Frederiksberg

Frederiksberg oli alunperin oma kaupunkinsa ja on nykyään yksi Kööpenhaminan muodikkaimmista alueista. Frederiksbergissä on runsaasti ostosmahdollisuuksia, Kööpenhaminan eläintarha sekä vihreitä keitaita, kuten Frederiksbergin puutarha ja Landbohøjskolenin puutarha (Tanskan kuninkaallisen eläinlääketieteellisen ja maataloustieteellisen koulun puutarha).

Frederiksberg – Kööpenhaminan vihreät keuhkot

Frederiksbergin puutarha | Frederiksberg | Valokuva: Upea Kööpenhamina | Scandic-hotellitFrederiksberg on yksi Kööpenhaminan kaupunginosista, joissa sijaitsee eniten viheralueita. Sondermarkenin puisto, Frederiksbergin puutarha ja Landbohøjskolenin puutarha muodostavat suuren osan alueesta. Sondermarkenin puisto ja Frederiksbergin puutarha ovat saaneet vaikutteita vanhoista ranskalaisista barokkipuutarhoista ja ovat ihanteellisia ulkoilupaikkoja viikonloppuisin ja aurinkoisina päivinä. Yhdestä Frederiksbergin puutarhan kulmasta voit nähdä vilauksen Kööpenhaminan eläintarhan elefanteista. Landbohøjskolenin puutarha on osa Kööpenhaminan yliopistoa ja toimii nykyään opiskelupaikkana ja virkistysalueena. Joka päivä monet vierailijat nauttivat sen kukkasista, puista ja pensaista.

Frederiksbergin linna

Frederiksbergin puutarhan korkeimmalla kohdalla sijaitsee Frederiksbergin linna, joka kohoaa järven ylle. Tämä keltainen linna, joka on saanut vaikutteita italialaisesta arkkitehtuurista, rakennettiin 1700-luvulla. Linna oli Tanskan kuninkaan Frederik IV:n kesäasunto, ja Kristian VI asui linnassa Christiansborgin palatsin rakennusvaiheen ajan. Jos haluat nähdä linnan sisältä, voit osallistua kierrokselle joka kuukauden viimeisenä lauantaina, paitsi heinäkuussa ja joulukuussa.

Frederiksbergin puutarha | Frederiksberg | Valokuva: Upea Kööpenhamina | Scandic-hotellit

Sondermarkenin säiliöt

Syvällä Sondermarkenin puiston pinnan alla on vanhoja vesisäiliöitä. Veden tarve 1800-luvulla oli valtava, ja tämän tarpeen täyttämiseksi Sondermarkeniin kaivettiin säiliöitä. Järvivettä voidaan säilyttää täällä ja pumpata sitten Kööpenhaminan asuntoihin. Nykyään säiliöt toimivat upeana näyttelytilana, jossa vierailijat voivat tutustua tarkemmin Kööpenhaminan historian tärkeimpiin vaiheisiin ja jossa he pääsevät itse näkemään suuren huoneen, missä vettä varastoitiin.

Ostokset Frederiksbergissä

Ostokset Frederiksbergissä | Frederiksberg | Valokuva: Upea Kööpenhamina | Scandic-hotellitKuten muuallakin Kööpenhaminassa, Frederiksbergissä on paljon ostosmahdollisuuksia. Vaernedamsvej-kadulla, joka kulkee Frederiksbergistä Vesterbrohon, on paljon pieniä design-liikkeitä, kahviloita ja ravintoloita. Gammel Kongevej, jota pidetään Frederiksbergin sydämenä, tarjoaa paljon mahdollisuuksia taskurahojen kuluttamiseen. Tanskan sää on välillä arvaamaton, joten jos aurinko piiloutuu pilvien taakse, voit aina käydä kävelyllä Frederiksberg Centret -ostoskeskuksessa.

Ravintolat ja kahvilat Frederiksbergissä

Frederiksbergissä hyviä ruoka- ja juomakokemuksia on vieri vieressä. Vaernedamsvej-kadulla ravintoloiden lomassa on myös pieniä kahviloita. Ravintoloiden hienommasta päästä mainittakoon Formel B ja Mielcke & Hurtigkarl. Jos olet makean ystävä, käväise Bertels Salonissa Frederiksbergissä. Heidän palkittua juustokakkuaan kannattaa kokeilla.

Hotellit Frederiksbergissä

Jos haluat Kööpenhaminan-matkaasi ripauksen tyyliä, sinun kannattaa ehdottomasti majoittua Frederiksbergissä. Scandic Copenhagen sijaitsee Gammel Kongevej -kadun varrella kävelymatkan päässä Frederiksbergin tarjonnasta.