Stevns Klint

Stevns Klint tarjoaa ainutlaatuisen luontoelämyksen. Kauniina kesäpäivänä, taivaan ollessa pilvetön, voit nähdä Ruotsiin, Kööpenhaminaan, Juutinrauman sillalle ja Møniin asti. Ei mikään ihme, että alue kuuluu UNESCOn maailmanperintökohteiden luetteloon.Tanskan reunalla

Jos haluat lomallasi kokea valtavan lakeuden, tuntea tuulenvireen hiuksissasi ja nähdä Tanskan kauneinta maisemaa, käy Stevns Klintissä. Selkeällä säällä pääset nauttimaan jyrkänteeltä avautuvasta uskomattomasta näköalasta.

Jos katsot alaspäin, näet meren aallot aivan jalkojesi juuressa. Korkeimman jyrkänteen päältä pudotus on 41 metriä.

Liitu- ja kalkkikivi

Jos geologia kiinnostaa, retki Stevns Klintiin tarjoaa muutakin kuin kauniin luontoelämyksen. Liitu- ja kalkkikivestä koostuva jyrkänne muodostui yli 65 miljoonaa vuotta sitten. Siihen aikaan koko Tanska oli merenpinnan alapuolella. Jyrkänteen pohjan liitukivi sisältää fossiileja, jotka ovat peräisin merenpohjassa eläneistä eläimistä.

Näköala kaikkialle

Jyrkänteen huippu on tasainen - kunnes se vie suoraan alaspäin. Stevns Klint nousee jyrkästi ja se on yli 20 kilometriä pitkä. Jos haluat nähdä kauneimman näkymän jyrkänteen varrelta, suosittelemme Højerupia, jolla on oma historiansa. Juuri tällä paikalla Højerupin kirkko menetti kuoronsa jyrkänteen romahdettua vuonna 1928.

Hotellit lähellä Stevns Klintiä

Stevns Klintin upeat luontoseikkailut ovat lähellä, kun yövyt jossakin Sjællandin keskiosassa sijaitsevassa hotellissa. Nauti hyvistä yöunista Scandic Ringstedissä tai Scandic Roskildessä ja aja täältä Tanskan reunalle. Nauti matkasta!