Kaupunkiloma Ruotsissa

Lue 10 vinkkiä viikonloppulomaan kohteissamme ympäri Ruotsia.10 KaupunkilomaKOHDETTA Ruotsissa

Ruotsissa on paljon nähtävää ja koettavaa. Nauti erinomaisesta ruoasta ja vietä aikaa. Tässä on 10 vinkkiä parhaisiin viikonloppukohteisiin Ruotsissa:

1. Tukholma

Koska pääkaupungissa on aina jotain uutta tarjolla niin ravintoloiden, esitysten, näyttelyiden, shoppailun ja paljon muun saralla.

2. Göteborg

Koska Göteborgissa ei koskaan sada! Piipahda Vallgraven-alueen ihastuttavilla kaduilla, pidä hauskaa Lisebergin huvipuistossa, nauti illallinen viihtyisässä ravintolassa tai viimeistele upea päivä juoman äärellä.

3. Malmö

Koska Malmöstä on tullut kulttuurien sulatusuuni, joka huokuu luovuutta ja mielenkiintoisia ravintolaelämyksiä. Yövy suurkaupunkia muistuttavassa keskustassa, jonne on kuitenkin helppo tulla.

4. Linköping

Kävele Gamla Linköpingissä ja Trädgårdsföreningenissä tai nauti esityksestä Saab Arenalla.

5. Örebro

Koska voit kävellä Wadköpingin punaisten maatilarakennusten reunustamilla mukulakivikaduilla, ihailla Örebron linnaa tai vierailla ihastuttavissa kahviloissa tai ravintoloissa.

  • Meillä on yksi hotelli Örebron keskustassa: Hiljattain uudistettu Scandic Grand Örebro. Se on niin upea, ettet ehkä koskaan halua lähteä kotiin.

6. Uppsala

Koska voit kokea yhden Ruotsin vanhimman yliopistokaupungin historiaa, kävellä Fyris-joen rannalla ja vierailla tuomiokirkossa, linnassa ja Linnaeus-museossa. Kannattaa myös piipahtaa jossakin kaupungin gallerioista tai Uppsalan taidemuseossa.

7. Uumaja

Koska koivujen kaupunki tarjoaa kulttuurielämyksiä, kuten Norlannin oopperan, saamelaistaidetta ja musiikkia. Nauti rullatusta pizzasta, käy ostoksilla Ruotsin moderneimmassa IKEAssa tai vieraile museossa.

  • Keskustassa sijaitsevassa Scandic Plaza Umeå -hotellissa voit rentoutua hotellin saunaosastolla ja nauttia jokinäköaloista pitkän kaupunkipäivän jälkeen.

8. Sundsvall

Koska voit tehdä ostoksia ja kävellä Stenstanin (kivikaupunki) keskustassa. Piipahda Norra Bergetin ulkoilmamuseossa, Kulturmagasinetissa tai Casino Cosmopolissa.

9. Skellefteå

Koska voit kokea Bjuroklubbin kansallispuiston, josta ruotsalainen laulaja Laleh laulaa, vierailla Skellefteån museossa tai tehdä ostoksia jossakin keskustan lukuisista ihastuttavista puodeista.

10. Visby

Koska kyseessä on yksi Ruotsin ihastuttavimmista pikkukaupungeista. Keskiaikaisten muurien ja rakennusten ansiosta viihtyisä tunnelma syleilee koko kaupunkia. Nauti kävelystä rannalla, tee ostoksia pikkupuodeissa, ja jos saavuit kaupunkiin omalla autolla, aja maaseudulle ihailemaan Gotlannin upeita luonnonmaisemia.

  • Nauti yöpymisestä Scandic Visby -hotellissa, jossa on lämmitetty ulkoporeallas.