Laadukkaat tarjoilut – ruokahävikki minimoiden
Nauti herkullisista tarjoiluistamme hyvällä omallatunnolla
- Ravintola- ja kokoustarjoilujen ainekset hankimme mahdollisimman läheltä ja sesongin mukaisesti, aina kun mahdollista.
- Käytämme runsaasti kasviksia ja luomutuotteita satokaudet huomioiden sekä lisäämme jatkuvasti kasvipohjaisia vaihtoehtoja valikoimaamme.
- Lihatuotteissa suosimme kotimaisuutta. Tarjoilemamme naudanlihan, porsaanlihan ja antibioottivapaan broilerin alkuperämaa on Suomi, lampaanliha on peräisin Uudesta Seelannista ja ankka Ranskasta.
- Valmistamme tarjoilut aina kotimaista osaamista ja omia reseptejä hyödyntäen.
- Scandicissa nautit aina vastuullisesti tuotettua Reilun kaupan luomukahvia ja Scandic-vettä. Huomioimme vastuullisuuden myös muissa juomatuotteissa; tarjoamme kotimaisia, luomu- sekä vegaanivaihtoehtoja.
- Hankintakäytäntömme perustuvat vastuullisuusarvoihimme. Tutustu hankintoja ohjaaviin ohjeistuksiin.
Ruokahävikin minimointi
- Ruokahävikin ja biojätteen määrää on hotelleissamme seurattu ja vähennetty systemaattisesti usean vuoden ajan ammattimaisella suunnittelulla ja henkilökunnan perehdyttämisellä.
- Jaamme parhaita hävikin minimoinnin käytäntöjä hotelliemme kesken ja testaamme uusimpia hävikinhallintajärjestelmiä.
- Buffet-tarjoilujen osalta olemme onnistuneet vähentämään hävikkiä myös esillepanolla, mm. tarjoiluastioiden kokoa optimoimalla.
- Vähennämme hävikkiä myös myymällä buffet-tarjoilusta ylijäänyttä ruokaa uusien sovellusten avulla: hävikkiannosten myyminen on vähentänyt pelkästään Suomen Scandic-hotelleissa biojätteen määrää 7,4 tonnia vuoden aikana.