Vastuullisuus Scandicissa

Vastuullisuus on yksi keskeisistä arvoistamme. Yli 25 vuoden aikana olemme luoneet lukemattomia uusia aloitteita, jotka ovat hyödyllisiä sekä ympäristölle että säästäneet kustannuksia.

SCANDICISSA MAJOITUT, KOKOUSTAT JA RUOKAILET VASTUULLISESTI - HYVÄLLÄ OMALLATUNNOLLA

Scandic-hotellissa majoitut ja järjestät kokoukset, juhlat ja muut tilaisuudet vastuullisesti. Meille vastuullisuus on ollut aina tärkeää, ja olemmekin jo yli 25 vuoden ajan järjestelmällisesti ja tavoitteellisesti työskennelleet ympäristökuormituksen pienentämiseksi sekä toimineet vastuullisena vaikuttajana yhteiskunnassa ja edistäneet taloudellista hyvinvointia. Vastuullisuus on yksi keskeisistä arvoistamme ohjaten jokaisen toimintaa Scandicissa ja koko henkilöstömme osallistuu myös luomaan uusia ideoita vastuullisuushankkeiksi.

Aloitimme jo vuonna 1996 energian ja veden kulutuksen säännöllisen seurannan kaikissa hotelleissamme. Nykyään 90 % Scandicin yli 280 hotellista onkin ympäristösertifioituja, mikä asettaa rajat CO2-päästöille, energian ja veden kulutukselle, jätehuollolle ja kemikaalien käytölle.

Scandic on saanut tunnustusta pitkäaikaisesta ja suunnitelmallisesta työstä kestävän kehityksen hyväksi sijoittuen maailman parhaiden palveluyritysten joukkoon CDP Climate Change 2018 -raportissa*. Scandic on palkittu myös sosiaalisen vastuun saralla: Scandic Hotels Oy valittiin 2018 toista vuotta peräkkäin Suomen parhaaksi työpaikaksi Great Place to Work -tutkimuksen suurten yritysten sarjassa ja Euroopan kolmanneksi parhaaksi työpaikaksi monikansallisten yritysten sarjassa yhdessä Scandic Tanskan ja Saksan kanssa.

Laadukkaat tarjoilut vastuullisesti ruokahävikki minimoiden

Scandicissa nautit aina vastuullisesti tuotettua Reilun kaupan luomukahvia ja Scandic-vettä. Kokoustarjoilujen ainekset hankimme mahdollisimman läheltä ja sesongin mukaisesti, aina kun mahdollista. Käytämme runsaasti kasviksia ja luomutuotteita satokaudet huomioiden, lihatuotteissa suosimme kotimaisuutta. Valmistamme tarjoilut aina kotimaista osaamista ja omia reseptejä hyödyntäen. Huomioimme vastuullisuuden myös juomatuotteissa; tarjoamme kotimaisia, luomu- sekä vegaanivaihtoehtoja. Scandicin hankintakäytännöt perustuvat vastuullisuusarvoihimme. Tutustu hankintoja ohjaaviin ohjeistuksiin.

Ruokahävikin ja biojätteen määrää on hotelleissamme seurattu ja vähennetty systemaattisesti usean vuoden ajan ammattimaisella suunnittelulla ja henkilökunnan perehdyttämisellä. Jaamme parhaita hävikin minimoinnin käytäntöjä Scandic-hotellien kesken ja testaamme uusimpia hävikinhallintajärjestelmiä. Vähennämme hävikkiä myös myymällä buffet-tarjoilusta ylijäänyttä ruokaa uusien sovellusten avulla: hävikkiannosten myyminen on vähentänyt pelkästään Suomen Scandic-hotelleissa biojätteen määrää 7,4 tonnia vuoden aikana.

Olemme vähentäneet CO2-päästöjä 60 % vuoden 1996 tasosta

Scandic-hotelleissa CO2-päästöjen määrä on n. 2,4 kg/vieras/vrk (2018). Olemme sitoutuneet edelleen vähentämään CO2-päästöjä 10 % vuoteen 2020. Scandic pyrkii olemaan hotelliyhtiö, jolla on matalimmat hiilidioksidipäästöt. Lähes kaikki Scandic-hotellit käyttävät uusiutuvista energialähteistä peräisin olevaa sähköä ja 90 % hotelleista on ympäristösertifioituja.

Yli 50 miljoonaa muovipakkausta vähemmän - vuosittain

Muovijätteen määrää on vähennetty Scandicissa jo vuosien ajan: kylpyhuoneiden kertakäyttöiset kosmetiikkapakkaukset vaihdettiin täyttöpulloihin 1996, pullotetun veden sijaan olemme tarjoilleet Scandic-vettä vuodesta 2008 alkaen, muovisten pillien ja cocktailtikkujen käyttö lopetettiin 2018. Näin olemme vuosittain säästäneet yli 50 miljoonaa muovista kertakäyttöpakkausta, noin 4 miljoonaa muovipulloa ja 1,3 miljoonaa muovipilliä. Jatkamme työtä jätteiden määrän vähentämiseksi ja kierrätysasteen nostamiseksi. Lajittelemme jätteet hotelleissa mahdollisimman tehokkaasti ja kierrätysasteemme on 89 % (2018).

Jokainen Scandic-hotelli toteuttaa yhteiskuntaa tukevia aktiviteetteja

Hotellimme tekevät jatkuvasti yhteistyötä paikallisten yhteistyökumppanien kanssa Scandic in Society -ohjelman puitteissa. Esimerkkeinä: joulupuukeräykset vähävaraisten perheiden hyväksi, yhteistyö oppilaitosten kanssa, hyväntekeväisyyskeräykset, vierailut ja lahjoitukset vanhainkoteihin, hotelleissa käytöstä poistettuja tavaroita kuten huomiointilahjoja, kalusteita ja astioita lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen, lisäksi hotelleissa järjestetään tarjoiluja sekä virkistyspäiviä vähävaraisille tai kriisin kokeneille perheille.

*Scandic Hotels sijoittui tasolle A- viimeisimmässä CDP:n Climate Change 2018 -raportissa ja on valittu maailmanlaajuisesti parhaimpien palveluyritysten joukkoon.