6 vinkkiä Berliiniin

Berliinin kaikilla alueilla, kaduilla ja sisäpihoilla on tarinansa kerrottavanaan. Tältä sivulta löydät vinkit kohteisiin, joita et löydä matkaoppaista.

Hotellit Berliinissä1. Berlin underground


(Kuva: Berlin Unterground / Frieder Salm)

Tämä on klassikko Berliinin maanalaisten paikkojen joukossa. Jos haluat tutustua Berliiniin alapuolelta kaikkine sen tunneleineen, kaivantoineen ja hylättyine käytävineen, kannattaa osallistua Berlin Undergroundin ohjatulle kierrokselle. Täällä pääset näkemään kauan unohduksissa olleita kohteita, kuten ilmapommitussuojia sekä kellareita ja bunkkereita menneiltä ajoilta. Voit jopa osallistua kierrokselle, jonka ohjaavat kyseisinä aikoina eläneet oppaat. 

2. Gerichtshöfe

Weddingin alue ei ole uusinta uutta, vaan se on ollut jo pitkään olemassa. Vanha työläiskortteli on nykyään Berliinin urbaanin maiseman todellinen helmi.

Alue on kuitenkin monelle turistille edelleen tuntematon. Täällä kannattaa käydä esimerkiksi Gerichtstraßella sijaitsevalla Gerichtshöfellä. Alue koostuu kuudesta sisäpihasta, ja rakennuksissa on taidestudioita, ravintoloita, baareja ja erittäin vaikuttavaa arkkitehtuuria.

3. Euroopan graffitiTaiteen pääkaupunki

Kenties tunnetuin Berliinin graffitiseinistä on East Side Gallery. Tämän nähtävyyden tunnistaa jokainen. Kaupungissa on myös vähemmän tunnettuja ”hall of fameja”, joille kuuluisat taiteilijat ovat ikuistaneet luomuksiaan.

Berliinin kaupunkimaisemaa luonnehtivat tunnettujen ja tuntemattomien katutaiteilijoiden poikkeukselliset teokset. Pidä vain silmäsi auki tai lähde asiantuntevien oppaiden järjestämille kierroksille.

4. Polkupyörällä pitkin Havelin rantaa

Yksi Berliinin ehdottomasti kauneimmista pyöräreiteistä kulkee pohjois-eteläsuunnassa Havel-joen rantaa pitkin. Retkestä tulee upea, aloitatpa sen mistä tahansa.

Pyöräreitti kulkee lähes katkeamatta Havelin rantaa pitkin hiljaisten rantojen, kauniiden niittyjen, vanhojen olutterassien ja ihastuttavien lähiökylien ohi.

5. Jättiläismäistä taidetta koripallokentällä

Mitä elefantti tekee koripallokentällä? Kreuzbergissä paljonkin. Vuodesta 2016 alkaen Theodor-Wolff Parkin koripallokenttää on koristanut 24-metrinen elefantin päätä esittävä seinämaalaus. Värikäs taustamaalaus houkuttelee pelaajia heittämään koreja.

6. CapRivi Biergarten Spreellä

Caprivi-sillan autolla ylittävät jäävät paitsi yhdestä Berliinin kauneimmista ulkoilmaravintoloista. CapRivi Biergarten sijaitsee suoraan Spree-joen ylittävän sillan alla. Biergarteneille tyypilliseen tapaan täällä on pitkiä penkkejä valmiina toivottamaan asiakkaat tervetulleiksi.

Sinänsä paikassa ei ole mitään ihmeellistä, mutta sen sijainti Spree-joen ja Charlottenburgin linnan välissä tekee siitä yhden Berliinin pubikulttuurin kätketyn helmen.

Hotellit Berliinissä