Hotellit lähellä hiihtokeskuksia Norjassa

Tutustu Norjan parhaisiin talvilomakohteisiin! Hotellimme sijaitsevat lähellä laskettelukeskuksia ja hiihtoreittejä. Ihanteellinen valinta perheille, ystäväporukalle ja muille laskettelijoille.HAFJELL

Yövy Norjan parhaiden laskettelukohteiden läheisyydessä. Scandic Hafjell sijaitsee 700 metrin päässä Hafjellin laskettelukeskuksesta. Siellä on 32 laskettelurinnettä (yhteensä 44 km), vaikeustasoltaan vihreistä mustiin, sekä runsaasti mahdollisuuksia freestyle-laskettelun tai lumilautailun harjoitteluun. Lisäksi alueella on 600 km upeaa hiihtolatua. Gondolihissillä pääset vuoren huipulle, josta voit liukua suoraan hiihtoreiteille. Hafjellin laskettelukeskus on osa Lillehammer Ski Resort -keskusta, ja rinnelipulla pääset viiteen eri paikkaan. Hotellissamme on kaikki vuoristohotellin mukavuudet, kuten suksisäilytys, sauna, uima-allas ja viihtyisä oleskelutila takkoineen. Rentoudu ja nauti juomasta aktiivisen rinteessä vietetyn päivän jälkeen.

 Valokuva: Scandic/ Vegard Breie, hafjell.no


LILLEHAMMER

Suunnittele aktiivinen ja hauska matka Lillehammeriin ja yövy jossakin hotelleistamme. Hotellimme sijaitsevat keskeisellä paikalla kaupungissa, kävelymatkan päässä bussi- ja junayhteyksistä. Hafjellin, Kvitfjellin, Skeikampenin, Galan ja Sjusjoenin laskettelukeskukset sijaitsevat kaikki Lillehammerin ja Gudbrandsdalenin alueella. Opplandstrafikk-bussi Hafjelliin pysähtyy aivan hotellin edustalla. Bussi lähtee joka aamu ja palaa iltapäivällä. Lillehammer Ski Resort sisältää viisi laskettelukeskusta, joita voit käyttää samalla hissilipulla. Uskaliaat kokeilevat Lillehammerin olympialaisten kelkkamäessä kelkalla laskua tai neljän hengen kelkkaa.

  Valokuva: Scandic/visitnorway.com

HAMAR/RINGSAKER

Näistä hotelleistamme pääset nauttimaan muutamista uskomattomista hiihtoreiteistä aivan hotellien lähistöllä, ja lisää reittejä on lyhyen ajomatkan päässä. Joka talvi Ringsakerissa valmistellaan noin 800 kilometrin verran hiihtolatuja. Osa reiteistä on valaistu.

Vain tunnin ajomatkan päässä Hamarista sijaitsee Sjusjoen, joka on äänestetty monen perättäisen vuoden ajan Norjan parhaaksi maastohiihtokohteeksi. Nauti 350 kilometristä ammattilaistason hiihtolatua uskomattoman upeissa maisemissa. Lyhyemmän ajomatkan päässä hotellista sijaitsevat Vollkoia-hiihtoreitit Brumunddalissa. Nämä ladut ovat osa Hedmarksviddan latuverkostoa, jossa valittavanasi on pidempiä tai lyhyempiä reittejä. Tutustu retkiehdotuksiin täällä. Jos yövyt Scandic Ringsaker -hotellissa, mikään ei ole ihanampaa kuin pulahtaa uima-altaaseen pitkän suksilla vietetyn päivän jälkeen.

MOLDE

Koe vauhdin hurma Tusten-laskettelukeskuksessa. Se sijaitsee vain 10 minuutin matkan päässä Molden keskustasta ja tunnin matkan päässä Kristiansundista.

Tustenin laskettelukeskus alkaa 100 metrin korkeudesta merenpinnan yläpuolella, ja hisseillä pääset jopa 700 metrin korkeudessa sijaitseville rinteille. Sieltä on upeat vapaalaskumahdollisuudet Ostfjellalta ja Vestfjellalta 500 metrin korkeudesta, ja maasto on vaihtelevaa ja haastavaa. Tustenin lasten rinteet saattavat olla Norjan parhaita ja turvallisimpia lapsille tarkoitettuja rinteitä. Rinne on ihanteellinen pujottelun ja lumilautailun harjoitteluun, laskettelun alkeita harjoitteleville lapsille ja hauskanpitoon suksilla. Kaiken kaikkiaan laskettelukeskuksen yhteensä 10 rinteellä riittää laskettavaa 3 400 metrin verran. Matkusta pitkällä hissillä huipulle asti ja nauti upeista panoraamanäkymistä Molden ja sen 222 vuorenhuipun ylle! Keskuksessa on neljä valaistua rinnettä, joissa laskettavaa on yhteensä 3 000 metriä. Keskus on avoinna iltaisin maanantaista perjantaihin.

Tustenissa on suuri palvelukeskus, jonka ravintolassa on tarjolla kotiruokaa. Siellä toimii myös lasketteluvälineiden vuokrauspiste, laskettelukoulu ja suksihuolto. Pysäköinti suurella pysäköintialueella on maksutonta.

Puitteet ovat erinomaiset myös maastohiihtäjille. Tustenista pääsee latuja pitkin Skaretiin ja Moldemarkaan. Lähde hiihtoretkelle Tustenista ja kierrä vaikkapa Overlandsvannet-järven ympäri.

