljät ovat aina tervetulleita kaikkiin hotelleihimme. Osa hotelleistamme on saanut Tervetuloa pyöräilijä -sertifikaatin, joka takaa, että hotelleissa on hyvät ja turvalliset säilytysmahdollisuudet ja tarjolla on työkaluja ja pesumahdollisuus.