Pohjois-Sjælland

Suuntaa Kööpenhaminan vehreään puutarhaan, joka tunnetaan myös Tanskan Rivierana.Pohjois-Sjælland on täynnä vehreitä keitaita, jotka tarjoavat aktiviteetteja, hyvää ruokaa ja raitista ilmaa. Täältä löydät myös kauniita rantoja, joista monet sopivat täydellisesti myös lapsiperheille. Tämän vuoksi Pohjois-Sjællandista puhutaan Kööpenhaminan vehreänä puutarhana ja Tanskan Rivierana.

Gilleleje

Sjællandin pohjoiskärjessä on kalastettu 1300-luvulta lähtien. Nykyään Gilleje on idyllinen kauppakaupunki, ja kalastus on pysyvä ja tärkeä osa kaupungin arkea. Alueella on vehreä luonto ja hienoja rantoja.

Lähde ostoksille Gillelejen keskustan koko kesän avoinna oleville markkinoille. Piipahda myös Snedkerietissä, Gillelejen taide- ja kulttuuriyhteisön kohtaamispaikassa, josta löytyy kaikkea tekstiileistä ja koruista, maalauksiin ja veistoksiin.

Pulahda uimaan Strandbakkernella, joka on lapsiystävällinen ranta Gillelejen sataman itäpuolella. Gilleleje Veststrand -ranta taas sijaitsee lähempänä kaupunkia.

Nälän yllättäessä ravintolavaihtoehtoja on paljon. Kokeile jotakin Gillelejen lukuisista kalaravintoloista, joissa voit valita herkullisista ja vastapyydetyistä merenantimista mieleisesi.

Tisvilde ja Tisvildeleje

Tunne merituuli kasvoillasi ja nauti rantavehnän tuoksusta. Tisvilden ja Tisvildelejen alueella on pitkä, lapsiystävällinen ranta, jossa koko perhe voi pulahtaa aaltoihin, rentoutua ja nauttia jäätelöstä.

Seikkaile Troldeskoven-peikkometsässä! 180-vuotias metsä ulottuu Tisvildelejestä rannikkoa pitkin Asserbo Plantagelle asti.

Seikkailumielisille metsästä löytyy paljon tutkittavaa, kuten omituisen näköisiä tuulen ja sään muovaamia puita.

Rørvig

Tutustu ravustukseen Rørvigin satamassa. Kaiken ikäiset lapset voivat pyydystää rapuja sataman laiturilta.

Rørvigin ympäristössä on myös kaksi luonnonsatamaa, Skansehage ja Skansebugten. Niitä käytettiin viikinkiaikaisena kokoontumispaikkana uutta kuningasta valittaessa. Historiallisten kuningasvaalien muistoksi rannalle on nostettu suuri kivi.