NARVIK

Nosta laskettelusi uusiin korkeuksiin ja ota suunnaksi Narvikfjellet, eräs Pohjoismaiden haastavimmista laskettelukohteista. Lapsiperheet ja aloittelijat voivat käyttää lasten hissiä ja lasketella pitkin helpompia rinteitä, joiden varrella on hyppyreitä, lasten pelejä ja snowpark-elementtejä. Laskettelukeskuksen useat tekniset rinteet nostavat myös kokeneemman laskettelijan adrenaliinitasoa. Narvikfjelletissä on myös yksi Pohjoismaiden suurimpia pystysuoria pudotuksia, ja täällä voitkin nauttia maailmanluokan vapaalaskusta virallisten rinteiden ulkopuolella. Laskettelukeskus alkaa kaupungin keskustasta noin 200 metrin korkeudesta merenpinnan yläpuolella. Lasketteluhissillä pääset 1 006 metrin korkeuteen merenpinnan yläpuolelle vain 10–15 minuutissa. Viimeistele päivä upealla tavalla ja piipahda hotellin 16. kerroksessa sijaitsevassa skybarissa.

Valokuva: Kjetil Janson / Narvikfjellet.no 

VALDRES

Valdresissa on tarjolla monipuolisia ja jännittäviä laskettelu- ja lumilautailurinteitä kaikentasoisille. Kokeile Jotunheimen-vuoriston juurella sijaitsevia huippuja tai koe koko perheen talviaktiviteettien laaja kirjo. Scandic Valdres sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä esimerkiksi Beitostolenin, Aurdal Fjellparkin ja Vasetin laskettelukeskuksista. Näissä kohteissa on yhteinen hissilippu, jota voi käyttää kaikissa laskettelukeskuksissa. Kokeile siis eri rinteitä vaikka joka päivä. Scandic Valdres sijaitsee idyllisellä paikalla Strandefjord-vuonon rannalla Fagernesissa. Hotellissa on muun muassa kuntohuone, uima-allas ja sauna. Hotelli sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä Valdresflyasta. Lisäinspiraatiota ja vinkkejä aktiviteetteihin Valdresissa saat täältä.

 

Valokuva: Scandic/ C.H. Visitnorway  

SORTLAND

Hotelli sijaitsee keskellä Vesterålen-saariryhmää ja on ihanteellinen tukikohta alueeseen tutustumiselle. Vesterålenin vuoret ovat kuin tehtyjä lumikenkäilyyn, hiihtämiseen ja lasketteluun – joko hoidetuilla laduilla, laskettelurinteissä tai koskemattomilla hangilla. Jos haluat telemark-laskea, lumilautailla tai randoilla, rinteiden lukumäärä Vesterålen-vuorilla ilahduttaa sinua varmasti. Vesterålenissa on paljon hoidettuja hiihtolatuja ja hyvät mahdollisuudet myös patikointiin. Pidempiä, valaistuja reittejä on Sortlandsmarkassa, Hadseloyalla sekä Åsessa Andøyan saarella.
Vesterålenissa on loistavat mahdollisuudet nauttia laskettelusta upeissa vuoristo- ja merimaisemissa. Alueelta voi edelleenkin löytää koskemattomia hankia, joihin voit tehdä ladun itse – myös monta päivää viimeisen lumisateen jälkeen.

Koe kaikki täällä yhdellä kertaa – vuoret, meri ja upeat revontulet!

LOFOOTIT

Ihanteellinen paikka hiihtämiseen uskomattomissa maisemissa ja maailmanluokan luontoelämysten kokemiseen – särmikkäiden vuorenhuippujen ympäröidessä sinistä merta. Lofootit on talvella täydellinen vuoristomatkakohde, sillä laskettelu rinteiden ulkopuolella on erittäin suosittua. Yövy idyllisellä yksityissaarella Scandic Svolvær -hotellissa tai lännessä luonnon keskellä Scandic Leknes Lofoten -hotellissa. Jos haluat lasketella mieluummin rinteessä, valitse Lofoten Alpinsenterin tai Kongstind Alpinsenterin rinteet.

Valokuva: Sverre Hjornvik / Scandic Hotels

VOSS

Scandic Voss -hotellista löytyy on ravintola, baari, pöytäcurling, kuntohuone ja sauna, ja tarjolla on tietysti myös Scandicin palkittu aamiainen. Hotelli sijaitsee rautatieasemalla, joten se sopii erinomaisesti junalla saapuville matkailijoille. Voss Resort -laskettelukeskukseen pääsee gondolihissillä, joka lähtee rautatieasemalta aivan hotellin vierestä. Olet rinteessä 820 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella vain 9 minuutissa. Laskettelukeskuksessa on 11 hissiä, 24 rinnettä kaikentasoisille laskijoille, lasten reittejä, snowpark, hiihtolatuja ja neljä mökkiä lämmittelyyn ruokailumahdollisuuksineen.

OSLO

Varaa talviloma Osloon ja yövy jossakin monista Oslossa sijaitsevista hotelleistamme. Oslon suurin laskettelukeskus Oslo Vinterpark sijaitsee lyhyen matkan päässä Oslon keskustasta. Jos haluat maastohiihtoladulle, Nordmarkassa on kattava reitistö. Keskuksessa on 18 rinnettä ja 11 hiihtohissiä (joista 3 tuolihissiä), joten haasteita riittää kaikentasoisille. Jos haluat yhdistää kaupunkiloman ja talven aktiviteetit, Oslo on juuri oikea kohde.

TRONDHEIM

Aivan Trondheimin keskustan ulkopuolella, Bymarkassa, on 250 km hiihtolatua. Täällä on kuusi valaistua rinnettä niin perheen pienimmille laskijoille kuin haasteista nauttivillekin. Ota murtomaasukset mukaasi ja lähde maastoreiteille koko päiväksi. Illalla on mukavaa nauttia Trondheimin ravintoloiden herkuista. Tutustu myös laskettelurinteisiin Trondheimissa.