Metsästysmaisemat

Kuninkaat kävivät täällä entisaikaan metsästämässä, mutta nykyään alue on avoinna kaikille. Käy Stor Dyrehaven metsästysmaisemissa Hillerødissa, Gribskovissa ja Jægersborg Dyrehavessa, joka lisättiin UNESCOn maailmanperintöluetteloon heinäkuussa 2015.Metsästäen Tanskan historian läpi

Pohjois-Sjælland pitää sisällään runsaasti Tanskan historiaa. Voit yrittää pyydystää palasen historiaa alueilla, joilla menneisyyden kuninkaat kävivät metsästämässä uroshirviä. Voit edelleen nähdä näitä upeita eläimiä Hillerødissa, Gribskovissa ja Jægersborgissa, jossa uuvutusajo oli vuosisatoja sitten yleinen metsästystapa. Nykyään alueella voi nauttia näiden majesteetillisten eläinten ihailemisesta, avarista maisemista ja kauniista patikointireiteistä. Kokemus on itse asiassa niin poikkeuksellinen, että alue on lisätty UNESCOn maailmanperintöluetteloon.

Versailles’n inspiroima

Kun Kristian V päätti perustaa Pohjois-Sjællandiin metsästysmaat 1680-luvulla, hän kirjoitti niin Tanskan kuin muunkin maailman historiaa. Hän haki inspiraatiota aikakauden vaikuttavimmasta kuninkaallisesta palatsista - Ranskan Versailles’sta.
Ranskalaisen barokin puutarhojen mukaisesti maisemat muodostuivat lukuisista vehmaista metsäalueista, jotka oli järjestetty neliöiden ympäröimien tähtien muotoon.