Vesterbro

Vesterbro on kaupunginosa, joka aiemmin tunnettiin työväenkorttelina ja punaisten lyhtyjen alueena. Vähäpukeiset naiset ovat mennyttä aikaa, ja nykyään alueella näkee perheitä ja siellä on muodikkaita kauppoja ja ravintoloita. Jos vierailet Kööpenhaminassa, muista käydä myös Vesterbrossa.

Alue Kööpenhaminan länsipuolella

Vesterbro | Valokuva: VisitDenmark | Scandic-hotellitVesterbro ulottuu Kööpenhaminan päärautatieaseman vilinästä rauhaisalle Vestren hautausmaalle sekä Frederiksbergin hienostuneesta ilmapiiristä Sydhavnenin kukoistavaan kaupunginosaan. Vesterbro on pala Kööpenhaminan historiaa, jota ei kannata jättää väliin. Alueella näkee niin lapsiperheitä, skeittareita kuin vanhempia asukkaitakin, jotka ovat asuneet tässä kaupunginosassa jo silloin kun se vielä oli työväenluokan aluetta.

Ravintolat ja kahvilat

Vesterbro on täynnä kodikkaita kahviloita, joissa paikalliset ja turistit tapaavat kahvikupillisen tai luomuaamiaisen merkeissä. Vieraile Granolassa Værnedamsvej-kadulla – tämä kahvila sijaitsee hurmaavassa takarakennuksessa. Voit myös pistäytyä Istedgadella Café Bang & Jensenissä, joka sijaitsee vanhassa apteekkirakennuksessa. Jos etsit erinomaista illallispaikkaa, löydät sellaisen varmasti Vesterbrosta. Siellä on gourmetravintoloita, trendikkäitä hampurilaisbaareja sekä kesäisin ruokakojuja Kødbyens Mad & Markedilla (ruokatori). Kødbyenin alueelta saat gastronomisia herkkuja ympäri vuoden ja menuilta löydät kaikkea kalasta siipikarjaan.

Ostokset

Ostokset Vesterbrossa | Valokuva: copenhagenmediacenter.com | Scandic-hotellit​​Etsitkö jotakin ainutlaatuista tanskalaista design-tuotetta Kööpenhaminasta kotiin vietäväksi? Siinä tapauksessa kannattaa suunnata Vesterbrohon. Siellä on paljon pieniä, paikallisia design-putiikkeja, ja valikoimista löytyy kaikkea vaatteista ja koruista huonekaluihin ja käsitöihin. Lähde kävelylle Værnedamsvej-, Istedgade- tai Vesterbrogade-kadulle, joiden varrelta löydät lukuisia kauppoja ja putiikkeja.

Vihreät keitaat ja ilmaiset huvit

Päästä lompakkosi hetkeksi lomalle ja nauti monista Vesterbron tarjoamista ilmaisista huveista. Miten olisi vierailu Vestren hautausmaalla, jossa on aina rauhaisaa? Tänne on haudattu monia kuuluisuuksia, ja kesäisin voit osallistua hautausmaalla järjestettävälle ilmaiselle opastetulle kierrokselle.Vestren hautausmaa Vesterbrossa | Valokuva: copenhagenmediacenter.com | Scandic-hotellit

Akademiets Have tarjoaa pakopaikan ja vihreän keitaan suuren kaupungin keskellä. Valtava puisto on täydellinen kohde lapsille ja vanhemmille, ja mukaan tarvitaan vain retkihuopa ja eväskori. Löydät Akademiets Haven vanhan Carlsbergin panimorakennusten luota.

Kööpenhaminan järvet ovat kuin helmiä nauhassa. Nämä viisi järveä ovat Kööpenhaminan huomattavimpia maamerkkejä. Järvet yhdistävät Vesterbron, Nørrebron ja Østerbron ja toimivat Kööpenhaminan asukkaiden virkistysalueena. Polku järvien ympäri on noin kuusi kilometriä pitkä ja sopii myös juoksijoille.

Yökyöpeleille

Vesterbro ei nuku koskaan. Alue on tunnettu yöelämästään, ja siellä on yökyöpeleille lukuisia erilaisia baareja, ravintoloita ja yökerhoja. Kävele Kødbyenin läpi ja tunne klubien syke jaloissasi. Hienoimmissa cocktail-baareissa baarimikot seikoittavat sinulle mitä upeimpia juomia. Älä unohda käydä jossakin alueen monista pubeista, joissa paikalliset tapaavat oluen ja noppapelin merkeissä.

Hotellit Vesterbrossa

Suosittelemme kahta Vesterbron hotellia, jotka molemmat ovat lähellä alueen koko tarjontaa sekä myös julkista liikennettä.