Hampurin museot

Satama, musiikkiteatteri ja Reeperbahn ovat kaikkien matkailijoiden tuntemia nähtävyyksiä Hampurissa. Kaupungissa on myös lukuisia mielenkiintoisia museoita. Valokuvauksesta siirtolaisuuteen – täällä on jokaiselle jotakin.

Tutustu HampuriinMiniatur Wunderland

Hampurin Speicherstadt-alueen keskellä on kätketty maailma: Miniatur Wunderland Hamburg. Tämä merkittävä pienoismalli koostuu 15 kilometristä teitä ja 263 000 hahmosta. Uusia maita lisätään jatkuvasti. Näyttelyn idea on inspiroida ja hämmästyttää jokaista vierailijaa. Kävijämäärät kertovat hankkeen menestyksestä. Liput kannattaa ostaa netistä etukäteen jonotusajan minimoimiseksi.

Deichtorhallen

Tämän museon nykytaidetta ja valokuvia on kuvattu Hampurin taidemailin kohokohdaksi. 3 800 m²:n näyttelyalueella on tähän mennessä ollut esillä yli 160 näyttelyä. Eikä ihme, sillä avoin teräs- ja lasirakenne tarjoaa tilat uskomattomille tapahtumille. Deichtorhallen-kompleksi koostuu nykytaiteen salista, valokuva-salista sekä yksityisestä Falckenberg-kokoelmasta. Osta liput netistä täältä.

Sukellusvenemuseo

Uppoudu erääseen maailman suurimmista sukellusveneistä. Ennen Hampurin satamaan päätymistä sukellusvenettä käytettiin vakoilutarkoituksiin. Vierailijat voivat ihailla venäläistä tekniikkaa ja kokea, millaista miehistön elämä oli. Opastettuja kierroksia voi varata paikan päällä, ja ne tarjoavat eksklusiivisen pääsyn komentokeskukseen. Poikkeuksellinen museo ei sovi ahtaan paikan kammosta kärsiville, sillä käytävät ja huoneet ovat hyvin ahtaita, ja vene on nousuveden aikana täysin veden alla. Osta liput täältä.

Hampurin kaupunginmuseo

Kymmenen minuutin kävelymatkan päässä Scandic Hamburg Emporio -hotellista sijaitsee museo, joka kattaa kaupungin historian vuodesta 800 alkaen. Miten lähetysasutuksesta kehittyi eräs Euroopan mahtavimpia satamakaupunkeja? Kuulet sen vierailusi aikana! Aihealueiden, kuten ”Musiikki ja teatteri” sekä ”Hampurin juutalaiset”, lisäksi näet myös Euroopan suurimman pienoisrautatien toiminnassa. Lisäksi alle 18-vuotiaat pääsevät museoon maksutta!

Kansainvälinen merimuseo

Hampurin vanhimmassa varastorakennuksessa pääset tutustumaan maailman suurimpaan meriaiheiseen kokoelmaan. Merenkulusta kiinnostuneille täällä on paljon ihasteltavaa. Museon näyttelyihin kuuluvat aiheet kuten merenkulku ja viestintä vanhan merenkulkualan aikaan sekä laivanrakennuksen historia. Jos haluat kokeilla, millaista on olla aluksen kapteeni, tartu ruoriin laivasimulaattorissa. Osta liput täältä.

BallinStadt – Siirtolaismuseo

Seuraa entisiä siirtolaisia toiveineen ja unelmineen heidän matkatessa uuteen maailmaan. BallinStadt kattaa monta maahanmuuton ja maastamuuton aikakautta. Museorakennus toimi aiemmin siirtolaisten turvapaikkana. Sen perusti 120 vuotta sitten Albert Ballin. Museossa on lukuisia interaktiivisia toimintoja. Vierailijat pääsevät tarkastelemaan sukuhistoriaansa sukututkimuskeskuksessa. Lapsille täällä on multimediapelejä, joissa he voivat omaksua siirtolaisen roolin.

Työmuseo

Mitkä ovat työnteon aakkoset? Oikea vastaus tähän löytyy työmuseosta! Museo herättää Hampurin teollisen, teknologisen ja yhteiskunnallisen historian eloon. Vierailijat pääsevät esimerkiksi ihastelemaan TRUDE-katkaisulaikkaa, jota käytettiin Elbe-joen alittavan tunnelmin kaivamisessa. Nuoremmille vierailijoille museo tarjoaa mielenkiintoista nähtävää, kuten painopajan ja toimivan metallintyöstökoneen. Päämuseossa on kaksi ulkoilmakohdetta: Hafenmuseum sekä Speicherstadtmuseum.

Taide- ja käsityömuseo

Tämä on vain yksi Hampurin lukuisista taidemuseoista, mutta yli 500 000 teoksellaan se on takuulla suurin. Täällä on kaikenlaisia museoesineitä ihmiskunnan yli 4 000 vuoden historian ajalta: uskontoa, valokuvausta, muotia ja kokoelma musiikki-instrumentteja. Sisäpiirin vinkki: Joillakin opastetuilla kierroksilla soittimia myös soitetaan. Erikoisnäyttelyissä esillä on aiheita nykyhetkestä ja kulttuurihistoriasta. Näihin kuuluvat muun muassa tatuoinnit ja tekstiiliteollisuuden pimeä puoli.

Tutustu Hampuriin