Ostoksilla Berliinissä

Berliini tunnetaan monipuolisesta kulttuuritarjonnasta ja maailmankuulusta yöelämästä, mutta se on myös shoppailusta innostuneiden ehdoton pyhiinvaelluskohde. Pienistä, trendikkäistä putiikeista valtaviin ostoskeskuksiin – esittelemme sinulle Berliinin parhaimmat ostoskeskukset ja -kadut. 

Ostoksilla Berliinin monissa keskustoissa

Berliini on erityisen sopiva matkakohde shoppailuun. Toisin kuin muissa saksalaisissa kaupungeissa, Berliinissä on monta keskustaa. Osittain se johtuu historiallisista syistä, sillä kaupunki oli jaettuna Itä- ja Länsi-Berliiniksi 28 vuoden ajan. Toinen tekijä on pääkaupungin koko ja siihen liittyvä infrastruktuuri. Pullonkaulailmiöiden ja suurten väkijoukkojen pakkaantumisen välttämiseksi metropolin asukkaat hajautettiin eri alueille, mikä johti eri keskustojen syntymiseen. Koska Berliinin kadut ovat usein ruuhkaisia, kannattaa käyttää julkista liikennettä. U2-metrolinja yhdistää kaupungin länsi- ja itäpuolen. Sillä pääsee niin elegantille Kurfürstendamm-ostoskadulle kuin Potsdamer Platz- sekä Alexanderplatz-aukioille.

Ostoksilla Berliinissä – mitä missäkin on?

Shoppailu Berliinin länsipuolella

Berliinin länsipuolella Kurfürstendamm-kadun ympäristössä sijaitsee Länsi-Berliinin vanha keskusta. Alue on kehittynyt menestyksekkäästi jo useiden vuosien ajan. Nuoria shoppailijoita ajatellen tänne on avautunut trendikkäitä puoteja luksusmerkkien ohella. ”Kudamm"- ja Tauentzienstrasse-katujen alueelta löytyy valtava, maailmankuulu ja tasokas ostoskeskus KaDeWe, uusi Bikini Haus, kalliita luksustuotemerkkejä, urheilukauppoja, perinteisiä muotiliikkeitä ja yksi kaupungin ostospaikkojen maamerkeistä – vaikuttava Europa-Center.

Shoppailu Berliinin itäpuolella

Itäisen osan ostospaikat keskittyvät Alexanderplatz-aukiolta Friedrichstrasse-kadulle ja Potsdamer Platz -aukiolle. Täältä löytyy jotakin jokaisen makuun ja hintahaarukkaan. Laajin valikoima kauppoja on Alexanderplatz-aukiolla sijaitsevassa Alexa-ostoskeskuksessa. Jos etsit jotain ainutlaatuista ja arvokasta, kannattaa käydä Friedrichstrasse-kadulla. Quartier 206 ei ole pelkästään arkkitehtoninen monumentti, vaan se tarjoaa myös ensiluokkaisen shoppailukokemuksen. Potsdamer Platz -aukiolta löytyy myös monia paikkoja tarjouksia metsästäville. Potsdamer Platz -aukion kauppakujat ja Mall of Berlin ovat shoppailevien turistien erityisessä suosiossa.

Hotellit Berliinissä