Christianshavn

Mukulakivikatuja, asuntoveneitä kanaalien rannalla sekä väärään suuntaan kiertyvä torni. Christianshavn on yksi Kööpenhaminan viehättävimmistä alueista. Aurinkoisena päivänä kanavan varrella sijaitseva laituri on täynnä ihmisiä nautiskelemassa kupillisesta kahvia, ja sateisina päivinä kaikenikäiset ihmiset suuntaavat alueen moniin kahviloihin ja ravintoloihin.

Christianshavn – Kööpenhaminan Amsterdam

Christianshavnin rakensi 1600-luvun alussa Kristian IV, ja se sai vaikutteita Amsterdamin arkkitehtuurista. Tämä näkyy erityisesti kanaaleissa, jotka ovat Christianshavnin sydän, mutta myös monissa rakennuksissa. Aikoinaan Christianshavn oli köyhää työväenluokan aluetta, ja se on ollut purkamisuhan alla useasti vuosien varrella. 1970-luvulta lähtien suunnitelmat alueen entisöinnistä ovat kuitenkin taanneet sen, että sen historialliset rakennuksen säilyvät. Viimeisen 30 vuoden aikana Christianshavn on muuttunut yhdeksi Kööpenhaminan suosituimmista asuinalueista.

Vapahtajan kirkko – väärään suuntaan kiertyvä torni

Vapahtajan kirkko Christianshavnissa | Valokuva: VisitDenmark | Scandic-hotellitVapahtajan kirkko sijaitsee keskellä Christianshavnia. Suurin osa kirkon vierailijoista kiipeää 400 askelman kierreportaat tornin huipulle asti. Sieltä avautuu upea näkymä Christianshavniin, Amagerin saarelle ja kaupungin keskustan yli. Legendan mukaan tornin arkkitehti oli tarkoittanut, että kierretorni kiertyisi myötäpäivään. Jokin meni kuitenkin vikaan tornin rakennusvaiheessa, ja lopulta torni kiertyi vastapäivään. Arkkitehti ahdistui tästä niin paljon, että heittäytyi tornin huipulta alas. Vapahtajan kirkko on yksi Christianshavnin suosituimpia nähtävyyksiä.

Maistuisiko pullo olutta?

Christianshavnissa on kahviloita vieri vieressä. Alueella on myös runsaasti ravintoloita, kuten Noma, joka on useaan otteeseen valittu maailman parhaaksi ravintolaksi. Jos haluat kokea aidon Christianshavnin, vieraile paikallisessa tavernassa. Käväise Eiffel Bar -pubissa – se on ollut olemassa 279 vuotta, mikä tekee siitä alueen vanhimman pubin. Kadun toiselta puolelta löydät Fingerbollet-baarin, jossa voit näyttää taitosi biljardipöydän ääressä. Kanalbodega, Stærkodder ja Café Falken tarjoilevat myös edullisia pullotettuja oluita.

Christianshavnin kanaali

Et voi olla huomaamatta kanaalia vieraillessasi Christianshavnissa. Koko alueen läpi kiemurtelevan kanaalin ympäristö on aina täynnä vierailijoita ja paikallisia. Jos haluat nähdä Christianshavnin toisesta näkökulmasta ja oppia sen historiasta, osallistu yhdelle monista opastetuista kanaalikierroksista. Kanaalialueella sijaitsee vanhoja varastorakennuksia sekä värikkäästi maalattuja taloja.

Christianshavnin kanaali | Valokuva: VisitDenmark | Scandic-hotellit

Oopperatalo

Kööpenhaminan oopperatalo seisoo hallitsevana kanaalin varrella Holmenilla. Upean rakennuksen suunnitteli maailmankuulu arkkitehti Henning Larsen, ja sen lahjoitti tanskalaisille Mærsk Mc-Kinney Møller. Oopperatalon arkkitehtuuri on ainutlaatuinen, ja rakennuksessa järjestetään kierroksia monta kertaa viikossa.
Kööpenhaminan Operaen på Holmen -oopperatalo, Christianshavn | Scandic-hotellit

Papiroen ja Kööpenhaminan katukeittiö

Juuri ennen Holmenia näet Papiroen-saaren, joka on Kööpenhaminan katukeittiön koti. Alueen pienistä ruokarekoista löydät kaikkea thai-ruoasta gourmet-nakkisämpylöihin. Kun sää on hyvä, voit viedä ruoan mukanasi laiturille ja nauttia näkymistä Nyhavnin ja Tanskan kuninkaallisen teatterin suuntaan.

Christiania

Christiania | Valokuva: VisitDenmark | Scandic-hotellitChristiania tai Vapaakaupunki – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Christiania on vihreä, autoton alue, jossa asuu noin tuhat asukasta. Christiania koostui alun perin armeijakasarmeista. Vuonna 1971 ryhmä talonvaltaajia leikkasi aukon aitaan ja valtasi alueen, jota ei ollut käytetty vuosiin. Siitä lähtien Christianian asukkaat ovat kamppailleet Tanskan valtion kanssa oikeudesta alueen käyttöön, mikä johti Vapaakaupunki Christiania -rahaston perustamiseen vuonna 2012. Nykyään järjestö omistaa suuren osa Vapaakaupungista. Christianiassa on aina asustanut omalaatuisia ihmisiä, jotka eivät löytäisi asuin- tai turvapaikkaa muualta kaupungista. Christianiassa on monia hauskoja ja luovia taloja, luonnonympäristöä, gallerioita ja ruokapaikkoja. Christiania tunnetaan myös Pusher Streetillä käytävästä kannabiskaupasta, vaikka poliitikot ovatkin yrittäneet estää sen.

Hotellit Christianshavnin lähellä

Viime vuosina on rakennettu useita siltoja, jotka yhdistävät Kööpenhaminan naapurustot toisiinsa uudella tavalla. Christianshavnista Nyhavniin kulkee silta, minkä ansiosta se on vain lyhyen kävely- tai pyörämatkan päässä Scandic Front -hotellista. Hotellistamme avautuvat näköalat Kööpenhaminan Holmenilla sijaitsevan oopperatalon sekä Papiroenin ruokatorin suuntaan.