Hotellit lähellä Norrebro

Vihanneskauppiaiden maustesekoitusten aromit sekoittuvat luomuleipomoista leijuvaan kanelin makeaan tuoksuun. Lasten hilpeät äänet ja kahvikuppien kilinä muodostavat taustamusiikin Sankt Hans Torvin vilkkaalle elämälle. Kaikenikäiset paikalliset kokoontuvat nauttimaan auringosta Dronning Louises Bro -sillalle. Norrebro on Kööpenhaminan monimuotoisimpia alueita ja ehdottomasti vierailun arvoinen.

Norrebro – monimuotoinen kaupunginosa

Norrebro sijaitsee vain muutaman minuutin päässä vanhan Kööpenhaminan keskustasta. Norrebro on kasvanut köyhästä työläisalueesta yhdeksi Kööpenhaminan moderneimmista ja suosituimmista asuinalueista. Norrebro tarjoaa kaikkea design-liikkeistä kahviloihin ja moderniin arkkitehtuuriin.

Ostoksille Norrebrohon

Ostokset Norrebro | Scandic-hotellit | Valokuva: VisitDenmarkVesterbron tavoin täälläkin on paljon pieniä design-liikkeitä, jotka myyvät omia design-tuotteitaan. Norrebrogade-kadun ja Sankt Hans Torvin välisellä alueella on erityisen paljon kauppoja. Käy kävelyllä esimerkiksi Elmegade-kadulla, jossa ostoksia tulee varmasti tehtyä. Ravnsborggade-kadulla on useita antiikkiliikkeitä ja käytettyjen vaatteiden kauppoja, mutta viime vuosina tälle hurmaavalle kadulle on ilmestynyt myös yhä useampia design-liikkeitä. Norrebros Runddelin alueella sijaitsee myös Jægersborggade, joka on pienten vaateliikkeiden, kultaseppien ja keramiikkakauppojen mekka.

Modernia ja monimuotoista arkkitehtuuria

Superkilen – Punainen aukio | Norrebro | Scandic-hotellit | Valokuva: Upea KööpenhaminaUusi arkkitehtuuri on osaltaan auttanut Norrebrota muuttumaan köyhästä työläisalueesta moderniksi kaupunginosaksi. Superkilen, joka sijaitsee Norrebron ja Nordvest-kaupunginosan välisellä rajalla, on moderni kunnianosoitus Norrebron etniselle monimuotoisuudelle. Tänne on kerätty esineitä kaikkialta maailmasta, ja Superkilenissa asuu nykyään edustajia yli 50:stä eri kansallisuudesta – ja he kaikki pitävät Norrebrota kotinaan. Superkilen jakautuu kolmeen alueeseen: Den Rode Plads (Punainen aukio), Den Gronne Park (Vihreä puisto) sekä Det Sorte Marked (Musta tori).

Ilmaisia aktiviteetteja Norrebrossa

Jos et halua Kööpenhaminan-matkasi maksavan maltaita, Norrebrossa on tarjolla myös paljon ilmaisia aktiviteetteja. Tee rauhaisa kävelylenkki Assistensin hautausmaalla, josta on tullut vihreä keidas keskelle kaupunkia. Jos tutustut hautoihin tarkemmin, löydät Hans Christian Andersenin, historiallisen tanskalaisen fyysikon H.C. Ørstedin ja filosofi Søren Kierkegaardin hautakivet. Kesällä, huhtikuusta syyskuuhun, Assistensin hautausmaalla on ilmaisia opastettuja kierroksia.
Kauniilla säällä ihmiset suuntaavat Dronning Louises Bro -sillalle. Tämä silta on yhdistänyt Kööpenhaminan keskustan Norrebrohon vuodesta 1887 alkaen, ja se on kokoontumispaikka kaikenikäisille ihmisille. Vuodesta 2011 lähtien penkit ovat houkutelleet aurinkoa palvovia kööpenhaminalaisia, mutta kun penkit ovat täynnä, paikalliset istuskelevat myös kaiteilla tai jopa jalkakäytävällä.

Norrebron ravintolat, kahvilat ja baarit

Kuten muissakin Kööpenhaminan naapurustoissa, Norrebrossa on lukuisia ravintoloita, kahviloita ja baareja. Sankt Hans Torvia ympäröivä alue tarjoaa hyvän valikoiman kahviloita. Jægersborggade-kadulla on myös kaiken tyyppistä ruokaa. Kokeile esimerkiksi Relæ-ravintolaa, joka on mainittu maailman 50 parhaan ravintolan listalla. Luomuruokaan keskittyvä Bæst tarjoaa aitoa italialaista ruokaa, ja aasialainen ravintola Kiin Kiin on palkittu Michelin-tähdellä. Jos kaipaat hieman rennompaa tunnelmaa, kokeile Slidersin hampurilaisia tai Fætter Fætterin paahdettuja leipiä.

Hotellit Norrebron lähellä

Haluatko yöpyä Norrebron lähellä vieraillessasi Kööpenhaminassa? Meillä on kaksi hotellia, jotka sijaitsevat kävelymatkan päässä Norrebrosta ja lähellä julkista liikennettä.